הבטחות צריך לקיים

כ חיים

New member
הבטחות צריך לקיים

הבטחתי כאן לאור בקשה שקיבלתי מאחת החברות להעלות תמונות של מאזניים לשקילת ביצים. אז הנה כמה תמונות. אם תשאלו מדוע צריך לשקול ביצים אז התשובה היא שביצים נמכרות לפי משקל וברור שלא שקלו כל ביצה וביצה אלא לקחו מדגם מייצג לפי הגודל שלהם. במכונות המיון לביצים שממיינות את הביצים לפי גודלן צריך גם לשקול את הביצים מכיון שכל גודל של ביצה יש לו את המשקל (מסה) שלו. בתמונה מאזניים משנות הארבעים והחמישים.

כ חיים

New member
מאזניים מתקופה מאוחרת יותר

שנות הששים. המאזניים שהגביע שלהן נוטה קצת לצד, גם בתמונה הקודמת, הגביע אינו מקורי.

כ חיים

New member
מאזניים לשקילת ביצי אווז או תרנגולת הודו

בעבר היה נפוץ מאד כמעט בכל משק במושב ובכפר ובכפרי אירופה לגדל אווזים, ברווזים ותרנגולי הודו. הביצים שלהם היו כמובן גדולות יותר משל תרנגולות לכן הגביע כאן גדול יותר מהמאזניים הקודמים.

כ חיים

New member
מאזניים באותו סגנון

אך נועדו לשקילת מכתבים. שימו לב למשטח השקילה השטוח.

היום כל ביצה נמכרת לפי

רמת החיים של התרנגולת
אני אף פעם לא מבינה מה ההבדל בין ביצי חופש, ביצים אורגניות ביצים מהטבע, ביצי אומגה ושאר המצאות..... החלמון אותו חלמון והחלבון שקוף בכולן, הכולסטרול שווה, והשקשוקה מתקבלת באותו טעם. אממה המגדלים נראה לי גוזרים קופון עח' הטרנדים העכשווים. אוחחחח עשיתם לי עכשף חשק לחביתה מקושקשת עם גבינה בולגרית וזעתר....
והמתכון הולך ככה..... מחממים כף שמן זית במחבת קטנה מקשקשים ביצה אחת עם כף גבינה בולגרית מעוכה מעט זעתר מעט נענע יבשה ואפשר להוסיף קצת בצל קצוץ פלפל שחור יוצקים למחבת הלוהטת הופכים אחרי שצד אחד עשוי על צלחת ומגלישים חזרה למחבת על מנת לטגן את הצד השני אוכלים על פרוסת לחם שחור כפרי עם פרוסת עגבניה מעל נסו ותתפננו באחריות

כ חיים

New member
אם את שואלת אותי

אין שום הבדל ! הצבע של החלמון, בין אם הוא כהה ובין אם הוא חוור אינו משפיע על טעמה של הביצה וודאי לא על הערכים התזונתיים.

maybesure

New member
את אלו לא הכרתי

עד לביקור אצלך, אני נולדתי ישר למכונות ההחתמה האוטומטיות בקיבוץ בשנות ה 60. מעניין, מרתק ואיזה מזל שיש אותך לשמור על פיסות ההסטוריה הללו.

w o m a n 10

New member
חיים ../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

אני מבינה שכדי לקבל ממך משהו צריך לעבור דרך האישה
אין בעיה...
למאזניים האלה התכוונתי... הם הרשימו אותי. חבר המתעסק בתחום הסביר לי שפעם מנזמן היו שוקלים ביצי רבייה ע"מ לדעת באם מתפתח עובר בביצה או/ וגם ע"מ ליצור הומוגניות בגודלם של האפרוחים הבוקעים . (ביצים גדולות = אפרוחים גדולים ) וזה היה אמצעי טוב ויעיל למיון גודלם של האפרוחים . בעיקר בלהקות רבייה צעירות . תודה גם על התמונות האחרות. אם יש לך עוד תמונות של מאזניים ומשקלים מיוחדים אשמח

כ חיים

New member
תודה לכן. העונג כולו שלי !

מצטער על העיכוב, באמת צריך, לפעמים, מישהי שתזרז אותי. אכן, צדק מי שדיבר על ביצי הרבייה. הייתי צריך לציין גם זה. ולבקשתך, הנה מאזניים ישנים מאד, כמה עשרות שנים, לשקילת חבילות, שקים ושאר טובין עד 50 ק"ג.

noa555555

New member
שרשור מדליק ביותר, תודה

תמיד כיף לראות את הצילומים המיוחדים שלך וכל העתיקות היפות.

w o m a n 10

New member
יפה מאוד . תודה ../images/Emo140.gif

זה בסדר, רעיייתך מקסימה.
יאללה, התאהבתי.. הולכת לחפש מיני מינים של מאזניים

חיים אין לי ספק שהאוספים שלך מדהימים

מאוד אהבתי את הסידור שלהם בביתך. הכל מאורגן בטוב טעם,מאוד כייף להסתכל ולשמוע את ההיסטוריה מאחורי כל פריט. והכל מסודר ומאורגן למופת.

למעלה