הבורג מתחבא מאחורי הקרנק...

Superlighter

New member
הבורג מתחבא מאחורי הקרנק...

יש לי קצת חופש בבורג על השילדה,אבל אני לא מצליח להחדיר LN כדי לחזק אותו בגלל הקראנק. איך מפרקים קראנק XT ?,אני יודע שאין צורך בחולץ ויש לי את ה LN המתאים,השאלה היא איזה בעיות עלולות להווצר כתוצאה מכך ומה כדאי לדעת. ועוד שאלה: האם מדובר בנקודת חולשה ידועה של סופרלייט (או של סנטה קרוז)?

shl17

New member
אם הציר המרכזי הוא משונן (לא מרובע)

פשוט תפתח את הבורג שתופס את הקרנק לציר והוא אמור לרדת לבד דרך אגב על איזה בורג אתה מדבר (זה שמשוחרר)

Superlighter

New member
מדובר בפיבוט על השילדה

יש רק אחד כזה בסופרלייט,ודווקא שם הוא נמצא. אני לא חושב שיש שם את כל הקטע של משונן או מרובע,יש בורג LN על הקראנק. אז אתה אומר שאני צריך לפרק,לחזק ולחבר?

mtbRider

New member
גם לי קרה...כנס

פעם אחת בחנות לא הזהירו אותי חזק כי האופניים חדשות - בסוף נפתח קצת המשולש האחורי והחליפו לי שלדה. בפעם השניה זה נפתח לי בשלדה החדשה אחרי רכיבה בירקון, שמתי לב והידקתי...אחרי שבוע הידקתי שוב... מומלץ לבצע בדיקות מידי פעם אם אין לציר חופשים.... גם עוד מישהו שראיתי בכרמל נפתח לו הפיבוט באופני ש"מ שלו והקראנק "הסתיר" את הבורג. אצלי בכל אופן ניתן להחדיר את ה LN דרך הגגש"ים (קצת שוחק אחד מהם כי הוא טיפל'ה משתפשף מידי פעם אבל חפיף) ולבדוק אם מהודק. לגבי מומנטי הידוק...אם יש לך אפשרות לשחק עם העיניין הזה פנה ליבואן! (שלא תהדק יר על המידה ותגרום נזק לבולם או משהו [קרה לי אבל לא בטוח שזה בא מההידוק]) ניתן לחפש באתר היצרן או לפנות למשווק. תראה אני מאמין שבסופר לייט ישימו כבר מיסב איכותי שלא תלוי במומנט ההידוק של הבורג החיצוני ופועל כיחידה נפרדת. איתי

timon1

New member
איתי, כבר אמרתי לך 1000 פעם:

אתה לא חייב להגיב אם אתה לא יודע מה אתה אומר!!! אבל אתה, לא מעניין אותך כלום, מברבר בלי סוף ולא אומר כלום, די, תשתוק. איך פעם יש לך הארו V4 ופעם סופרלייט??? אתה נותן פה עצות רעות כדוגמת: "אצלי בכל אופן ניתן להחדיר את ה LN דרך הגגש"ים (קצת שוחק אחד מהם כי הוא טיפל'ה משתפשף מידי פעם אבל חפיף)" אתה מטיף להרס ועוד מחפף, תפסיק עם ההרגל המגונה הזה, זה רק יכול להועיל לך.

alonaski

New member
טימון! אמרו לך כבר 3000 פעם:

עזוב את הילד לנפשו!!!! הוא לא עושה לך שום דבר רע! למה אתה מתלהם עליו כל פעם מחדש? זה פורום דמוקרטי ופתוח וכל אחד יכול להביע בו את דעתו האישית כל עוד זה לא פוגע באחר והדברים נאמרים בשפה תרבותית נאותה! איתי עומד בנהלים האלה עד כה! אם תוכן דבריו או עצותיו לא נראים לך - אתה יכול להוסיף את דעתך האישית השונה ולחלוק על דבריו. אבל בחייך... אם אתה כ"כ להוט לחנך ילדים... - תעשה לך אחד משלך ותתרכז בחינוך שלו!!! אני מכירה את איתי ולאחרונה שמעתי שיש לו זוג הורים שמלווים אותו מאז שנולד... והתרשמתי מאוד שקיבל חינוך למופת! אז אם יש לך מחלוקת גם על זה - אולי כדאי שתחליף מילה עם ההורים שלו בעניין.
אבל בחייך, אתה לא חושב שאתה נראה קצת מגוחך בהתלהמויות החוזרות ונשנות שלך על הילד , כאילו שהוא הרג לך את הכלב... (חו"ח חלילה וחס , חמסה, חמסה, חמסה!!!) ???!!!!
ותחשוב על זה!!!

timon1

New member
אם את מחפשת לריב איתי

את מוזמנת לעשות זאת באופן פרטי

mtbRider

New member
לא סופרלייט אבל ש"מ...

ולגבי ההטפה יש משהו במה שאתה אומר אז אני מדגיש אין לבצע את החדרת הLN דרך הגגש"ים ושחיקת השיניים זה יכול להוביל להריסת פלטה וכיוצ"ב , האופציה הראויה היא לפרק קראנק (לא נראה לי שמי שקונה אופניים אחרי 2 רכיבות יפרק תקראנק כדי לבדא שהכל מחוזק ואחרי שבוע שוב....) אני רוכב על V4 ויש לי עוד שני זוגות ש"מ. שלך, חג שמח וכשר וממש לא בא לי לריב, איתי

timon1

New member
בדיוק נמרץ!!!

לגבי מיקום הציר, אם הוא לא היה שם סביר להניח שהסופרלייט לא היה מגיעים לרמת פופולאריות כ"כ גבוהה ובעצם בכלל לא היו נקראים סופרלייט..., ככה בחרו המהנדסים של סנטה קרוז וכנראה שזו הייתה בחירה מוצלחת. לגבי החיזוק, צריך לחזק מספיק חזק כדי שלא יפתח ומצד שני לראות שלא נתפסת לך השלדה כתוצאה מהידוק יתר, ניתן לבדוק ע"י כיווץ הבולם, אם לא חזר עד הסוף יש לשחרר טיפה את ההידוק בציר המתלה. נ.ב. יש "סופר גלו" לתבריגים, אחד שסוגר לצמיתות ואחד שמאפשר פתיחה יזומה במקרה הצורך, אם יש לך גישה אל האחרון אז תשים טיפה ותסגור.

הדבק נקרא לוקטייט שבא בצבעים ../images/Emo26.gif

שונים לפדלים ברקסים וכו' משתמשים בלוקטייט כחול לסגירות יותר רציניות זה נדמה לי האדום (צירים ראשיים וכו') יש עוד צבעים. אין דבק שיסגור לצמיתות אלא פשוט ידביק את זה כל כך חזק שהכוח שתצטרך להפעיל בשביל לשבור את ההדבקה בפנים יהיה בלתי אפשרי במובנים של כוח שיכול בן אדם נורמלי להפעיל. יש עוד צבעים של לוקטייט זו ממש תורה שלמה שאני לא יודע להרחיב עלייה

למעלה