הבו מתכון משמח

הבו מתכון משמח

משהו עליז ומרומם רוח.
מתוק או שאינו כזה- הינו הך
חפצה נפשי לפוגג את המולת הבחירות וזעפן מאויר הבית שלנו, לעסוק בחיים במלוא עוזם וצבעוניותם

מי ומי?
 

ladybug6

New member
סושי תמיד משמח לבב אנוש

כי יש משהו חגיגי בהכנה ואכילה שלו
אבל מה עם מאפה השמרים ההוא? אין יותר עונג ונחמה מזה..

סלט גדול וצבעוני מלא בעלים ומיץ לימון, לצד טחינה חמצמצה, לצד חתיכות בשרניות ורכות של תפוחי אדמה קריספים מבחוץ.

מוקפץ ענקי מלא ירקות וצבעים וטעמים מנוגדים

או פשוט עוגת שוקולד מלאה רוטב שוקולד ניגר מלמעלה..
 
נראה לי שסלט מלא טריים

בכל הצבעים, פציחים ויציבים לצד טחינה ירקרקה חריפה זה מה שחיפשתי.

תודות
 

ladybug6

New member
גם כאן נולד סלט שמח

עם חסה פריכה, פרוסות מלפפון דקיקות, כוסברה, נבטוטי עדשים ירוקות, פרוסות אפרסמון דקיקות, שברי פקאנים וקצת זרעי צ׳יה מעל הכל. מיצלימון, שמן, מלח וקמצוץ של סילאן.
שמח וטעים
 
וגם שווארמה טופו

מלווה בהמון בצל מטוגן ופטריות שמפניון ופורטו בלה פרוסות דקיק וצרובות היטב

יאמי
 
קציצות שורשים וטופו

קציצות קטנות מתערובת של גרירת שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל. הרבה עלים קצוצים דק . חבילת טופו מגוררת דק מאד. קמח חומוס. כורכום ,מלח, פלפל שחור גרוס.
מי סודה.
קציצות קטנות מטוגנות בשמן זית.
מוגשות לצד עגבניות טריות מרוסקות וטחינה ירוקה עם נענע.

יאמי יאמי יאמי
 

ladybug6

New member


 

elin86

New member
אפשר כמויות?

האם קמח חומוס הוא חובה? שורש פטרוזיליה? אין לי..
 
אמממ

אני אתן את הכמויות שעשיתי הפעם אם כי אין חובה לדבוק בהן. העיקרון המנחה הוא תערובת שניתן לקחת ממנה עם יד רטובה, לעצב קציצה והיא לא מתפרקת. תפקידו של קמח חומוס להדביק- יש לא מעט ירק בתערובת הזו והטופו לא ביחס מספיק כדי להדביק ללא עזרה. אפשר להשתמש גם בקוואקר או קמח חיטה , אצלנו יש צליאק בבית אז אני לא עושה את זה. גם שבבי תפוחי אדמה עוזרים להדביק. גם זרעי פשתן טחונים. קמח חומוס עם מי סודה זה שילוב מנצח לטבעונים.

אז ככה- שורש סלרי אחד גדול מקולף וחתוך ככה שלמטחנה יהיה קל לעבוד עליו. 6-7 שורשי פטרוזיליה קטנים מקולפים וחתוכים גם. חבילת טופו כפרי אחת- בערך 300 גרם. בצל יבש אחד גדול. כל אלה טחנתי במטחנת בשר של המיקסר. כאמור ניתן גם במעבד מזון בפולסים קצרים כדי שלא יצא דייסה .הטקסטורה צריכה להיות גסה יחסית. אפשר כמובן לגרר על פומפיה בדרך הישנה והטובה ואז הטופו על מגררת עדינה .
תבלי ביד רחבה בכורכום, הוסיפי מלח ופלפל שחור , אני טחנתי גם שליש פלפל חריף מהגינה שלנו- אופציונלי. כפית שטוחה קסנטן גאם- לא חובה אבל מאד עוזר לייצב ולטבעונים טוב שיהיה במטבח.
הוסיפי כחצי כוס קמח חומוס וחצי כוס מי סודה. ערבבי היטב תני לזה כמה דקות לנוח ובדקי את המרקם.

שמן זית במחבת, קרצי קציצות בגודל שמתאים לך שלא תהיינה עבות מדי וטגני.

אפשר להשתמש בגזר במקום פטרוזילה, טעם אחר אבל עדיין שווה.
 
למעלה