הבורות והשחצנות

הבורות והשחצנות

מכר שלי, חרדי כמובן, סיפר לי שהוא כותב ספר הכולל הוכחות חד משמעיות לאמיתות התורה. רוב הדברים שם כבר ידועים אבל היה שם דבר שלא שמעתי קודם. לדבריו העובדה שישנן שפות רבות ולא כוךם מדברים בשפה אחת מהווה הוכחה מוחצת לסיפור מגדל בבל... לא יתכן שום הסבר אחר לתופעה משונה כזו... ואני שואל את עצמי: כמה שחצנות, כמה בורות, כמה טפשות צריך לאגור כדי לטעון כזו טענה. הרי נהרות של דיו ואין ספור מחקרים עוסקים בשאלת התפתחות השפות. והנה בא בחור צעיר ובמחי יד, בלי לקרוא חלילה מה שנכתב על בנושא, מבטל הכל כעפרא דארעא ורואה כאן הוכחה מוחצת לסיפור מגדל בבל. הבורות והשחצנות ירדו כנראה כרוכים זה בזה מן השמיים...

איילת1974

New member
ומה בדיוק הקשר בין הדברים?

נניח שכל מה שהוא אומר נכון. מה הקשר בין מגדל גבוה שה' הרס לבין התפתחות השפות?

deddy

New member
איילת אני מתפלא...

את לא מכירה את סיפור מגדל בבל? אלוהים העניש את האנשים בכך שנתן לכל אחד מהם שפה שונה וכך הם לא יכלו להבין אחד את השני...

LBW

New member
אבל אתה מכיר את הטיעונים הדתיים

כל הטיעונים המזוינים שלהם (סליחה על הביטוי) הולכים אותו הדבר. "אהה יש שבב של ראיה שאני צודק ניקח אותו. נתעלם מכל השאר ונציג אותו בתור האמת היחידה" גישה מעניינת מאוד מצד הדת למדע ולמחקר. הם חושבים שהם הבינו את הרעיון אבל הם טועים.ושוב עצוב שרוב האנשים שאין להם מושג קלוש מאמינים להם.

איילת1974

New member
זה ששכחתי פרט מסויים לא עושה אותי

בורה. אף אחד לא יכול לזכור את כל מה שמלמדים אותו, ולפחות שאיני יודעת משהו/לא זוכרת, איני מתביישת לשאול.

בא ותספר לי

אם כן בעל היושר האינטלקטואלי בא וספר לי לאן הגיע המדע? לאיזה מסקנה הגיע המדע בקשר להתפתחות השפות? אני משתוקק לצאת מהבורות שלי, אנא אם נשאר בך מעט יושר אינטלקטואלי בא ותעזור לי...

לא יכול ליהיות

הרי נהרות של דיו ואין ספור מחקרים והגיעו רק למסקנות??? לא חבל על הדיו? איזו אכזבה...

כינוי1982

New member
למה אכזבה?

אני לא מאוכזב. מכל מלמדי השכלתי. כמו שלרבנים עדיין יש מה לומר ולחדש, וטוב שכך, ככה גם לחוקרים באקדמיה. אני לא משפיל את החכמים שלך, אתה אל תשפיל את שלי.

אולי אתה לא משפיל

אבל די לבקר באתר חופש כ 10 דקות בכדי לספוג עלבונות לשנה שלמה... (דרכם הבנתי שאני בור, בובה על חוט, שרבנים הם טיפשים ועוד ועוד...)

יש הרבה מסקנות ברורות ויש פחות

ברורות. אני בוודאי לא יודע את כולם. אבל אני גם לא הולך ואומר דברים בבטחון כאשר לא עיינתי בנושא. ורק בתור דוגמא: אם תנסה היום לקרוא דברים שנכתבו באנגלית באנגליה לפני 600 שנה, סביר להניח שלא תבין יותר מדי. וזה באותו מקום, בלי שהיו יותר מדי השפעות חיצוניות, אז רק תאר לעצמך איך יכולה שפה להשתנות במשך אלפי שנים, כאשר עמים שחיו באזורים שונים מתמזגים. ושוב, אני יודע רק טיפה מן הים, אבל בגלל זה אני לא טוען טענות בנושא. יש מבין???

מה זה קשור?

ביקשתי ממך עזרה, אז לצורך העיניין אם אינך יכול לעזור אז אל תציג משהו שאתה לא בקיא בו כי בכדי להתיווכח עם מישהו בנושא כזה או אחר אתה קודם כל צריך ליהיות בקיא בנושא,אתה לא יכול לקרוא למישהו בור בגלל שהוא לא מבין בנושא שגם אתה ממילא לא מבין בו. שפה יכולה להיתפתח ובזה אין לי ספק אני לא צריך לעשות מחקרים בשביל זה, או להיתבונן בשפה האנגלית לפני 600 שנה, די לי להתבונן בשפה העיברית ולראות איך היא מתפתחת, אך זה עדיין לא אומר שום דבר. שפה יכולה להיתפתח מתוך עיוותים שנעשים בהגיית המילים ואח"כ הופכים ללגיטימים תישאל את ד"ר אבשלום קור. מה המסכנה מתוך דברים אלו? מישהו יכול לתת לי מסכנה חד משמעית?

עוד פעם, ולאט...

אני מסביר לך שוב. אני לא בקי בהתפתחות השפות. אני יודע שיש אנשים שהקדישו את חייהם לחקר הנושא הזה. אני לא אטען שום טענה באופן נחרץ בנושא התפתחות השפות וזאת בגלל שאני מבין שאין לי את הידע המינימלי בנושא. אותו אדם עליו דיברתי טען טענה בבטחון גדול למרות שהוא יודע עוד הרבה פחות ממני בתחום התפתחות השפות. אם הוא היה פרופסור לשפות והיה טוען את טענתו לא הייתי אומר כלום. אבל כאשר אדם אינו מבין כלום ומדבר כאחד הגדולים אשר בארץ - אז הוא בור (וגם אני בור בנושא הזה) ושחצן (מה שאני לא). יש?

אז לפי מה שאתה אומר

אני חייב להאמין למה שפרופ' אומרים (כמובן אלו שהקדישו את חייהם לנושא מסויים) ואם לא אני בור? 1.תבין, לשניכם יש נקודת ראות שונה לגבי הדברים אתה אינך מאמין בבורא עולם הוא יודע שיש בורא לעולם. לכן נקודות ההנחה שלכם הן שונות. הוא דווקא כן בקיא,כמובן בתחום שבו הוא עוסק שזה התורה רק שהתחום הזה לא נראה לך מהסיבות שלך. הדת בניגוד לכל הפרופ' נותנת הסבר לריבוי השפות, אתה רואה את זה כאיוולת, אנחנו רואים זאת כמדע מדוייק, אם הוא לא היה מאמין בתורה מין הסתם הוא לא היה חרדי וזה שהוא חרדי הופך אותו אוטומטית בענייך לבור.בורות זה חוסר השכלה לי יש תואר מהנדס ואני מאמין שהשפות נבללו בבל האם אני בור? 2. הבנתי אותך טוב מאוד בפעם הראשונה יכול ליהיות שאתה לא הבנת אותי...

שוב פעם, עוד יותר לאט...

ידידי היקר, אין לי שום בעיה עם אמונה של אדם באמיתות התורה. יש לי בעיה כאשר מנסים להביא לאמונה זו ראיות שהן כביכול לוגיות ואובייקטיביות, בעוד שבאמת אינן כאלה. יכול אדם להאמין שכל חפץ בעולם קשור בגומייה בלתי נראית לעין אל כדור הארץ. אין לי שום דרך להוכיח לו אחרת וגם אין לי עניין בזה. אבל מה תאמר אם יבוא אליך אותו אדם ויביא לך ראיה מוחצת לדבריו שהרי איך אפשר בלי זה להבין שהכל נמשך לאדמה??? מה תאמר? תאמר שאתה לא יכול לסתור את הטיעון אבל זו איננה ראיה לטיעון. כבר חקרו מדענים וגילו את כח המשיכה ואימתו את מסקנותיהם בתצפיות מדוייקות ובתחזיות שהתממשו על סמך המסקנות הללו. זה כל מה שאמרתי. ועכשיו אם לא תבין אני מרים ידיים...

למעלה