אמממ
אני אתן את הכמויות שעשיתי הפעם אם כי אין חובה לדבוק בהן. העיקרון המנחה הוא תערובת שניתן לקחת ממנה עם יד רטובה, לעצב קציצה והיא לא מתפרקת. תפקידו של קמח חומוס להדביק- יש לא מעט ירק בתערובת הזו והטופו לא ביחס מספיק כדי להדביק ללא עזרה. אפשר להשתמש גם בקוואקר או קמח חיטה , אצלנו יש צליאק בבית אז אני לא עושה את זה. גם שבבי תפוחי אדמה עוזרים להדביק. גם זרעי פשתן טחונים. קמח חומוס עם מי סודה זה שילוב מנצח לטבעונים.
אז ככה- שורש סלרי אחד גדול מקולף וחתוך ככה שלמטחנה יהיה קל לעבוד עליו. 6-7 שורשי פטרוזיליה קטנים מקולפים וחתוכים גם. חבילת טופו כפרי אחת- בערך 300 גרם. בצל יבש אחד גדול. כל אלה טחנתי במטחנת בשר של המיקסר. כאמור ניתן גם במעבד מזון בפולסים קצרים כדי שלא יצא דייסה .הטקסטורה צריכה להיות גסה יחסית. אפשר כמובן לגרר על פומפיה בדרך הישנה והטובה ואז הטופו על מגררת עדינה .
תבלי ביד רחבה בכורכום, הוסיפי מלח ופלפל שחור , אני טחנתי גם שליש פלפל חריף מהגינה שלנו- אופציונלי. כפית שטוחה קסנטן גאם- לא חובה אבל מאד עוזר לייצב ולטבעונים טוב שיהיה במטבח.
הוסיפי כחצי כוס קמח חומוס וחצי כוס מי סודה. ערבבי היטב תני לזה כמה דקות לנוח ובדקי את המרקם.
שמן זית במחבת, קרצי קציצות בגודל שמתאים לך שלא תהיינה עבות מדי וטגני.
אפשר להשתמש בגזר במקום פטרוזילה, טעם אחר אבל עדיין שווה.