הבטחות צריך לקיים

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
הבטחות צריך לקיים

שבוע בדיוק לאחר שהעליתי בפניכם את דילמת העורבים שלי חזרתי למקום כדי להביא עדויות מצולמות. הפעם גם היתה לי הזדמנות לבחון מקרוב יותר את הלהקה אשר מונה בסביבות ה- 20 פרטים. רובם המכריע עורבי מזרע ומספר עורבים אפורים שהצטרפו אל האורחים האירופאים (מדהים כמה שהם הרבה יותר פחדנים מקרוביהם הצברים). את הקריאה המיוחדת ששמעתי אז לא שמעתי הפעם, אלא רק את קריאות העורבים המסורתיות. התנצלותי על איכותן הירודה של התמונות (מה לעשות שיש רק זום X3 ומהירות תגובה קצת נמוכה...) - באמת שהשתדלתי. אגב, כמובן שרק בשביל האגו - עד כמה נדירה תצפית כזו? (או: היכן ועל כמה עוד להקות עורבי מזרע החורפים בארץ ידוע?)

bee eater

New member
עורבי מזרע בארץ

לL1 - התצפית לא מאוד נדירה. יתכן שישנה ירידה מגמתית במספר עורבי המזרע החורפים בארץ, אבל עדיין לא נדיר לראות להקות שלהם בשדות חקלאיים בצפון ומרכז הארץ, וככלל המין לא מוגדר כמין נדיר בארץ. למידע מפורט יותר על מין זה אני מציע לך (ולאחרים הנתקלים בשאלות דומות לגבי מינים שונים של ציפורים בארץ) לעיין בספר The Birds of Israel 1996 מאת Hadoram Shirihai בהוצאת Academic Press. שם תוכל למצוא מידע מפורט על התפוצה והשפע של כל מיני הציפורים שנמצאו בארץ.

1L

New member
../images/Emo51.gif

הסיבה ששאלתי לגבי מעמד תפוצתם באה הן מהסיבה שלא זכור לי שנתקלתי בהם קודם לכן (מצד שני, זה ממש לא מדד אמין - עד השנה לא ראיתי כ"כ הרבה דוחלים...) והן מפני שבמגדיר שבידי (היינצל - פיטר - פרסלאו) בעזרתו זיהיתי אותם נכתב "בישראל: חורף נדיר. בתחילת המאה היה חורף מצוי." אבל גם כך למדתי שהמגדיר הזה כבר באמת לא מעודכן... בכל מקרה, שוב הרבה תודה.

למעלה