הבוקר סבא שלי נפטר

Digi Lista

New member
הבוקר סבא שלי נפטר../images/Emo201.gif

איך שהתעוררתי בבוקר כבר הבנתי,השעה הייתה חמש וחצי בבוקר ושמעתי את אימא שלי נוסעת ואת אבא שלי מדבר,קצת זמן אחר כך היה טלפון מהמשפחה שאמר את מה שניחשתי-סבא נפטר אחרי כמעט חודשיים של גסיסה,אמא שלי עוד לא ידעה בגלל שאין לה דיבורית באוטו ולא רצו לספר לה בזמן נהיגה בכול מקרה,ההודעה הייתה ממש כמה דקות לפני שיצאתי להסעה...חשבתי שההלוויה תערך ביום ראשון והאמת שלא יכולתי לדמיין מצב שהילדים ישארו לבד ובחמש דקות אי אפשר לארגן מחליפה בטח לא ביום שישי,אמרתי לעצמי שאת היום הזה אני אשרוד ואדאג לדבר עם כול הגורמים כדי למצוא ליום ראשון לפחות מחליפה בעיקר להסעה הלוך וחזור כי לבית ספר עצמו יש יותר אפשרויות לארגן מחליפים(יש רשימת מחליפים קבועה לכול מקרה),במהלך הנסיעה עם הילדים אבא שלי הודיע לי שסבתא לא מוותרת והלוויה תהיה היום בשעה שתיים עשרה...הנהג הציע לי לרדת ולחזור כבר באמצע הדרך אבל לא יכולתי להשאיר מבחינתי את הילדים לבד,אלה לא ילדים רגילים והנהג עסוק בנהיגה ולא יכול לעצור אחד מלהשתולל,לשני לנגב נזלת,לשלישי להעיר משהו וכו',החלטתי לסיים את הליווי בבוקר ולחזור מיד לכיוון הבית משם אבא יאסוף אותי יחד עם אחי וניסע לסבתא ולאמא...התקשרתי לאחראיים כדי לבקש מחליפה לקו של הצהריים,בשעה שבע וחצי בבוקר ביום שישי קשה מאוד לארגן משהו ונתנו לי אישור מיוחד,בלתי חוקי וחד פעמי להשאיר את ההסעה בצהריים ללא מלווה ומדובר ביום קריטי כי בימי שישי בשונה משאר השבוע שיש שעות שונות לסיום כולם מסיימים באאותה השעה ומדובר בלפחות 5 ילדים(ההסעה מביאה לשני מקומות,אני נשארת במקום השני-ביה"ס לילדים מגיל 3-21 בעלי סי.פי ונכויות קשות והראשון הוא מין מוסד לחבר'ה עם פיגור עמוק כאשר חלק גם ישנים בו ובאופן טבעי השעות סיום במהלך השבוע שונות ככה שאני חוזרת בצהריים עם החבר'ה של הביה"ס מלבד בשישי שיש את כולם),ניסיתי במקביל לפנות לחברה שלי שגרה באיזור וכבר הייתה איתי מתישהו בביה"ס ובהסעה והיא תוכל לעזור פשוט בגלל שחוש האחריות שלי לא נתן לי מנוחה עם כמה שהנהג אמר שהוא יסתדר והוא מסיע כבר שנים את כול החבר'ה(רק שתמיד הוא עם מלווים)לא הרגשתי רגועה,התקשרתי גם לסייעת בכיתה ואמרתי לה שתדבר עם המנהלת שיזמינו מחליפה בשבילי לשעות של הביה"ס...הגעתי לביה"ס וכמובן שהשמועות עוברות במהירות האור ותפסו אותי כמה אנשים צוות והביעו השתתפות ותנחומים,לא יכולתי להישאר ולבזבז זמן אז טסתי חזרה לנהג שהקפיץ אותי לתחנת אוטובוס קרובה... הגענו לסבתא והתכוננו ללכת להלוויה,בחיים לא הייתי בלוויה,רק באזכרות של הסבא השני שנפטר שהייתי בת פחות מארבע,בית הקברות נמצא בקיבוץ ליד חיפה ומדובר במקום קטן ויפה שבהחלט מכבד את הנקברים בו(בשונה מבתי קברות שהייתי בהם באיזור המרכז למשל),היו כול מיני קרובי משפחה שבחיים לא ראיתי,עוד כמה חברי משפחה שלנו ושל הדודים מצד אמא,כמה שכנים ובעצם דיי זהו...הלוויה הייתה מכובדת ומרגשת,בכיתי כמובן אם כי פחות ממה שחשבתי שאבכה כנראה בגלל שמבחינתי כבר איפשהו בלב השלמתי עוד קודם עם האובדן ואני חושבת שזאת דרך לסיים את הסבל שהוא עבר בחודשיים האחרונים,הספקתי להגיד לאחי להדפיס מהמחשב את המכתב שאם אתם זוכרים סיפרתי לכם שכתבתי אז כשחזרנו מהבית חולים באחת הפעמים הראשונות(אורנית ואני קבענו שאשלח לה אותו אבל לא הרגשתי שזה הזמן למרות שמצד אחד רציתי לשלוח...)ויצא שבגלל שהייתי היחידה שהתארגנה זה היה ההספד,בהתחלה לא רציתי להקריא בקול רם כי מדובר במשהו ממש אישי אבל השתכנעתי אחרי ששמעתי דברים של חברי משפחה שאני מעריכה את דעתכם ובעלי ניסיון שאם לא אקריא אצטער...אחרי שקראתי את "ההספד" הנחנו פרחים על האדמה ובתוכה ארון הקבורה ואחר כך בעיקר כולם דיברו,הייתי בטוחה ששמים את המצבה אבל הסבירו לי שמניחים אותה רק ב30 למות האדם...חזרנו מהלוויה לבית של סבתא והתחלנו בעצם את השבעה,אם לא הייתי יודעת זה היה נראה שבעיקר אוכלים שם כאילו אין עצב,אולי בגלל שכולנו פחות או יותר השלמנו עם זה כבר קודם או שאולי ככה נראית שבעה... אמרתי למילי שיספר כאן כדי שאם אני לא אכתוב או אהיה שבורה תדעו למה,נכנסתי הביתה לקצת מנוחה כשאמא שלי עוד שם כמובן ותישאר שם כול השבוע וראיתי שמילי עוד לא כתב וזה השאיר לי את המקום לספר הכול בעצמי ובעיקר לחלוק כבוד אחרון לסבא שלי ולרגשות שלי מכול היום הזה. יהי זכרו ברוך,מקווה שלפחות עכשיו הוא נח על משכבו בשלום
אני מצרפת את המכתב שכתבתי לפני חודש וחצי והיום הוקרא בלוויה(אנשים מאוד פירגנו לי עליו אחרי שסיימתי לקרוא,אבל מעבר ללהגיד שהוא לגמרי אמיתי ומתאר תחושה שלי בעקבות החזרה מהבית חולים לפני חודש וחצי אין לי דיעה לגביי האיכות שלו ואני גם לא רואה צורך לבחון אותו בפרמטרים כאלה של יופי).

../images/Emo7.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

מתוקה שלי,אני כלכך מצטערת לשמוע.באמת קיוויתי שהוא כן יצליח לצאת מזה בסוף. מאוד אהבתי את המכתב שכתבת,אני חושבת שהוא מאוד מרגש.ובאמת,כמו שאמרת,לפחות יש נחמה בכך שעכשיו סבא שלך כבר לא סובל. תהיי חזקה,אנחנו תמיד כאן בשבילך.את יודעת את זה,נכון? יהי זכרו ברוך.

meytar

New member
סטטה...),:

יש עכשיו איזה קטע כזה ששמים בשער של תפוז את ההודעות הראשיות מהפורומים המועדפים עליך, ואז ראיתי את הכותרת הזו ומן הסתם ישר הבנתי, וישר נכנסתי לפורום לקרוא את ההודעה. אני לא יודעת לגמרי מה להגיד, אבל אני בטוחה שתתגברי על זה. כמובן שהגעגוע לעולם לא יעזוב, אבל כבר רואים בהודעה שלך (את המכתב עוד לא קראתי כי רציתי להגיב ישר כשסיימתי לקרוא) שכבר התחלת לעכל ולהתגבר על הכל. ובסך הכל, אולי יש גם משהו קצת מנחם במוות של אדם זקן, את יודעת שהוא חי את חייו עד סופם. בחיבוק ענקי.

meytar

New member
המכתב, מעביר כלכך הרבה...

קראתי אותו, המשכתי קצת כדי לעכל, קראתי אותו שוב. זה לא חדש איך שאת יודעת להביע את עצמך בכתב (ובטח גם בדיבור, אבל את זה אין לי דרך לדעת), ואני מתארת לעצמי שלא היה קל להקריא את זה בפני כולם. וכלכך היה קשה לי לקרוא את המשפט האחרון. אני מתארת לעצמי שלא יהיה לך זמן לכתוב פה בשבוע הקרוב, אבל תזכרי שאנחנו פה, ואם תכתבי עוד או תרצי להמשיך לספר או פשוט לשפוך כי זה מקל..אנחנו כאן. מיתר.

Yuske

New member
ליסטה:(

יש לי כלכך הרבה מילים להגיד לך אבל הכל פשוט נתקע במליוני מחשבות של איך להגיב לדבר כזה... זה לא פשוט לאבד מישהו קרוב...וזה לא קל... אומרים שהזמן מרפא אבל האובדן עדיין שם... כל מה שנותר לעשות זה להסתכל על כמה שהחיים האלה עדיין ממשיכים ולראות את כל היופי שבעולם הזה וכן, יש יופי...יש המון יופי בעולם הקשה הזה. צריך להזכר בכל הדברים שעברת עם סבא שלך צריך לחשוב על הזמנים הטובים שהיה בריא. אני מצטער שלא קראתי את הקובץ...אני פשוט פוחד שזה ישבור אותי (אני לא במצב הכי טוב בימים האלה, וגם אני איבדתי מישהו מהמשפחה הקרובה שלי לפני שנה ומשהו) רק מה שנותר לי לקוות זה שתהיו חזקים. ואם את צריכה משהו, כל דבר אני כאן, וגם הפורום אני מאמין. אוהב, גם אמ אני לא תמיד מגיב ושמים לב אליי... יוסקה.

chi12

New member
זה עצוב שבן אדם קרוב נפטר

כשהסבא וסבתא שלי נפטרו זה היה כשהייתי קטנה ולא כ"כ הבנתי, או הכרתי אותם.

Digi Lista

New member
../images/Emo51.gif על התמיכה../images/Emo24.gif

אני לגמרי בסדר,היום ומחר יום העבודה שלי מתקצר לשם עזרה בבית כשאמא לא כאן ואבא עובד(אנחנו מתחלקים בשעות,אתמול,רביעי וחמישי תורו...)ובערב ניסע כמו כול יום לסבתא.

יאנה י

New member
משתתפת בצערך ../images/Emo24.gif

למרבה הצער אין מה לומר במקרים כאלו. אם את צריכה תמיכה, תפני אלי. אני אולי לא תמיד זמינה אבל תמיד אתמוך.

יאנה י

New member
*תיקון טעות

כתבתי איזו שטות שצריך לתקן. התכוונתי ל: אם את צריכה תמיכה, את תמיד יכולה לפנות אלי (או אל כל אחד מאיתנו, ולא ניראה לי מישהו יתנגד לזה). אנחנו כאן בשבילך!

Digi Lista

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo39.gif

חזרתי עכשיו מסבתא אחרי כמה שעות...היום בפעם הראשונה מאז יום שישי הרגשתי הכול בעוצמה קיצונית,היו מלא אנשים,את רובם הגדול כמו בשאר הימים לא הכרתי אבל הם כנראה זכרו אותי מאיזה גיל ארבע או משהו בסגנון,הרגשתי את הבדידות כי כולם דיברו ודיברו ולא הייתי שייכת,במקרים כאלה סבא ואני תמיד היינו מדברים,אנחנו טיפוסים דיי דומים בגישה כלפיי אנשים והיום פשוט לא היה אותו וחיפשתי את עצמי בין כולם ולא מצאתי,שום נושאי שיחה מעבר לשיחות סתמיות שממש לא בא לי על כאלה,סבתא עם שפעת קשה והיא רצתה לישון בעיקר ואמרה לי להיזהר מלהידבק ממנה(בדיחה טובה,אני מוקפת בחבר'ה חולים,טוב שלא ראיתם בשבוע האחרון את ההסעה שלי,כמעט כולם חולים כולל הנהג שעם שפעת קשה והוא לא מוכן לקחת חופש למרות שהוא בוהק מרוב חום ושיעול) היה לי מציק היום ולא,אוכל ממש לא עוזר להעביר את הזמן מבחינתי... היום בדיוק עברה שנה לעזיבה של הביה"ס להפרעות התנהגות שגרם לי לטראומות,מאז קרו לי בעיקר דברים טובים,כול הזמן פחדתי שיגיע התאריך ואני שוב אעבור מקום,אבל אני לא עוברת ודווקא ממש בסדר לי במקום השנה(נו,זה מקום לגמרי אחר...),זה כנראה אומר שכדאי לשמור על זה ככה...המחשבות ערערו בחודש האחרון בעקבות התקרבות השנה מהמעבר הטראומתי ההוא...

Apikachu L

New member
זו דרכם של אנשים להתמודד

כאשר אנשים פוגשים מוות הם מנסים ללכת מסביב, לגונן על עצמם ועל אחרים ממה שקורה, וזו אחת מדרכי ההתמודדות, שיחות סתמיות. ככה זה עם אנשים בדרך כלל... הם לא אוהבים לחשוב על מוות, שלהם או של קרובי משפחה, אז הם מנסים להעביר את הזמן. אני מקווה שבאמת הצלחת ותצליחי להתמודד עם כל העניין בצורה הטובה בשבילך. זה טוב ומצויין שמצאת מקום שבו קורים לך דברים טובים, ואני מקווה בשבילך שתישארי במקום בו נוח לך.

star_female

New member
המכתב מדהים

ואת בן אדם מדהים. ממש כל הכבוד על זה שהקראת את זה בהלווייה, זה בטח דרש המון אומץ. זה מוזר, תוך יומיים שמעתי על עוד 2 אנשים שנפטרו (סבתא של מישהו מהמדור שלי ואבא של מישהו מהיחידה שלי, שלא הספקתי אפילו להגיע לשבעה שלו בגלל חוסר זמן ואני מצטערת על זה), ואז הגעתי הביתה וראיתי את הכותרת של ההודעה שלך (לא הספקתי לקרוא יותר מזה עד עכשיו). אני שמחה שאת מצליחה להתמודד עם זה, כמובן שלעצור את החיים שלך בגלל זה זאת לא אפשרות טובה או מומלצת, אבל כל הכבוד שאת מצליחה להמשיך כרגיל. אני יודעת שזה השפיע עלייך המון. אני שמחה שאת מרגישה שדברים השתפרו מאז שנה שעברה. אני מקווה שכל שנה תרגישי ככה. אם את צריכה לדבר אני כאן, גם אם לפעמים יקח לי קצת זמן לענות...

Goggle Girl

New member
אף פעם לא באמת מספיקים כמה שרוצים

תמיד חושבים שאפשר יותר, רוצים יותר... אפילו כשכבר לא אפשר... מכירה את התחושה. שאף אחד לא ישקר לך, זה אף פעם לא כואב פחות. ותודי לאלוהים תמיד על הכאב הזה, אפילו שהוא זה שגרם אותו

DeathD

New member
אוי ליסטה, משתתף בצערך =[

זה מזכיר לי אותי כשסבתא שלי נפטרה. ידעתי שהמצב שלה קשה, אבל אל עד כדי כך. חזרתי מהבצפר, הייתי בכיתה ה' נדמה לי. דיברתי עם חבר שלי שאני יבוא אליו ונשחק איזה משחק (קלפים/פוגים/בייבלייד/אנאעארף), וכולי שמח כי ידעתי שאימא שלי תעבוד עד מאוחר ורק אחותי הגדולה בבית. אני נכנס לחדר, מחליף בגדים, יוצא, אומר לאחותי שאני הולך לחבר ואז היא וקראת לי לחדר ואומרת לי. בהתחלה לא ממש הבנתי, והלכתי כאילו כלום, אבל שתקתי. בערב, ההורים שלי לא היו בבית, אחותי הקטנה ישנה ואחותי הגדולה התקלחה (ואצלה מקלחת זה שעות). אז ישבתי על המדרגות, פתחתי את האלבום תמונות כשהייתי תינוק והתפרקתי (טוב אני נשמע ממש גיי...). אח"כ בהמשך השבוע, זה היה קיץ, אז תמיד הייתי הולך לפארק משחקים, ובדרך ראיתי כמה מודעות אבל של סבתא שלי, וניסיתי להתעלם, אבל בהמשך ראיתי חבורת עארסים משועממים שפשוט עומדים מול העץ בתחנת דואר וקוראים את המודעת אבל. ויתרתי על זה וחזרתי הביתה...ודווקא באותה שנה עברתי בצפר, ועד שהכרתי חברים, לא יכולתי לעשות מסיבה בגלל אימא שלי... (לא קרה לה כלום חלילה, זאת הייתה רק שנה של אבל...)

למעלה