הבטחתי ולכן אקיים- סיפור ההנקה שלי

עינבלית

New member
הבטחתי ולכן אקיים- סיפור ההנקה שלי

********************************************************************* במשך שלושה ימים הנקתי בכאב. יום יום הציצו בי "יועצות ההנקה" של בית החולים. הן ראו תינוקת מחוברת לציצי וראו אמא טרייה בוכה מכאב. "יופי-יופי" הן הפטירו מבלי להתבונן באמת, והסתלקו. הלכתי לשמוע את ההרצאות שלהן, שהטיפו להנקה וחשיבותה אך לא אמרו בעצם כלום. במקביל, הלחיצו אותי בצינוקיה(לא שגיאת כתיב) שבתי יורדת ויורדת במשקל, ויש לתת לה בקבוק. הייתי עקשנית, אני מניקה, שבתי וטענתי מולן בעזות נפש. המשכתי לקחת אותה מהצינוקיה ולחבר לציצי הכואב שלי. לדעתי הן נתנו לה תמל ללא הסכמתי, וכשהתחלתי בביות מלא החלה הירידה הדרסטית באמת במשקל. שתי חברותי, ל' וק'. יושבות בחדרי ומתבוננות בי מניקה. ליה מתחברת ואני פורצת בבכי. אוי, כואב לך? שואלת ק' בדאגה אימהית. כואב, אני עונה, אבל אחרי כמה דקות האנדרופינים מציפים וזה מפסיק להציק. אני לא יודעת אם אניק, מתחלחלת ק' כשהיא רואה את נחיל הדמעות במורד לחיי. ל' פרקטית. ראית יועצת הנקה? כן, אני עונה- פה מבית החולים. אולי כדאי שתפני למישהי מבחוץ, מציעה ל'. בערב התקשרתי לשירה. שירה עבדה איתי וספרה בכל הזדמנות שהיא מדריכת הנקה והוכשרה ע"י לה לצ'ה, בסנגפור. שירה הגיעה בסביבות 10 בלילה. קיבלתי אישור מיוחד מהאחות הראשית להכניס את שירה ולהשאיר את גיל מעבר לשעות הביקור. שירה הצילה לי את הציצים. אני מקרבת את ליה, ליה מתחברת. איי-איי אני בוכה והתינוקת יונקת. (יונקת? כנראה שלא באמת) שירה מתבוננת ובעדינות אין-קץ אומרת: טוב, אולי היא יונקת אבל התפיסה שלה לא משהו. היא צריכה לפתוח פה גדול ולעטוף כמה שיותר פיטמה. כרגע היא יונקת לך רק את הקצה, זה בטוח כואב ולא אפקטיבי. אני ישר מגוננת עליה- התפיסה לא משהו? מה זאת אומרת?! (הורמונים של כעס מציפים אותי אבל שירה לא מתרגשת) ואז שירה אמרה משפט ששינה את העולם שלי: תגידי לה לפתוח פה גדול, ואז תחברי. היא מבינה הכול בהססנות ובתחושה מטופשת משהו אמרתי לליה לפתוח פה גדול. והיא פתחה. קירבתי לשד והפה הקטן נסגר והתכווץ. שירה ממשיכה. תנתקי אותה ותדגדגי את השפתיים שלה בעדינות, ושוב תגידי לה "פה גדדדדווול". מקסימום היא תתעצבן ותצרח ואז- כשהפה שלה ענק בגלל הבכי- תדחפי פנימה את הפטמה במלואה והיא תקלוט שככה יונקים. ליה בכלל לא בכתה. אחרי כמה ניסיונות ופה גדול- הצלחנו! כבר לא כאב לי להניק (חוץ מהפצעים שנוצרו בימים הראשונים) והאמת ששירה חשפה בפנינו מלווה אותנו בנאמנות- היא מבינה הכול. כאן המקום להודות לשירה, ממרומי שנה של הנקה מוצלחת. תודה.
 

עדי 5

New member
איזה מזל שהיתה לך שירה כזו

מרגיז לשמוע שיש יועצות הנקה בבית חולים שלא עושות כלום לשיפור ההנקה ולשיפור ההרגשה של היולדת. בזכות שירה ליה מקבלת את הטוב ביותר.
 

tultul58

New member
איזה יופי לשמוע

האמת אני מאוד מבינה אותך לגבי העניין עם היועצות הנקה של בית החולים, הן באות לכמה דקות מסתכלות אומרות מילה שתיים וזהו, האמת לא חשבתי אחרת ומלכתחילה היה לי ברור שאם אצטרך אעזר ביועצת הנקה חיצונית (ובאמת עשיתי זאת אחרי שהגעתי הביתה). לגבי זה שהם מבינים הכל זה נכון, גם אצלי זה ככה, זה מדהים שכשיובל נרדמת על הציצי ואני מדברת אליה ואומרת לה יובלי לאכול, או קדימה חמודה תאכלי - היא מגיבה לי תמיד וחוזרת לאכול. בהתחלה חשבתי שזה מעין צרוף מקרים, אבל זה עובד היא מגיבה לי כאילו שהיא מבינה בדיוק מה משמעות המילה לאכול - מדהים. טוב אני עדיין לא אחרי שנה של הנקה, בסך הכל שבועיים וחצי, אבל כיף לשמוע סיפורים כמו שלך
 

galiaS

New member
באמת הימים הראשונים הכי חשובים

גם אצלי הימים הראשונים חרצו את גורל ההנקה. במקרה שלי לא נותר לי אלא להודות לאחיות התינוקיה בבילינסון שפשוט אחת אחת ישבו איתי בסבלנות והסבירו לי מה עושים.
 

yaelia

New member
איזה יופי של סיפור הנקה

בתקווה שהוא מעודד מניקות מתחילות להעזר במי שבאמת יכולות להועיל ולא בנותנות עצות עקומות.
 

משוש30

New member
סיפור מקסים

ושאלה: נראה לך שהיא באמת מבינה? כלומר מהתחלה?
 

עינבלית

New member
מבינה הכול, מההתחלה.

זה משהו, האמון שלך בילדה שהיא מבינה- והיא אכן מבינה.(וזה גם סוגר את האפשרות לרכל עליה בנוכחותה, כאמור זה לא יפה )
 

lulyK

New member
אני אומרת ליותם

"רגע, אמא וסבתא מרכלות עליך עכשיו"
 

yaelia

New member
../images/Emo6.gif ואני שמה להללי

ידיים על האוזניים כשאני מקללת או אומרת מילים גסים.
 

miss1s

New member
תמיד כיף לשמוע על הנקה שהצליחה

וממשיכה גם אחרי תקופה ארוכה
 
למעלה