הבוקר קיבלתי דוח על חציית מעבר חצייה ברכיבה עם אופניים

הבוקר קיבלתי דוח על חציית מעבר חצייה ברכיבה עם אופניים

האופניים הינם אופניים עם מנוע עזר חוקיים שנקנו ברוזן מינץ, כלומר חובה לדווש על מנת לקבל סיוע ממנוע עזר.
רכבתי על הכביש בפקקי הבוקר מצפון לדרום לכיוון כיכר הדמעות בחולון, וכשהגעתי אל הכיכר חציתי על גבי מעבר החציה, שוטר עצר אותי והסביר לי שאני רכב לכל דבר ואסור לי לחצות ברכיבה על מעבר חציה ?!

פשוט הזוי !!!
שאלתי אם זה בגלל שאלה אופניים עם מנוע עזר ? ואם היתי מקבל רפורט אם היתי על אופניים רגילים ? אמר שלא.
אם אני רכב ? למה לא נותן רפורט על ריכבה על מדרכה ?
אני אני רכב למה לא עוצרים אותי על אי ציות לתמרור אין כניסה.

השוטרים נראו חסרי אונים וציינו שהם רק מיישמים

מה אני אמור לעשות לרדת מהאופניים בכל מעבר חציה ולחצות ברגל ? או לרכב רק על הכביש עד שתהיה עלי כתבה בYNET ?

יש אבא לאופניים החשמליים ? מישו מטפל בנושא ?

mudale222

New member
זה ממש לא תקדימי.. ניתנו כבר מאות אם לא אלפ

י דוחות על רכיבה במעבר חצייה. אסור לחצות עם שום כלי רכב כולל אופניים רגילות מעבר חצייה ברכיבה.. חובה לרדת וללכת (כמובן שאף אחד לא עושה את זה אבל זה החוק, והשוטר באופן מצחיק לא יודע את החוק).
רכיבה על מדרכה אסורה גם, וגם על זה חולקו מאות דוחות.
ואפילו?! אפילו?! ... כן.. גם תמרור אין כניסה..
כל החוקים של רכב רגיל חלים על אופניים ואופניים חשמליים. זה שיש פחות אכיפה כי אופניים מהווים הרבה פחות סיכון מרכב ששוקל 2 טון (וגם תופסים פחות מקום אז זה לא נראה חמור ובולט כמו כשרכב עובר עבירות), לא אומר שהחוקים שונים.
בוקר טוב.
אתה נחשב רכב לכל דבר.

אם כך השוטרים בעצמם לא יודעים מה הוא החוק

השוטר אמר לי חד משמעית שהחוק על רכיבה במעבר חצייה תקף אך ורק לאופניים חשמלים

כנראה שהכי נוח לממשל להשאיר את חוסר ההבנה במקומו ...

TakeCtrl

New member
הוא "תקף" כי הם אוכפים אותו רק על אופניים חשמליים

רשמית הוא גם תקף על רגילים. אבל יותר נוח להם להיות נגד חשמליים, לכן אני מנסה להימנע כמה שאפשר היום משבילי אופניים (כי באמצע יש מעברי חצייה)

למעלה