הבטחות צריך לקיים - טארט פיסטוק מרציפן

CallMeCavanaugh

New member
הבטחות צריך לקיים - טארט פיסטוק מרציפן

כמו שהבטחתי, אני מצרף את המתכון של טארט פיסטוק מרציפן שבארגון המתכון שלו נעזרתי בפורום.

בצק פריך פיסטוק
מרכיבים:
200 גרם קמח
58 גרם אבקת סוכר
25 גרם פיסטוק טחון
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם ביצים
קורט מלח

במיקסר עם גיטרה מערבבים קמח, אבקת סוכר, פיסטוק טחון, מלח וחמאה עד שמתחברים ביחד לפירורים. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד שמקבלים בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
כמות הבצק שמתקבלת הספיקה לי לטארט אחד, טארטלט די גדול (15 ס"מ) ועוד שתי עוגיות כי חבל לזרוק את השאריות.

קרם פיסטוק מרציפן
מרכיבים:
100 גרם חמאה (לא קרה)
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
60 גרם ביצים
כמה טיפות תמצית שקדים
50 גרם מחית פיסטוק
15 גרם קורנפלור
100 גרם מרציפן

עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד קבלת קרם. מכניסים את אבקת השקדים, מוסיפים בהדרגה את הביצים ותמצית השקדים עד שהכל מתאחד. מוסיפים את הקורנפלור ומחית הפיסטוק ונותנים עוד ערבוב קצר שהכל יתאחד. אני רציתי שיהיו בפנים חתיכות מרציפן ולכן בשלב זה הוספתי את המרציפן חתוך לקוביות ורק ערבבתי. אם רוצים שהמרציפן יהיה מפוזר בכל הקרם, אפשר להכניס אותו כבר בשלב הקרמת החמאה ואבקת הסוכר. את הקרם מעבירים לקירור של חצי שעה.

נוגטין פיסטוק
מרכיבים:
40 גרם חלב
100 גרם חמאה
40 גרם גלוקוזה
60+60 גרם סוכר
2 גרם פקטין (אני מאמין שאפשר גם להסתדר בלעדיו, ראיתי מתכוני נוגטין שלא כוללים פקטין)
120 גרם פיסטוק גרוס - לא אבקה

שמים בסיר 60 גרם סוכר, חלב, גלוקוזה וחמאה ומחממים. בינתיים מערבבים בקערה 60 גרם סוכר ופקטין. כשהתערובת בסיר מגיעה לטמפרטורה של 50 מעלות מוסיפים את שארית הסוכר ומערבבים עד שזה מגיע לטמפרטורה של 106 מעלות. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הפיסטוקים. מניחים לצינון. כשהנוגטין מספיק קר לוקחים חצי (הכמות מספיקה לשני טארטים) ומרדדים בין שני דפי נייר אפיה. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות. בשלב הזה מומלץ לתחום את הנוגטין בתוך רינג קטן מעט מתבנית הטארט בה משתמשים, מפני שהוא הופך להיות נוזלי ומתפשט לכל עבר. לצערי אין לי רינג ותחמתי אותו באמצעות תבנית הטארט עצמה, כך שהתקבל בסופו של דבר עלה נוגטין מעט גדול מדי.
אופים את הנוגטין כ-10 דקות. הוא יתחיל לבעבע וישנה את צבעו. כשהוא מקבל צבע קרמל מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.

מרכיבים את הטארט: מרדדים בצק, שמים בתבנית טארט, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה. אחרי חצי שעה מעבירים את קרם הפיסטוק מרציפן לתוך הבצק - יש מעט יותר ממה שצריך בשביל טארט גדול אחד, אני פשוט שמתי הכל, אבל זה יצא לי מעט גבוה מדי. מכניסים לתנור בחום 170 מעלות לחצי שעה עד 35 דקות - הבצק צריך לקבל גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומניחים מלמעלה את עלה הנוגטין.

CallMeCavanaugh

New member
וכך היא נראית מבפנים

יצא מצויין, אבל אני חושב שאפשר להוריד מכמות הסוכר בקרם השקדים, שגם כך מכיל מרציפן וקרם פיסטוק, שמוסיפים מתיקות רבה.

CallMeCavanaugh

New member
תודה רבה

אני לא יודע אם הייתי אומר שזה מקורי בהחלט - בסך הכל מדובר בחלקים ממתכונים שונים שבהם הכנסתי שינויים קלים, אבל עדיין היה כיף להכין.

אגב, עם הבצק הפריך שנשאר עשיתי טארטלט, אבל כבר לא הייתה לי מחית פיסטוק, אז שמתי בקרם השקדים גנאש שוקולד במקומה - גם זה יצא מוצלח. הפעם בלי מרציפן.

למעלה