הבחירה בחיים

• פותח הנושא tkui
  • פורסם בתאריך

tkui

New member
הבחירה בחיים

מהרגע שבו נולדו המשפחה והמערכת חינכו אותנו לבחור בחיים מה זה לבחור בחיים? לבחור בחיים זה מה שכמעט כולנו בחרנו או שהבחירה נכפתה עלינו. מהרגע שבו נולדו שולחים אותנו לגן ושם מלמדים אותנו ערכים בסיסיים ומשם לבית הספר. בסוף התהליך הזה שנמשך עד לצבא אנחנו משתחררים לעולם, ומתחילים בחיינו הבוגרים. אני מאמין שכל האנשים פה בפורום עברו את התהליך הזה. אז מה בעושים בתחילת החיים הבוגרים? עובדים קצת. מתחילים ללמוד באוניברסיטה. אחרי האוניברסיטה אנחנו מוצאים עבודה יותר רצינית. מקימים משפחה. וממשיכים לעבוד עד סוף חיינו. בסוף חיינו אנחנו יכולים לחשוב על החיים שהיו לנו ולנסות לראות אם היה לנו כיף, אם בכלל נהנו מהמסגרת שבה חיינו? לרוב המסקנה תהיה שלא!!!!!!!!!!!!! כי אולי זה הבחירה שעשינו הייתה מוטעת אולי הייתי צריך לבחור שלא לבחור בחיים כי החיים משעממים. אולי עד לסוף הצבא הבחירה לא הייתה ממש בידנו. אבל אחרי שמתחילים בחיים הבוגרים הבחירה כן בידנו וצריך לדעת שבשביל חיים טובים צריכים לא לבחור בחיים. לא לבחור בחיים זה אומר לדפוק הכל לא לשים זין על אף אחד ופשוט להנות לקחת סמים להיות כל היום במסיבות ולא לעבוד לעולם ורק לגנוב ולדפוק את בעלי הכוח והממון. כי חיים רק פעם תוכלו להגיב ולהגיד אם כולם היו עושים ככה: לא עובדים רק חיים על חשבון העשירים הייתה אנרכיה מוחלטת מצב של אנרכיה לא יקרה כי כמעט לכולם אין את האומץ לקחת את הסיכון ולבחור במשהו שכמעט אף אחד לא בחר בו, ללכת עד הסוף ולהנות מהחיים.

Mad-DawG

New member
ומתוך אותו נאום

אתה רשמת: מהרגע שבו נולדו שולחים אותנו לגן ושם מלמדים אותנו ערכים בסיסיים ומשם לבית הספר. בסוף התהליך הזה שנמשך עד לצבא אנחנו משתחררים לעולם, ומתחילים בחיינו הבוגרים. אני מאמין שכל האנשים פה בפורום עברו את התהליך הזה. אז מה בעושים בתחילת החיים הבוגרים? עובדים קצת. מתחילים ללמוד באוניברסיטה. אחרי האוניברסיטה אנחנו מוצאים עבודה יותר רצינית. מקימים משפחה. וממשיכים לעבוד עד סוף חיינו. לי חסר את הסוף של אותו נאום: ואז יוצאים לפנסיה, הזמן שבו אנו אמורים להנות מכל הכסף שחסכנו בחיים, והילדים שלנו שולחים אותנו לבית אבות.

תגובה

אוקיי, אז הוא התחיל הודעה שאמורה לפתוח נושא רציני וסיים בסיום מוזר שגרם לגיחוך משהו, דבר שיכול לגרום לך בתת מודע לסלידה מובנת מהנושא בפעם הבאה שתשמע אותו. בוא ניקח את הסיום שלך: "ואז יוצאים לפנסיה, הזמן שבו אנו אמורים להנות מכל הכסף שחסכנו בחיים, והילדים שלנו שולחים אותנו לבית אבות." אז בזה מסתכמות מטרת כל הפעולות שעשית במשך כל חיים? כדי שכשתגיע לעת זקנה תוכל לזרוק כמה סוכריות לנכדים שלך ולמות ב"כבוד"? ואתה מרוצה מזה? לא יודע מה איתך אבל לי זה נשמע פתטי. נשמע לי פתטי שלאנשים אין בעיה עם זה שקבעו להם את כל מהלך החיים שלהם עוד מלפני שנולדו, בהבטחות חוזרות על כך שזוהי הדרך הבטוחה והיחידה לחיים טובים, וסטייה ממנה זה לא משהו רצוי אם אתה מעוניין בעתיד כלשהו. אז ישנם אנשים שהסתדרו עם זה ועסקו כל חייהם במשהו שהם אוהבים ומביא להם סיפוק מסויים, אבל מה עם כל השאר (הרוב)? פשוט סתם העבירו את החיים שלהם, בלי שום סיבה ומטרה. מפה זה יכול להמשיך להתפצל להרבה נושאים, תגיד לי מה אתה אומר על מה שאמרתי שאני יידע לאן להמשיך.

Mad-DawG

New member
תגובה

החבר למעלה תיאר מצב כפי שרבים רואים את החיים, במין תבניתיות שכזו. מעגל חיים שרבים חיים אותו, בצורה בנאלית ביותר. לומר שאני מסכים למעגל חיים הזה? בחלקיו יש בו הגיון, בחלקיו האחרים לאו. בחופש וחירות עסקינן, והתבניתיות הזו באה, בדרכה החדה כמובן, להראות שהחירות היא יחסית. השלב הראשון כנתפס הוא גיל 18, אבל צריכים ללכת לצבא.. פה נשאלת שאלת חירות-יחסית מהראשונות כחייו כבוגר, האם הוא הולך לצבא, או שהוא הולך לשנת שירות, הולך למכינות קדם צבאיות, מדרשות או שחלילה יבחר שלא להתגייס בכלל. יש אפשרויות בחירה, אבל אי אפשר לחיות בחירות אמיתית, כיוון שהאדם מוגבל במסגרת חייו, הכי הרבה שהוא יכול להגיע, זה לבחור בחירות אמיצות.

Mad-DawG

New member
אין חירות

כל פעולה שתעשה, קדמה לה פעולה אחרת, וכן הלאה, מה שיוצר רצף פעולות ואירועים שהוביל אותך למקום מסויים בזמן מסויים ולעשות את המעשה המסויים שעשית. אתה לא יכול לומר שיש לך חירות, שאתה עושה דברים איך שבא לך כי החירות היא מוגבלת ולרוב היא מעוגנת בחוק. המושג חירות קיים, אך לא לגבינו. מה שתוכל לעשות במקרה הטוב הוא חופש בחירה, לבחור דרכי פעולה שונות תחת אותה מסגרת חוקים שמקיפה אותך. יש לך את החירות לבחור, אך לא תוכל לחיות בחירות אמיתית. [בנוגע להתאבדות שהזכרת, אני ממליץ לקרוא וללמוד את הספר של אלבר קאמי, המיתוס של סיזיפוס שעוסק באבסורד שבהתאבדות] וכן, יש לבחור, לבחור בחיים, אולי שבירת דרך החיים התבניתית שדיברת עליה לא מדברת לכל האנשים, אבל מה שכן תוכל לנסות ולהשפיע זה לחיות את החיים שתיארת, על התבניתיות שדיברת עליה, אבל בדרך הסתכלות שונה על החיים, ועם דרכך שלך, תוכל לחיות את החיים באופן הנכון לך. דע את עצמך, ואח"כ צא לחבוש את העולם

mr. man

New member
בחירה בחיים אחרים

אני פשוט לא מסכים איתך. אתה רוצה להתפרע? תתפרע. בסוף יעצרו אותך ותכנס לבית סוהר. למה? כי עברת על החוקים. החוקים נועדו ליצור סדר, כדי שלא תהיה אנרכיה. אם כולם היו כמוך, מתפרעים ולא שמים זין על אף אחד אני לא צריך להגיד לך לאיזה מצב היינו מגיעים.

tkui

New member
תגובות?!

אני חושב שפתחתי כאן נושא רציני ואולי אנשים מפחדים להתיחס אליו כי זה קשור לחיים שלהם בצורה שהם לא רוצים לחשוב עליה. אז באמת אנשים ציפיתי ליותר תגובות. נ.ב. קוראים לי אלון אני כמעט בן 15 ואני מתכוון להיות פעיל בפורום הזה בזמן הקרוב

nissimhania

New member
אלון! לפני שאתה לוקח סמים או מתאבד,

שאל את עצמך- "מדוע הנושא מציק לי??" הרי אם הבחירה בחיים היתה עניין של מה בכך, לא היתה מתעוררת השאלה- !!!??? WHAT THE FUCK AM I DOING HERE וואלה, היא לא עניין של מה בכך! יש מטרה לכל זה! וצריך למצוא אותה! כל אחד בשביל עצמו צריך לשאול את השאלה ששאלת, ולהגיע למסקנה שהחיים הם כלי ולא מטרה. הם כלי כדי להשיג משהו שגדול מהחיים. הם כלי כדי לממש את המטרה הנסתרת מעיננו. לך, חפש, גם אם זה יקח לך חיים שלמים. בסוף תימצא, תמצא מה חיפשת, תמצא את התכלית. אני אישית מבטיח לך, שתמצא יופי עמוק עד אינסוף. אל תתיאש לפני שהתחלת, יותר מידי אנשים עושים את זה. יותר מידי אנשים אומרים- "זה מה יש, אין כלום מעבר". מי שאומר את זה הוא חלש אופי, רפה רוח. כמו שאמרת "לדפוק הכל לא לשים זין על אף אחד", אל תאמין לאף אחד שאומר לך שאין כלום מעבר למה שאתה רואה. לך תראה בעצמך. לך, חפש... בהצלחה.

למעלה