הבוקר שאל אותי מישהו על דרקונים

sagiberg

New member
הבוקר שאל אותי מישהו על דרקונים../images/Emo140.gif

למעשה זה היה ילד שסיפר לי שהוא מאוד אוהב לקרוא על דרקונים וביקש המלצות. לפני ההמלצות שאלתי אותו מה קוסם לו בדמות הדרקון. הוא ענה לי ש"מה השאלה", הם חזקים, מרשים לעצמם הכל ובכל זאת יש בהם המון אנושיות. ישבתי ונסיתי להזכר בסיפורי דרקונים והנה הם (לגילאים שונים) יוריק, הדרקון הצמחוני/ ג'ולס דרקון אין דבר כזה ג'ים ונהג הקטר (אנדה) הסיפור שאינו נגמר ( אנדה תמיד מכניס דרקון חביב לסיפור ) שר הטבעות (עם דרקון מרושע) (טולקין) ובטח יש עוד המון שלא חשבתי עליהם- יש לכם המלצה טובה ?

ענתש

New member
ג'ים ונהג הקטר יש המשך:

"ג'ים וחבורת ה-13" (מיכאל אנדה כמובן). יש את "כתר הדרקון" הנפלא של אורי אורלב (שמדבר קצת על דרקונים והרבה על הטוב והרע ומה שבינהם). בהמלצה שלך על שר הטבעות הייתי משנה וממליצה לו על "ההוביט" דווקא ולא על "שר הטבעות" הכבד יותר שמתאים לגילאים יותר מבוגרים (המון קרבות וטקטיקות מלחמה - משעמם, לדעתי לפחות... רק בגיל 18 נהנתי מזה כמו שצריך).

sagiberg

New member
שר הטבעות../images/Emo8.gif

אני חושבת שהיום , יתכן שבזכות הסרט, יותר קל לנוער להתמודד עם הספר גם בגילאי 14-15 - אבל, כמובן שזה גם תלוי אישיות. לגבי ג'ים וה 13, פחות אהבתי.

האוצר של צ'מבלו / רוני חפר

הדרקון צ'מבלו שומר על אוצר עתיק יומין במערה. האביר הנס בא לחפש את האוצר ומוכן להלחם למענו. זה יכול להפוך לעוד קרב עקוב מדם. סיפור של ידידות מופלאה שנרקמת בין שנים שנולדו להיות אויבים, אך מגלים זה אצל זה צדדים שלא הכירו. אגדת עם אקטואלית עם המון חן והומור. הספר מיועד לילדים בגילאי 3-5. רוני חפר, מעצב גרפי ומאייר, חובב דרקונים מושבע, נולד בתל - אביב ב - 1965. למד בבצלאל. זהו ספרו הראשון.

Mנטה

New member
אורסולה לה גוין כותבת ספרי מד"ב וגם

פנטזיה. הספר הזה יצא בהוצאת מרגנית, כלומר הוא ממוען לנוער. מדובר בשלושה כרכים: "הקוסם מארץ ים" "הקברים של אטואן" ו"החוף הרחוק ביותר". שלושת הספרים מתארים את סיפור התבגרותו של נער מארץ גונט, שהיא מדינה ממש קטנה בארכיפלג, איך הוא מגלה שיש לו כוחות קסומים ואיך הוא מגיע לבית הספר למכשפים, מה עובר עליו שם ומה קורה אחר כך כשהוא כבר קוסם מפורסם ונודע ואיך בסופו של דבר הוא משלים את המשימה שלו ועם עצמו. הספר הראשון הוא המבוא לכל זה, ובעיני המקסים שבכולם. הספר השני כבר מתאר אותו כשהוא קוסם מפורסם ובעל כוחות. הספר השלישי הוא המסע שלו עם עצמו ואל עצמו. אורסולה לה גוין כתבה גם ספרי פנטזיה/מד"ב למבוגרים, גם הם משובחים ומעניינים. הטרילוגיה (לפחות לפי אחרית הדבר שבסופה) נכתבה ברוח מאוד יונגיאנית ומעבירה רעיונות דיאלקטיים באופן חינני במיוחד. זה ספר שהולך אתי מאז היותי נערה ואני מאוד אוהבת אותו (את שלושתם).

sagiberg

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אני רואה שרשימת הספרים שממתינים לי בחג הזה הולכת ומתארכת

n s 92

New member
שלום אני חדש .

תמליץ\י לו על סדרת רומח הדרקון שיש בה את הספרים דרקונים של דמדומי הסתיו , דרקונים של ליל החורף , ודרקונים של שחר האביב . יש לזה עוד סדרת המשך אבל אני לא זוכר את שמות הספרים.

n s 92

New member
../images/Emo4.gif אני לא ממש יודע איך לפרט

על זספר הזה . אבל אני יכול להגיד שזה ספר טוב. ואם כבר מדבריםם על ספרים טובים ( למרות שזה לא קשור לדרקונים ) אז תקרא את סדרות הבלגריאד והמלוריאן (שהן בעצם סדרה אחת שחילקו לשתיים מסיבות שצריך לקרוא בשביל לדעת ) אין לי כח לפרט על זה עכשיו - אני חוזר מנסיעה ארוכה.

פרחבר

New member
הוספות - לסדרת רומח הדרקון

יש את דרקוני להבת קיץ יש סדרת המשך - אגדות רומח הדרקון יש עכשיו ספר נוסף - בשלבי תרגום לעברית.

פרחבר

New member
הסידרה הקלאסית של אן מק'קאפרי

מעוף הדרקון מסע הדרקון הדרקון הלבן (שני האחרונים תורגמו רק בשנה האחרונה). נ.ב. - למה ההודעות לא קופצות...מק

למעלה