הבורר בין מצבי יציאת המים בסוללה של האמבטיה נסתם

evike

Well-known member
מנהל
וקשה עד בלתי אפשרי לשנות את הבורר. או שהוא נתקע על יציאת המים מהפיה, או במזלף.
פתחתי אותו מלמטה, הסרתי את הצינורושפכתי מלמעלה ומלמטה מים עם מלח לימון. עזר ליום אחד, וחזר לאי אפשרות להזיז. מה עוד ניתן לעשות חוץ מלהחליף את כל הסוללה? הרי בשני המצבים הוא בלתי אפשרי לשימוש?
צילמתי מגוגל סתם תמונה של סוללה דומה. סימנתי בעיגול אדום והסיפרה 1 לחלק הבעייתי, ועיגול אדום עם הסיפרה 2 לחלק שהסרתי.
תודה ושבת שלום.

קבצים מצורפים

• סוללה לאמבטיה.jpg
    סוללה לאמבטיה.jpg
    KB 21.4 · צפיות: 2

יוסי זיו1

Active member
אווי, קשה מאד לתקן את זה, חבל על המאמץ ,תחליפי בחדש הסוללה הזו פשוטה מאד להחלפה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אווי, קשה מאד לתקן את זה, חבל על המאמץ ,תחליפי בחדש הסוללה הזו פשוטה מאד להחלפה.
המפעלים שמייבאים או מייצרים את הסוללות הללו נותנים אחריות של כמה שנים ואת מועד הייצור אפשר לראות בד"כ כחותם בצד האחורי של הסוללה (בעזרת ראי). אז אם זה מדגל? הם בכלל נותנים אחלה שירות. ואם זה חברה אחרת? אפשר לנסות וליצור איתם קשר. ואם אין שירות או אחריות? אז מה שיוסי אומר: סוללה חדשה ופשוטה יחסית, עלותה כ-350 ש"ח. כשאני מחליף, אני מסתפק בהחלפת הסוללה והרוזטות ואיני מסתבך עם החלפת ה"למדים" שמוברגים לקיר. זה נראה חדש דנדש וזה טוב.

evike

Well-known member
מנהל
נראה לך שלא רציתי בכך? רק שיש לי בעיה "קטנה" - הצנרת שבקירות מלאה חלודה, כל נגיעה, כולל החלפת ברז/סוללה היא כמעט בלתי אפשרית. הביניין שלנו הולך לתמ"א (מקווה שלאחר 12 שנים אנחנו בישורת האחרונה) והאפשרות היחידה היא או שבירת קירות או צנרת חדשה חיצונית. אז כל עוד אפשר להסתדר בלי הבלגנים האלה, אנחנו נשארים עם מה שיש, ומנסים לתקן את שניתן. ולכן חיפשתי דרך לתקן את ה"צ'ופצ'יק" של הסוללה.

במצב כזה - מה אי אפשר לעשות כשהברז תמיד על המזלף?
נניח, פחות נוח למלא את האמבטיה - אבל לא בלתי אפשרי.
אז למה לא להשאיר על מצף מזלף?

היתה לי בעיה דומה עם כפתור כזה - אבל בכלל לא בטוח שמאותו מקור: כנראה שהכפתור אמור להיות מסוגל רק לנוע למעלה/למטה, ולא להיות מסוגל להסתובב. עד שמישהו אצלי בבית סובב אותו בכח. כלומר הוציא אותו ממסילתו. במצב הזה היה לו מאוד קשה לזוז למעלה/למטה, וככה היינו הרבה זמן, עד שניסיתי לסובב, ופתאום הוא חזר למצבו התקין, ולתנועה חופשית. אז קודם כל נסי את זה.
לגבי נקוי אבנית - סתם לשפוך תמיסת מלח לימון מבחוץ, לא יעשה כלום. היא לא תגיע למקום הבעייתי (אם העניין הוא אבנית) ולא תישאר מספיק זמן. מציע לנסות לחבר בחזרה את צינור הטוש ולפרק את ידית הטוש. עכשיו להגביה את הצינור, ובעזרת משפך, להזרים תמיסה לתוך הצינור. כך התמיסה תגיע לקרביים של הברז. עכשיו לשחק עם הכפתור כך שהתמיסה תוכל לעבוד על חלקיו השונים. במצבים מסוימים התמיסה תזרום מהפיה, ובמצבים אחרים היא תהיה חסומה. תנו לתמיסה לעמוד קצת בפנים, שחררו קצת את התמיסה המשומשת ועיצרו שוב. כמה וכמה פעמים. עדיף עם מים חמים ככל הניתן.

evike

Well-known member
מנהל
איך התמיסה תכנס לקרביים של הברז בהרמת הצינור? היא צריכה להכנס לפייה של הברז, היכן שהצינור מתחבר מלמטה. ואת זה ניסיתי ע"י שפריצר שמוחזק הפוך לכיוון הפייה, כך התמיסה, מלח לימון עם מים חמים, נכנסת למקום הבעייתי, וישירות על ה"כפתור" הבורר.
וזה עדיין פתר את הבעיה לשימוש אחד או שניים.
ואנחנו רק עם המזלף מאז התחילה הבעיה.

איך התמיסה תכנס לקרביים של הברז בהרמת הצינור? היא צריכה להכנס לפייה של הברז, היכן שהצינור מתחבר מלמטה. ואת זה ניסיתי ע"י שפריצר שמוחזק הפוך לכיוון הפייה, כך התמיסה, מלח לימון עם מים חמים, נכנסת למקום הבעייתי, וישירות על ה"כפתור" הבורר.
וזה עדיין פתר את הבעיה לשימוש אחד או שניים.
ואנחנו רק עם המזלף מאז התחילה הבעיה.
מקווה שהשרטוט המצ'וקמק יבהיר. הירוק זה הנוזל, ובעזרת חוק הכלים השלובים, יזרום ממקום גבוה לתוך הברז.
שפריצר מכניס מים לאזור הפיה. אבל רק נתזים בודדים, אם בכלל, מגיעים באמת למנגנון. כדי שתבוצע המסה של ממש, צריך תמיסה בכמות של חצי כוס לפחות, עדיף יותר. הטיפות שאולי הצלחתם להכניס זה כלום. לכן עזרו מעט, אם בכלל. תחשבי שבמקום אבנית מדובר בשכבה של מלח שאת מנסה להמיס, ואת מתיזה טיפת מים אחת. לא ממש יעיל.

קבצים מצורפים

• 11111.jpg
    11111.jpg
    KB 47.5 · צפיות: 7

evike

Well-known member
מנהל
השרטוט נכון, רק שהפיה היא כלפי מטה, איך הרמת הצינור תגרום לתמיסה להכנס מלמטה? מה שעשיתי, עם בקבוקון שהפכתי ופית הבקבוקון מופנית כלפי החור, מכניסה את התמיסה בלחץ, נראה לי יעיל יותר.

רוני1955

Active member
השרטוט נכון, רק שהפיה היא כלפי מטה, איך הרמת הצינור תגרום לתמיסה להכנס מלמטה? מה שעשיתי, עם בקבוקון שהפכתי ופית הבקבוקון מופנית כלפי החור, מכניסה את התמיסה בלחץ, נראה לי יעיל יותר.
מה אכפת לך לנסות את מה שהשרטוט מראה? מכסימום, זה יצליח.
לי אישית נראה שהרעיון בשרטוט, הוא נכון.

יוסי זיו1

Active member
אויי, יש משהו בשרטוט של משה ,הבעייה רק כמה חומר באמת יכנס לבורר המצבים.
ויש עוד פיתרון ךהוצאת הברז קומפלט מבלי לזעזע את הניפל בקיר, צריך לחמם היטב את האום עצמה לפני נסיון פתיחה באמצעות מפוח אויר חם מקצועי כמו דל הבידוד המתכווץ או על ידי מבער קטן, נפתח כמו חמאה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אויי, יש משהו בשרטוט של משה ,הבעייה רק כמה חומר באמת יכנס לבורר המצבים.
ויש עוד פיתרון ךהוצאת הברז קומפלט מבלי לזעזע את הניפל בקיר, צריך לחמם היטב את האום עצמה לפני נסיון פתיחה באמצעות מפוח אויר חם מקצועי כמו דל הבידוד המתכווץ או על ידי מבער קטן, נפתח כמו חמאה.
;)בחיים לא חיממתי וכמעט ולא קרה לי שהניפל (=ה'למד') הסתובב. ולמה? כי אני משחרר ממש טיפה את החם ועובר לקר ואז, כששני האומים משוחררים אבל עדיין מחוברים ל'למדים', כך שהם לא מאפשרים ללמדים להסתובב, האומים כבר לא מהודקים ואז אפשר לשחרר לגמרי מבלי להסתכן בכך שהלמד ישנה זווית.

יוסי זיו1

Active member
כן ,תמיד עושים ככה אבל היא בחששות שישבר ה למד לכן חימום רק יקל על הפתיחה ואני עושה את זה בתחום שלי לא אחת.

evike

Well-known member
מנהל
תודה לכולם, בשבוע הבא "אשחק" שוב עם הסוללה, אנסה את ההצעות, ואדווח.

למעלה