הבחירה בחיים

• פותח הנושא tkui
  • פורסם בתאריך

tkui

New member
הבחירה בחיים

מהרגע שבו נולדו המשפחה והמערכת חינכו אותנו לבחור בחיים מה זה לבחור בחיים? לבחור בחיים זה מה שכמעט כולנו בחרנו או שהבחירה נכפתה עלינו. מהרגע שבו נולדו שולחים אותנו לגן ושם מלמדים אותנו ערכים בסיסיים ומשם לבית הספר. בסוף התהליך הזה שנמשך עד לצבא אנחנו משתחררים לעולם, ומתחילים בחיינו הבוגרים. אני מאמין שכל האנשים פה בפורום עברו את התהליך הזה. אז מה בעושים בתחילת החיים הבוגרים? עובדים קצת. מתחילים ללמוד באוניברסיטה. אחרי האוניברסיטה אנחנו מוצאים עבודה יותר רצינית. מקימים משפחה. וממשיכים לעבוד עד סוף חיינו. בסוף חיינו אנחנו יכולים לחשוב על החיים שהיו לנו ולנסות לראות אם היה לנו כיף, אם בכלל נהנו מהמסגרת שבה חיינו? לרוב המסקנה תהיה שלא!!!!!!!!!!!!! כי אולי זה הבחירה שעשינו הייתה מוטעת אולי הייתי צריך לבחור שלא לבחור בחיים כי החיים משעממים. אולי עד לסוף הצבא הבחירה לא הייתה ממש בידנו. אבל אחרי שמתחילים בחיים הבוגרים הבחירה כן בידנו וצריך לדעת שבשביל חיים טובים צריכים לא לבחור בחיים. לא לבחור בחיים זה אומר לדפוק הכל לא לשים זין על אף אחד ופשוט להנות לקחת סמים להיות כל היום במסיבות ולא לעבוד לעולם ורק לגנוב ולדפוק את בעלי הכוח והממון. כי חיים רק פעם תוכלו להגיב ולהגיד אם כולם היו עושים ככה: לא עובדים רק חיים על חשבון העשירים הייתה אנרכיה מוחלטת מצב של אנרכיה לא יקרה כי כמעט לכולם אין את האומץ לקחת את הסיכון ולבחור במשהו שכמעט אף אחד לא בחר בו, ללכת עד הסוף ולהנות מהחיים.

אני רק חייב להגיד דבר אחד

מה שתיארת (כל אחד עושה מה שהוא רוצה ולא שם זיין על החברה) זאת לא אנרכיה.. זה די מנוגד לאנרכיה (תנועה -חברתית השוללת כל כפיה) אנרכיה זה כשחוקי החברה נקבעים על ידי החברה עצמה, שיתוף פעולה וכל זה... זה בדיוק ההפך מ"לשים זין על כולם"

conatus

New member
אתה בעל יכולת בחירה ? מעניין...

אם אתה בוחר בחיים ז"א שאתה הוא זה שבוחר וביכולתך לבחור גם במשהו אחר אז על מה בעצם אתה מלין? אולי אתה מדבר על הבחירות האחרות שבחיים ז"א כיצד באמת לחיות אבל מבלבל את הדברים כי בדרך כלל הבחירה בחיים מוצבת כנגד הבחירה לא לחיות... ישנם כאלה שמתאבדים ובעצם הולכים נגד הבחירה בחיים האם הם צודקים ואנו טועים או להיפך ? אתה מזכיר הדוניזם ( נהנתנות כתפיסת חיים ) מי עומד בדרכך לחיות ככה ? ומי אלה הם הפחדנים אשר אותם אתה מזכיר בדבריך... אין בעולם הזה פחדנים כי כדי לחיות נדרש אומץ. קח בחשבון שפחד קיים אצל כל אחד כמנגנון ומן הסתם קיים גם בך... מה שלי נראה זה שאתה לא בטוח בדרך שבה עליך לבחור על מנת להבטיח את הישרדותך... נכון שזו שאלה גדולה כי ביסוד כל החלטה שאנחנו צריכים לקבל איננו יכולים להתעלם לעולם מהנתון ששאיפתנו הראשונה היא להתקיים ובמילים אחרות שאנחנו כלואים בתוך גוף... אמרתי את שהיה לי לומר......

לא נותן כותרת, מה תעשו?

אז ככה, לא שאני מסכים עם גישת החיים שTKUI ממליץ, אבל מצד שני עוד לא הגעתי לשלב שבו אני יכול להסתכל על החיים שלי בראייה לאחור. לפי דעתי הטענה שאין שום סיבה להתיישר עם הקו שהכתיבו לנו לפני שידענו בכלל להבין שכולנו צריכים להצליח להתעשר ולהגיע לירח בגיל 21, אלא לעבור את החיים בFUN. אני מכיר מישהו שלא נהנה מכלום פרט לדברים גבוהים ורוחניים. שיגדל הוא יהיה לפחות דובי גל, ואם נדייק איש הי-טק מרוויח. הנקודה היא שבמשך שנים הוא היה ונשאר מדכא ומדוכא, ההנאות הקטנות של החיים לא מזיזות לו, ושאני רואה עכשיו אותו, לא משנה כמה עושר יהיה לו, הוא לא יהיה שמח. מהצד השני, לשדוד ולדפוק זו גם לא דרך חיים. לא בגלל האספקט המוסרי, אלא שאתה מסיים את החיים סמרטוט מסומם שחושב שהחיים שלו טובים. ואולי זו הדרך לחיות?

סקטרד

New member
יש בזה משהו

אני לא סגורה עדיין על עצמי , בוא נגיד שחשבתי על זה המון ויש בזה הרבה, אבל אני לא בטוחה שלדפוק אנשים אחרים זה מה שיעשה לי טוב, אבל הכיוון של לא ללכת בתלם כי התלם לא טוב לאדם אלא טוב לחברה זה כן. אני חושבת שחינכו אותנו ללכת בדרך מסוימת (לימודים, צבא, אוניברסיטה חתונה) רק בשביל לשמור על המבנה החברתי ובסופו של דבר זה לא הכי טוב לפרט.

nissimhania

New member
אולי לפני שנזרוק את ה"תלם" שהכתיבו

לנו, ננסה להבין מאיפה הוא מגיע? אולי יש סיבות לכל לזה? (ודאי שכן, רק שצריך למצוא מה הם). אולי מה ש"טוב" לחברה בסופו של דבר טוב לאדם? העובדה שחינכו אותנו לדרך מסויימת אינה אומרת בהכרח שזו הדרך הלא נכונה. הבעיה היחידה ב"חינוך" כזה, לפי דעתי, שהוא חסר סיבות. לא אמרו לנו למה זה ככה, רק אמרו ככה. אני אומר לפני שאנחנו הולכים נגד כל מה שחונכנו בעדו, נחקור לעומק את הסיבות לחינוך כזה גם אם "המחנכים" בעצמם כבר שכחו אותם, ורק אז נוכל להיות בטוחים אם לזרוק הכל זה דבר חכם או לא.

רוזנה

New member
על גבולות...

אני חושבת שניתן להסתכל על זה מכמה מימדים... מבחינה חברתית בתור התחלה- עניין הקונפורמיות לעומת הנון והאנטי, שאז כל אחד בוחר את הדרך שלו והדרך שלו היא הבחינה האינדיבידואלית שמסביר אותה מאסלו בפרמידת הצרכים שלו כאשר הצורך הראשון הוא הצורך הקיומי\השרדותי הקשור למזון ושינה וכלה במימוש עצמי. ולהרחבה: לדעתי, אף אחד לא יכול להתנתק לגמרי מהיותו יצור חברתי המורכב ממסגרות חברתיות אולם הבחירה שלו להתמודד עם אלו- ללכת לפיהן או לעקם אותן קצת או בכלל, נובעת מהצרכים שלו, מהדרך שלו להגשמה עצמית וכ"ו. אישית אני חושבת שאין שחור או לבן, וכל אחד חווה את חווית האינטראקציה עם החברה בצורה אחרת ומתוך כך בוחר כיצד להגיע למימוש העצמי, ומה משלבי הפרמידה נראים לו הכרחיים יותר. אז לפעמים לאחד יש היכולת הנפשית והאינטליגנציה הרגשית-אנליטית המאפשרת לו לבחון את המציאות הקיימת שלו, ולבחור או לא לבחור באחרת (המקיימת קשר ישיר למציאות הקיימת-לעניין הנון קונפורמיסטים והאנטי). מתוך כך הבחירות שנעשות נעשות מתוך הראיה את המציאות כפי שכל אחד בוחר לראות אותה ועדיין מוגבלות במסגרות החברה (אשר מספקת תבנית חיקוי או פריצה) והיכולת האינדיבידואלית. עכשיו, אולי מישהו יוכל להסביר לי מה אמרתי כאן...?!??

למעלה