הבטחתי ולכן אקיים!

הבטחתי ולכן אקיים!

המחשב עשה לי בעיות היום, אז נאלצתי לשנות את שם המשתמש שלי מ"יערולי" ל"י ע ר ו ל ה" אבל, כמאמר השיר:"אני תמיד נשאר אני...". הבטחתי מתכונים בריאים וטעימים והנה הראשון: (תופים..)
מרק פול ירוק
. לאלה מכם שלא סובלים פול ירוק, ומעקמים עכשיו את האף בשאת נפש, אני מבטיחה שזה מרק מדהים, אחד האהובים עלי, מאוד בריא, ואני ממליצה עליו הכל (ה)פה
החומרים: (ל-4 מנות +)
חצי שקית-שקית (תלוי בכמה תוכן רוצים) פולים ירוקים קפואים של סנפרוסט
שני בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
8-10 שיני שום חתוכות (לא חייבים כל כך הרבה, אני פשוט מאוד אוהבת לבשל עם שום, הוא מוסיף המון טעם ומאוד בריא)
3 כפות שמן זית
אבקת מרק עוף של אסם (אם יש ציר עוף אז מומלץ להשתמש בו, אבל משום מה לא נראה לי שלכולם יש סיר עם ציר עוף במקרר, מוכן לכל צרה או מחלה שלא תבוא, ואבקת המרק מצויינת לצורך זה)
פלפל שחור גרוס
עלי נענע אופן ההכנה: # משרים את הפולים (ישר מהשקית) במים חמים (מהברז) למשך חצי דקה, שופכים וחוזרים על התהליך. כאשר הקליפה השקופה של הפול נפרדת ממנו בקלות כאשר לוחצים עליו- סימן שהשרינו מספיק. # פה מגיע החלק המעצבן של המתכון- הפרדת הקליפות מהפולים. זה לא חובה, אבל זה חשוב אם רוצים לקבל מרק בעל מרקם חלק וקרמי, וזה שווה את הטרחה. # כאשר הפולים מוכנים, מחממים את השמן בסיר, ומטגנים בו קלות את הבצל והשום. בינתיים מרתיחים מים בקומקום. כשהבצל והשום מתחילים להשחים, מוסיפים להם את הפולים ומערבבים. # את המים שרתחו מערבבים בספל עם כפית אבקת מרק עוף ומוסיפים לסיר (לא להילחץ אם זה קופץ קצת-הסיר חם!) וחוזרים חלילה עד שהסיר מלא. # את התערובת מעבירים לבלנדר, ומעבדים עד לקבלת מרק בעל טקסטורה חלקה. (תיתכנה מספר "נגלות", אז רצוי להכין מראש כלי למרק המעובד). # את המרק מחזירים סיר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים פלפל שחור ועלי נענע קצוצים. מרק למסעדה. אם יש תגובות- בבקשה כתבו לי אותן, בתיאבון ולבריאות!!
 

אביטל +

New member
אמנם לא מרק אבל גם קשור לבישול

אתמול הייתי בחנות תבלינים ומצאתי שם מטחנת תבלינים המכילה חמישה סוגי פלפל שונים. היום עשיתי עוף בדבש עם זה (לרוב משתמשים בפלפל לבן) ויצא פשוט מדהים
 

אביטל +

New member
אין בעיה ../images/Emo92.gif

זה פשוט על דגש טעים ולא על דגש דיאטטי רוטב עבור 3 כרעי עוף: 6 כפות סויה 6 כפות דבש 2 חלמונים 6 שיני שום מרוסקות מערבבים את כל החומרים לרוטב את העוף מתבלים במעט מלח ומעט פלפל לבן (או כל תערובת פלפל שבא לך) וטובלים ברוטב רצוי להשרות את העוף ברוטב מספר שעות (אצלי זה היה במקרר יום שלם) לפני האפייה אני גם מוסיפה תפו"א חתוכים לרבעים למסיבה את העוף לשים בתחתית התבנית ותפו"א למעלה לאפות כשעה עם כיסוי של נייר כסף. להוריד את הנייר כסף, לערבב קצת את הכל כדי שהרטוב יכסה את הכל שמים את העוף מעל התפו"א ומשחימים בתנור - בערך רבע שעה, רק לשים לב שלא ישחים יותר מדי. אני ממליצה על תבנית פיירקס עם מרחב תמרון. כמות הרוטב היא די גדולה, אפשר להסתפק אפילו בחצי, זה עניין של טעם. אם יש עוד שאלות אני פה
 
למעלה