מה הקשר ?
בין וירוס ל DoS יש הבדל עצום. מה שניסה דורון להסביר, לעניות דעתי זה ש DoS עושה פעולה פשוטה מאוד, ומנצל משהו מאוד בסיסי במחשב כדי לפגוע בשרתים בצורה מאוד פרימיטיבית ופשוטה, אבל שעושה את העבודה, לנוכח הבעיתיות שתיכף אסביר: כולנו מכירים את הפקודה ping נכון? תאר לך שאתה מריץ שרת, תשים עליו אפילו סאן הכי חזק שיש. אם מיליון איש ינסו לעשות באותו זמן פעולה מסוימת מול המחשב, יש סיכוי שהוא ייקרוס / לא יזוז אם בגלל בעית רוחב פס ואם בגלל שהמחשב לא יעמוד בעומס, הגיוני לא ? זה הסיפור. אז מה הקשר לפינג ? במקרים רבים, ההאקרים הילדים (שרחוקים מלהיות האקרים באמת) מה שהם עושים זה מריצים ping עם לולאה אינסופית, על כמה שיותר חלונות פתוחים, ועושים את זה במרוכז כמה שיותר ילדים... שרת, חזק ככל שיהיה, יכול לעמוד בכמות מסויימת של פינגים, אין מה לעשות, זה לא בעיה של המערכת הפעלה, זה בעיה הרבה יותר מהותית, הייתי מכנה אותה בעי חומרה... אם מחר אני אבנה FTP ומישהו יירצה להפיל אותו, או לפחות למנוע את זמינותו, הדבר הכי פשוט לעשות יהיה לארגן קבוצה של 300 משועממים ולתת לכולם להכנס במקביל בלי סיבה אמיתית... בפועל זה בד"כ יחסום את השרת. ונחזור לעניי הפינגים, אחת האופ´ שקיימות בכל פיירוואל כיום היא חסימה של ה ICMP שהוא הפרוטוקול שבו עובד ה PING כדי לטפל ברעה החולה הזאת... פשוט אין שום צורך להיות גאון כדי לכתוב סקריפט שירוץ פינג אינסופי, אפילו אם בצורה מתוחכמת... (נניח שיריץ 20 פעם במקביל). כתיבת וירוסים: זה כבר נושא אחר לגמרי. יש הודעה מושקעת ורצינית של צפריר כהן בנושא וירוסים בלינוקס, אם למישהו יש לינק, זה יכול לפזר מעט את הערפל... אין לי כח להתחיל לרשום כאן בנושא...