הבחנה בין שוקולד/אבקת קקאו/אבקת קקאו רואו וכו

הבחנה בין שוקולד/אבקת קקאו/אבקת קקאו רואו וכו

היי שוב,
הייתי בהרצאה של ניר לוי לפני כמה ימים, לצערי בגלל שההרצאה התעכבה מאד לא היה זמן לשאול שאלות (וגם לא להישאר עד הסוף..)
ניר דיבר שם על הכנת שוקולד תעשייתי, הוא אמר שמדובר בפולים שקלו אותם והם איבדו את רוב הערכים התזונתיים שלהם, עוד מושג שהוא הזכיר שם זה: "אבקת קקאו רואו".
עכשיו התעוררו בי כמה שאלות(אולי די בסיסיות):

מה זה בכלל אבקת קקאו רואו? האם זאת אבקה שעברה טחינה כמו שהיא? לא מצאתי על זה הרבה מידע באינטרנט ואגב, גם לא יצא לי לראות "אבקת קקאו רואו" בעדן טבע מרקט.
אם קקאו ניבס לדוגמא עולים 30 שקל למאה גרם, אז איך אבקת קקאו שהרכיבים שבה: "קקאו טהור" עולים רבע מזה? האם לא מדובר בקקאו טחון? אם כן אז מה יש שם?
מה לגבי מחירי השוקולד? אם קקאו ניבס עולה 30 שקל למאה גרם למה שוקולד 85% עולה 10 שקל? למרות ששלבי עיבוד נוספים אמורים לעלות את מחיר המוצר?
אולי אני קצת פתטי אבל בשוקולד של 85% האם יש 85% קקאו או הרבה הרבה פחות?

תודה..
 

littlegem

New member
יש עוד חנויות בעולם אתה יודע

 

salo22

New member
בוא ניקח את אמאזון כרפרנס

רואו מדבר על שיטת ההפקה שלכאורה שומרת על כל הערכים התזונתיים הטובים, "cold pressed". אני חושב שפיספסת נקודה חשובה בתחשיבים שלך, פולים אורגניים מול פולים רגילים.
Navitas Naturals Organic Raw Cacao Powder - אבקת קקאו גם אורגני וגם רואו, מחירה 7.5$ ל 225 גרם כלאמר בערך 12 ₪ ל 100 גרם, שוב דגש גם אורגני וגם רואו.
Navitas Naturals Organic Raw Cacao Beans - פולים שלמים גם אורגני וגם רואו, 8.66$ ל 225 גרם כלאמר כמה שקלים יותר יקר מהאבקה.
כשהכמות עולה המחירים האלו משתפרים משמעותית, אתה לא יכול להבנות תאוריה כללית על מחיר מופקע שראית בחנות טבע עם מחירים די מופקעים בארץ.

המחיר לפולי קקאו לקנייה ברשת יורד משמעותית כששני פרמטרים נעלמים מהמשוואה - המילה אורגני וכמובן גם המילה רואו, ככה זה בכל תחום. מהנקודה הזו אתה יכול להתחיל לעבוד על התיאוריה שלך מחדש ואנא הצמד אותה ל"חנות" כמו אמאזון ולא עדן
 
תודה, אולי אני ינסה לחדד טיפה את השאלה.

אני לא מתייחס למחירים באופן מוחלט בעדן טבע, אני מסתכל על היחס בינהם:
שוקולד 100% קקאו עולה 22 ל-100 גרם.
קקאו ניבס 100 גרם עולה 30 שקל.
אם שניהם מכילים 100% קקאו ואפילו טבלת שוקולד עוברת עיבוד כלשהו שאמור לעלות לה את המחיר, אז האם באמת מדובר ב-100% קקאו? ללא תוספים(הכוונה לסוכר וכאלה)?
ושאלה נוספת היא האם יש הבדל בין "קקאו טהור 100%" ל "קקאו רואו", האם הקקאו עובר קלייה לפי הטחינה?

בגדול אני מחפש את הדרך הזולה (יחסית) להגיע לחומרי גלם טובים (עד כמה שאפשר)..
 

salo22

New member
אם רשום 100%

אז בהחלט זו אמורה להיות טבלת שוקולד המורכב אך ורק מפולים (וממקור לא יוקרתי אגב) שכנראה מעובדים בצורה מסוימת, נגרסים ומעוצבים לטבלאות. יש גם שוקולדים של 99% שבפירוט המרכיבים תראה תוספת שאומנם קטנה אך קיימת, של חומרים כמו סוכר קנים, ונילין, חמאת קקאו, תבלינים..
עם המחירים שאתה מציין באמת קשה לי להביע דיעה או לנהל דיון כי אני צריך לראות אריזות ומוצרים ספציפיים ולמצוא לכל דבר הסבר, יש פרמטרים שונים בתמחור של שוקולד, במיוחד כשמדובר באלו שנחשבים איכותיים ביותר.
אני לא יודע להגיד בוודאות מה ואם בכלל יש הבדל במינוח Pure מול Raw, האמת שהנושא אף פעם לא הטריד אותי ולא בטוח שאמור ממש להטריד גם אותך
אני גם לא יכול להעיד מה בדיוק מעורב בתהליך של הפקת תוצרת רואו ועד כמה יש אמת בדברים, אם תקרא כאן תבין גם למה כתבתי בהתחלה לכאורה, ה"תהליכים" האלו יכולים להסתכם בסופו של דבר במילות באז סתמיות שנותנות לגיטימציה למחירים מופקעים במסווה של "תעשיית בריאות":
http://chocolatealchemy.com/the-truth-about-raw-chocolate/

אני בהחלט יכול לעזור בהפנייה למקורות של חברות שוקולד מריר מעניינות מאוד ורובן ידרשו רכישות בחו"ל וברשת, אבל מאיזה בחינה אתה מתכוון שאתה מחפש "חומרי גלם טובים", עבור מה ומה זה לדעתך "טוב" בשוקולד ? בקיצור מה אתה מחפש ?
 
למעלה