הבורסה לא נותנת אמון באולמרט

bhnadav

New member
אי הוודאות לא קשורה לאהוד אולמרט.

הבורסה לא אוהבת אי וודאות, וזו עובדה. מאז ניצחון החמאס, אי הוודאות בהחלט ניכרת אצל כולנו, וכלה גם במשקיעים הזרים שקצת חוששים מהמצב ולא יודעים לאן מועדות הפנים של החמאס, ומה הולך לקרות באשר למצב הבטחוני ולסכסוך הישראלי-פלסטיני. אני דווקא חושב שעצם האמירות וההתייחסויות של ממלא מקום ראש הממשלה אהוד אולמרט ושרת החוץ ציפי לבני - הן אלה שמרגיעות יחסית את השוק, שלא מתמוטט ולא קורס. ההודעות הן מרגיעות, רציונליות, בלי אמירות קיצוניות או מבהילות שרק יחממו עוד יותר את האווירה. דווקא המדיניות הזאת של לעצור לרגע ולחשוב על המצב כמו שהוא, הן אלה ששומרות על תחושה טובה בציבור, והדבר מקרין גם על הבורסה. ויש לציין שדווקא המסחר היום נפתח בעליות שערים במדדים המובילים - ת"א 25 עם עלייה של 0.8% ות"א 100 עם 1.11%, כך שאין לדעת לאן העניינים יתפתחו. אל לנו לשכוח שמבחינת ה"פילוסופיה" של עושה השוק, הבורסה סיימה את השנה האחרונה עם עליות גבוהות מאוד, שיאים חדשים ושערים גבוהים מאוד, כך שלפעמים עושה השוק מחפש סיבות כיצד להוריד אותה.

um21

New member
אם אתה לא מבין אל תדבר

רואים שאתה לא מבין כלום בשוק ההון. אם אתה רוצה ללמוד אתה מוזמן, תפנה אלי במסר אישי כי אני מעביר קורס בנושא.

bhnadav

New member
210% לא הולכים ברגל ../images/Emo6.gif

רוצה לשמוע גם איפה ומתי, או שאת זה אתה תוכל לומר לי בעצמך על סמך הידע הרב שיש לך? זה נורא מצחיק, כי אם אני אומַר כעת שהגיל שכתוב בכרטיס האישי שלי הוא בכלל לא נכון, ששנת הלידה ששמתי שם - 1990, היא שירורתית, ושהגיל האמיתי שלי הוא 40-50, פתאום ההסתכלות תהיה אחרת, אה? אומר על אנשים כמוך המון.

um21

New member
210% נומינלית? ריאלית?

לפני עמלה? אחרי עמלות? בכמה זמן? מה הסיכון?. 210% לא אומר כלום בשוק ההון אם היית מבוגר קצת יותר היית יודע. ואין קשר לגיל, אדם בוגר לא רושם בדר"כ שגילו 15. ועם כל הכבוד ילד בן 15 מבוגר ככל שיהיה מבחינה נפשית עדיין לא מסוגל להבין את הבעיות שמולן ניצבת המדינה (כי הוא לא היה בצבא, לא עובד, לא התחתן עדיין וכו'). הזלזול או לא בגיל אלא בתמימות ובצהלות קדימה קידמה שלך.

bhnadav

New member
אין לי כוונה למסור פירוט,

מלבד העובדה שברגעים אלה אני לא בפנים. ואני מקבל את זכותך לחשוב כך, אבל זו לא סיבה לזלזל בכל הודעה שלי, רק בגלל היותה כתובה על ידי אדם צעיר, בן 16 אוטוטו. אם אתה חושב שהדברים שאני כותב אינם נכונים ונובעים מתפיסת מחשבה צעירה ושגוייה, אז הייתי שמח אם היית מתקן אותי בצורה עניינית, כדי שגם אני אוכל ללמוד. אתה בא אליי מעמדה של מתנגח ומתרעם על נער רק בגלל שהוא נער, ולאו דווקא בגלל דברים ספציפיים שהוא כותב. אם הייתי כותב בכינוי בלי כל פרטים (שם, גיל וכו') - לא הייתה חשיבות לעניין הזה. בקשה אישית שלי אליך - אל תשתמש בטיעון הגיל כדי לא להתמודד מנטלית עם הדברים שאני כותב, אלא ענה והגב עניינית.

um21

New member
קיבלתי את הערתך.

אבל עדיין הדברים שכתבת על שוק ההון וכן התפארותך בתשואה המסויימת (בלי רצון לפרט סבבה) מעידים על חוסר הבנה בסיסי מכיוון שלמושג תשואה לבד אין ערך ללא הצגת הפרמטרים של הסיכון,הסכום שהושקע, התקופה, שינוי המחירים והעמלות השונות. אתן לך דוגמא: ברולטה בלאס וגאס אם אתה מהמר על המספר הנכון בפעם הראשונה עשית תשואה של אלפי אחוזים בדקה אבל הסיכון מאוד גדול. כמו כן אם התערבת עם מישהו על 10 ש"ח שמכבי תנצח ביום חמישי וצדקת עשית תשואה של 100% בסיכון אחר וזה היה שונה לו התערבת על 1000 ש"ח

bhnadav

New member
אוקיי,

אני מסכים שזה לא אומר הרבה, אבל התרעמתי מכך שהגבת בצורה כזו על מה שכתבתי מהבחינה של הקשר בין אולמרט לירידות האחרונות, ללא תגובה עניינית ורצינית מדוע הנך חושב כך, חוץ מהעובדה שגילי צעיר, מה שגרם לי לכתוב את המספר הזה.

um21

New member
מקבל

לפחות אסביר לך מה הביא אותי לחשוב שאתה לא מבין המשפט הבא: "אל לנו לשכוח שמבחינת ה"פילוסופיה" של עושה השוק, הבורסה סיימה את השנה האחרונה עם עליות גבוהות מאוד, שיאים חדשים ושערים גבוהים מאוד, כך שלפעמים עושה השוק מחפש סיבות כיצד להוריד אותה". עושי שוק לא מחפשים אף פעם סיבות להוריד את הבורסה הם לא צריכים את זה. כמי שניהל חדר עסקאות עושה השוק מגדר את עצמו בשיטות שונות (כגון גמא ודלתא ניוטרל), כך שהוא תמיד מרוויח מצד העמלות. (ושאני מדבר על עושי שוק הכוונה בישראל זה לחברי הבורסה). אם אתה חושב שעושה שוק מסויים מחזיק PUT בכמות כזו שגורמת לו "לרצות" להוריד את השוק אז זוהי טעות.

bhnadav

New member
אוקיי,

את זה ציפיתי לשמוע כתגובה להודעה שלי, ולא - אתה לא מבין כלום, אל תסבר. זה מעליב, פוגע ומזלזל. אני מקבל את הדברים שכתבת, אבל השערים היו כה גבוהים, שהיה צפוי שהבורסה תחפש סיבות גם להוריד את עצמה, כך להערכתי לפחות ולמיטב הבנתי את העניין. אין בכך כל היגיון, לדעתך, כאחד שמתעסק עם העניין ברמה מקצועית?

um21

New member
אפשר לחלק את העניין.

למספר חלקים: 1.הגובה של השוק-יש כאלו שעושים ניתוחים טכניים לפי קווי מגמה ושיטות שונות ומסתכלים אל העתיד על סמך מגמות בעבר. לדעתי זוהי טעות מכיוון שהשוק בישראל הולך ונהיה יעיל(עוד הגדרה שצריך לבאר) כך שהמחיר בכל זמן נתון משקף נכונה את המידע הקיים, כך שהשוק די מדוייק. 2.מה שקרה בשוק הישראלי בשנתיים האחרונות הוא שלאחר המיתון העמוק, בעקבות מהלכים כלכליים נכונים החלה צמיחה יפה במשק הישראלי, מה שהפך את השוק הישראלי לאטרקטיבי מאוד להשקעות זרות מכיוון שבתקופת המיתון החברות הגדולות ביצעו מהלכים נכונים שנושאים פרי ומשתקפים בדוחות הכספיים רק היום. הזרים נכנסו והקפיצו את השוק. כניסת הזרים מתבטאת גם ביציבות בשוק השקל-דולר שלכאורה בהפרש ריביות כזה נמוך על פי התיאוריות הכלכליות הדולר היה אמור לנסוק מה שלא קרה. 3.עם הפנים לעתיד- מרבית הציבור הישראלי כמעט ולא נמצא בבורסה בצורה ישירה, מי שנמצא זה המשקיעים המוסדיים קרי קופות הגמל,קרנות הפנסייה ועוד, החברות הגדולות, הבנקים והמשקיעים הזרים. חוסר יציבות פוליטית אומנם עלול להוריד את השוק אך לא באופן משמעותי מכיוון שהמחירים היום בשוק הם סבירים ביחס לרווחים של החברות.

um21

New member
על לא דבר

מתי שתרצה וסליחה אם מה שכתבתי פגע בך. זו לא היה כוונת הדברים שנכתבו

bhnadav ערב טוב

תשמע ידידי הצעיר , אני קורא את דבריך בתקופה האחרונה . אני נדהם בכל פעם מחדש מיכולת הכתיבה שלך , מצורת ההתבטאות , מגילוי ההבנה בתחומים הקשורים לעברה של מדינת ישראל , לניתוחים הפוליטיים ואני יכול לאמר לך ידידי הצעיר שאין לך כל צורך להתנצל על היותך צעיר . אני בטוח שעם יכולת התבטאות כזאת כמו קריאת "המפה" בדרך בוגרת ורצינית ביותר צפוי לך עוד "עתיד" מזהיר , בפוליטיקה הישראלית כמו בעולם העסקים. המשך עם הביטחון העצמי שלך , כתוב כפי שאתה נוהג בדרך ארץ , בהגינות ובנקיון כפיים כפי שהינך נוהג בד"כ ואת הדברים "המלעיזים" השאר לאחרים. ישר כוח שמח שנערים בוגרים , הגונים ונמרצים כמוך נמצאים בתנועה של "מבוגרים" שגם אני תומך וחושב על הצלחתה בבחירות . יום טוב

bhnadav

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

ואתה יכול לקרוא לי נדב

210 מאז שאולמרט שר אוצר?

תוך חצי שנה? או מאז שהוא מחליף את שרון? שיט ! חבל שלא הצטרפתי ! (ואני עדיין לא רואה בירידת הבורסה הבעת אי אמון באולמרט)

bhnadav

New member
כרגע אני לא בפנים.

וכן, כולל תקופה שאולמרט היה שר האוצר.

היה נראה , שכמו אולמרט,

גם אתה ניכסת את עלית הבורסה בשנתיים-שלוש האחרונות למ"מ ראש הממשלה הנוכחי.

למעלה