הבחנה בין "תקשור" לבין "סכיזופרניה".

פלאיועץ

New member
כותבת ב"תפוז" מאז הפיגוע של משפחת גביש.....

מניחה שהקשר נוצר באמצעות בחור בשם "יברבוים" שנהרג בפיגוע הזה וביקש ממני לכתוב ב"תפוז". אפשר לבדוק את התאריך.... למעלה מ-10 שנות כתיבה בפורום בשמות שונים בגלל חסימות.

פלאיועץ

New member
"בעלי החיים בקייפטאון" - עוד "קישור לתקשור"...

בשיטוטים ברשת איתרתי "מוקד-נוסף" שאיפשר לי לתקשר "גבוה גבוה" כשהתגוררתי בדירה ברחוב נחשון פינת הושע בת"א = היו לי שתי שכנות , אחיות שהתגוררו ביחד לעת זקנה... שתיהן ילידות קייפטאון ששוחחו מידי יום עם אח שלהן שנשאר בקייפטאון. גרתי 6 שנים בדירה מעליהן. אתמול מצאתי שבת משפחה שלהן היא "אננה ברייטנבך" animal comunicator - ילידת קייפטאון. כנראה שהטבע בקייפטאון כל כך חזק באמירות שלו... עד שהצליח להגיע אלי שהתגוררתי מעליהן עם בעלי החיים שלי. וכעת יש לי חלום.... לבטל את עיכוב היציאה שלי מהארץ ולנסוע לקייפטאון דרום אפריקה. לא פשוט בשלב זה. בכל אופן אני ממליצה לכל מי שאין לו עיכוב יציאה מבארץ - ויש באפשרותו לנסוע לקייפטאון... למקורות ההשראה.... שיעשה את זה

פלאיועץ

New member
הבחנה בין "תקשור" לבין "סכיזופרניה".

נתקלתי בבעיה עם מערכת הבריאות שמתייגת אותי - תוך עירוב המשפחה - כנכה חולת נפש - לדעתי בגלל יכולות התקשור שלי ותוכנן. אם למישהו כאן יש ניסיון בענין זה אנא יגיב

רותי 11

New member
למה הם החליטו שזאת סכיזופרניה ולא תקשור?

מה את אומרת או מה תוכן התקשורים
שלך שהם חושבים שזאת סכיזופרניה?

pynokyo

New member
יש הבדל גדול בין שני הדברים -

כמו ההבדל בין האזנה לרדיו לבין מיגרנה.
סכיזופרניה גורמת לאדם סבל/פחד/חרדה - קושי בהבחנה בין מציאות לדימיון תוך כדי שיבוש יכולת החשיבה והתמודדות עם ניהול חיים תקין.
תקשור - עד כמה שהבנתי, זו דרך להתחבר לאני הגבוה, למרכז מידע קוסמי למטרת הנחייה/ריפוי - כאשר המתקשר ממשיך את חייו ללא חרדות ופחדים ומסוגל להתנהל בחייו באופן רציונלי ופרקטי (עבודה, משפחה, פרנסה, חיי חברה וכיו"ב, אינו מסתגר בעולם פנימי של פחדים לא הגיוניים, דימיוניים).

AEOLIAH

New member
תיקשור לעומת סכיזופרניה

מטרת התקשור זה לאזן את האדם להיות מאוזן שליו רגוע אוהב עם עצמו ועם הסביבה, המסרים המתוקשרים יכולים להיות מסרי בעלי ידע מקרקע ומאזן ומחבר לעולם ממקום של אהבה שלום ושקט פנימי עם עצמנו ועם בני האדם.
בעוד שסכיזופרניה עושה בדיוק הפוך היא מפרידה אותנו מעצמנו מהשקט הפנימי מהשלום ומאהבה .

רותי 11

New member
נכון שיש הבדל עצום בין תקשור לסכיזופרניה

בסכיזופרניה אנחנו מונעים מפחדים
ולפעמים אנחנו עושים דברים שנראים
לא הגיוניים.
לגבי תקשור הוא אמור להיות משהו בונה
עדין מוביל ועוד...
אבל וכאן יש אבל גדול לפעמים ולצערי
הרב זה קורה הרבה, יש גם כאלה שמתקשרים
כאלה שהם לא מהצד החיובי (בלשון המעטה)
ולכן הם גם יכולים להוביל למידע לא בונה מידע
מפחיד אפילו עם הזמן זאת אנרגיה שמשתלטת
עלינו וזה לא חיובי.
ויש מצבים שאנחנו לא יודעים לשים לתקשור גבולות
וזה גם יכול להשתלט עלינו יש לי חברה שזה קרה
לה בתחילת הדרך בתקופה שלא היה הרבה מידע על
עולם התקשור ופשוט כל היום זרם אליה מידע בתקשור
וזה פשוט הוציא אותה מאיזון, היא הגיעה למצב שהיא רצתה
ללכת לאשפז את עצמה משום שהיא לא הבינה מה קורה לה
ואז הגיע משהו שהסביר לה את המצב ולימד אותה שהיא
צריכה ויכולה לשלוט בזה ולא לאפשר לזה להגיע כל הזמן
ואכן מאותו רגע שהיא הבינה שהיא יכולה לשלוט בזה זה
נרגע והיא התחילה לתקשר מתי שהיא רצתה והיה לה נוח
אתם צריכים להבין שכל הזמן זורם אלינו מידע מה שקורה
בפועל עם רובנו אנחנו פשוט לא קולטים את הרוב ואנחנו
יודעים לשים לזה את הגבולות.

pynokyo

New member
סכיזופרניה זו מחלה - תקשור זו דרך לקבלת/העברת מידע

לא חושבת שתקשור צריך להעביר אדם על דעתו - אלא אם יש לו בעיות שלא קשורות לזה.
תקשור הוא סוג של תקשורת - סכיזופרניה זו מחלה שגורמת לחולה לראות/לשמוע חזיונות שווא לא הגיוניות ומנטרל את חייו באופן כזה שקשה לו לתפקד.

מייפלס

New member
אני חושבת שרוב או כל מחלות הנפש זה בולשיט

הצד הפסיכולוגי\פסיכיאטרי רפואי לא מכיר ולא מעוניין להבין את הרוחניות והם ממציאים מחלות נפש מאינטרסים כלכליים .
אך כפי שאמרתי זה גם הרבה חוסר הבנה וחוסר רצון להבין ובכלל להכיר שיש מעבר למוכח .
אני חושבת שמה שבעצם זה סכיזופרניה כמתואר זה פשוט חוסר שימוש נכון שלנו בכלי שקיבלנו או כמו שרותי אמרה גם ישויות שליליות שפונות אלינו . ועוד כל מיני סיבות . לא מחלה נפשית . בעיה כן , בהחלט אם לא יודעים להשתמש בכלי נכון .
בהחלט בר פיתרון ישים ולא באמצעות טיפול תרופתי והגדרות ותיוגים לכל החיים .

פלאיועץ

New member
היתכן שימוש ב" אל.אס.די " באפידורל " בלידה ב-"מאיר"?.....

הגם שאני מקשרת את יכולות התקשור שלי לקריאת הספר "דיאנטיקה" וסוג של אנליזה-עצמית שעשיתי בהשפעת קריאת הספר בערך ב-1994 - יתכן שהושפעתי מסם שניתן לי בתהליך-לידה - אם ניתן לי "אל.אס.די" ב- 1989. יתכן ש"פלאש-בק" מהסם - אותו חוויתי ב-1994 לערך בעקבות "רגעים של פחד" - ובעקבות מגורים לצד "מרכזיה של "בזק" - 3 מרכיבים בהפיכתי ל"מתקשרת". (אל אס די - מרכזיה של בזק - דיאנטיקה ). אני בעצם לא מתקשרת אלא "דוברת" של משהו ...

רותי 11

New member
לא ממש הבנתי את ההקשר

מרכזיה אל.אס.די. דיאנטיקה
לכך שהפכת למתקשרת
"דובר" של מישהו זה גם
סוג של תקשור השאלה
אזה

pynokyo

New member
כלומר, דעתך היא שמחלות זה בולשיט

סכיזופרניה זו מחלה - ואין שום קשר בינה לבין תקשור או רוחניות.
איזשהו חוסר איזון כימי או אלקטרוני במוח.
לגבי ההפרדה בין מחלות נפש לבין מחלות גופניות אחרות - יכול להיות שיש כאן טעות בגישה של הרפואה.
מחלות שמתרחשות במוח ומשפיעות על הרגשות וההתנהגות שלנו והיכולת התפקודית שלנו באופן נורמלי בחיי היום יום, גורמות לסבל שאנו מגדירים כנפשי אך הוא בהחלט גם גופני.
רוחניות לא קשורה למחלות - רוחניות קשורה ליכולת של האדם להבין או לקלוט דברים מעבר להיגיון אבל לא מפריעות לו בתפקודו הנורמטיבי, לא משבשות את שיקול דעתו לגבי מעשיו וכיו"ב.

רותי 11

New member
רוחניות בהחלט קשורה למחלות

והכוונה לכל מחלה ולא משנה אם היא פיזית
או נפשית יש סיבה רוחנית/נפשית לכך
שום מחלה לא מגיעה סתם ככה

pynokyo

New member
זה מה שנהוג לומר - נפש בריאה בגוף בריא

זה לא אומר שכאשר אדם נולד או עקב תאונה נוצר אצלו חוסר איזון כימי/אלקטרוני בראש
הוא לא חולה אלא אדם רוחני.
לא כל המחלות נוצרות עקב בעיות מנטליות - ולא כל הזייה עקב מחלה בראש אומר שהאדם הוא רוחני.
אין קשר בין מחלת הסכיזופרניה לבין תקשור או רוחניות.
אנחנו גם גוף וגם רוח - יש השפעה הדדית, אבל יש מספיק מחלות שנוצרו בלידה/תאונה/גנטיקה - חוסר איזון בחומרים כימיים/אורגניים/חשמליים בגוף/במוח - לא קשור למצב הנפשי של האדם - ויש מחלות שנקראות מחלות נפש בגלל שהן מתרחשות במוח - והמוח עדיין תעלומה די גדולה במדע. הזיות שווא עקב מחלה(חוסר איזון כימי/חשמלי) במוח אינו תקשור .

זה יכו

לגרום ליכולות רוחניות אצל חלק הכרתי אחת שסיפרה שכאשר היתה במצב של הזיות היתה לה יכולת לדעת את העתיד אבל הרבה פעמים זה פשוט גורם לבלבול בין מציאות לדימיון. מעניין שהם לא תמיד זוכרים את זה (מישהי סיפרה שהיתה בהזיה שהיא בהיריון אבל היא לא זכרה וסיפרו לה בדיעבד). בכל אופן אסור לדעת עתיד במדוייק ולספר לאנשים "מכשפה לא תחיון" קראתי על כאילו שקיבלו כוחות כאילו וכשהם התחילו לספר לאנשים את העתיד פקדו אותם ןאת בני ביתם אסונות שונים עד שהם פסקו מגילוי העתיד . לא סתם זה איסור.

pynokyo

New member
יש כל מיני מצבים וטריגרים בחיים שעשויים לגרום לאדם

להתפתח מבחינה רוחנית.
ונכון שלפעמים מחלות נוצרות בשל מצבי לחץ ועומס נפשי - אבל לא כל המחלות הן תוצאה של לחץ נפשי כזה או אחר.
מה שכן, אמונה וחוזק נפשי עשויים לעזור להתגבר על מחלות ולחזק את המערכת החיסונית.
מעבר לזאת, תחום הרפואה אינו מדע מדוייק, המדע והרפואה עדיין רחוקים מלהבין את מכלול המוח/הרוח/הנפש והגוף.

האמת שיש מד

חדש מדע התודעה ואנשים כמו גלית פרג ודומיה עוזרים לאנשים להתרפא מכל מחלה דרך איתור הסיבה והתמודדות עימה אפשר להתרפא מהכל

pynokyo

New member
מעניין - למרות שזה נשמע לי הונאה

מי שרוצה להאמין שיאמין - אני מניחה שבחלק מהמקרים זה עוזר.
מה במקרה של תינוקות חולים שהתודעה שלהם עדיין לא מפותחת?
מה לגבי וירוסים, שבכל מקרה חולפים ללא שום טיפול.
מה לגבי מחלות ניווניות, מחלות שרירים, שיתוק, שבץ מוחי - והרשימה ארוכה.
מה לגבי בעלי חיים? איך אפשר לרפא אותם כשהם חולים?
באופן אישי אני מאמינה שביכולתו של הגוף לרפא את עצמו, עד גבול מסויים.
ומאמינה שלמצבי לחץ ועומס נפשי עלולה להיות השפעה שלילית על הבריאות.
ישנם בעלי חיים שלעולם לא חולים (תנינים למשל, מערכת החיסון שלהם עמידה בפני מחלות).
&nbsp
&nbsp

למעלה