הבורסה בדובאי מתרסקת היום

KobeRider

New member
הבורסה בדובאי מתרסקת היום

הבורסה שכבר יורדת חודש שלם, נופלת היום את הירידה החדה ביותר שלה, ומתרסקת בערך 7%. השוק בדובאי עשה כ-100% בשנה האחרונה, ואיבד מזה 20% בשבועות האחרונים.

KobeRider

New member
שאלה טובה, אין לי מושג

אני לא חושב שיש בכלל ETF על דובאי. חבל, דווקא תשואה יפה.

KobeRider

New member
הקטע המעניין בלינק שנתת הוא

שגם קטאר וגם דובאי (האמירויות) יוצאות המאינדקס של שווקי הספר (frontier) ומצטרפות לשווקים המתעוררים (emerging) לפי החלוקה של MSCI.

כתוב גם שהם הראשונות במזרח התיכון שעושות את המעבר הזה, אבל כדאי לציין שישראל היתה שייכת לקבוצת המתעוררות עד ש-MSCI (ובעקבותיה גם מנהלי אינדקסים אחרים) הזיזו אותה לקבוצת המתפתחות.

UAE, ה-ETF על דובאי ירד מ-27$ בתחילת יוני ל-21$. כמעט 30% ירידה. לא נעים. אבל בהתחשב בשאר התהליכים ובמגמה העולה במהלך כל שנה שעברה, יכול להיות שיש כאן הזדמנות לא רעה.

dare devil ית

New member
השצתעשתי פעם במחשבה

להקצות 10000 שקל ל ETF של אחת הנ"ל, ולתרום כל פעם את הדיבידנטים לליב"י, ולהנות מהמחשבה שהנפט הערבי ממן את צה"ל.
השקעה לגיטימית- גם דמדוריאן מדבר בהרצאות שלו על emotional dividends
אולי שווה לחזור והרהר בדבר שוב.

graves

New member
חחחח. זה ענק!

ממש אהבתי את הרעיון. אני לא ציני. הרעיון אפילו לא עבר אצלי.
אבל עכשיו זה לא יוצא לי מהראש.

mnakash

New member
דווקא אצלי עברה המחשבה שאולי

בetf שאני מחזיק יש חברות ערביות שתורמות וממנות טרור. אז ביררתי ולא היו כאלה שראיתי. אולי עכשיו יש.

קרלטון

New member
אפשר בגדול

שהמדינה תקים קרן שתשקיע בחברות נפט ערביות.

ארה"ב, מעוז הקפיטליזם, הולכת בשיטה ישירה יותר. במקום להשקיע בחברות, מעבירים לשם טנקים ומטוסים. אולי אפשר לקרוא לזה גידור.

וכמו בכל השקעה, מה שחשוב זה אסטרטגיית יציאה ולא רק כניסה. עיין ערך אל קעאדה ועיראק...

נסיים במילים נצחיות, אלה שאמר ג'ורג' בוש האב לג'ורג' בוש הבן: "עשית בעירק את אותה טעות שעשיתי עם אמא שלך. לא יצאת בזמן".

למעלה