הבטחתי ולכן אקיים..

סנאגל

New member
הבטחתי ולכן אקיים..

2 תמונות שצילמתי.. הראשונה - הפרח בגני !!!! ילדת שבט..ראתה שכולם מקבלים ממתקים משיירת הג´יפים והיא לא..אל תדאגו, אחר כך היא קיבלה הרבה יותר. השנייה - כמה חבל, המסחור עלה להם ביוקר..אין תמונות חינם.

aviron

New member
וזאת כמובן בת ה"פאדונג".

הפאדונג (ארוכות-הצוואר) - שבט מרתק ומעניין מאד. שבט זה "יושב" באופן קבע בבורמה - במקום מסויים שבאיזור צפ´/מע´ תאילנד - ואיזור ישיבה זה קשור לאמונתם. אל איזור מה-הונג-סון וטאטון הובאו כמה מבנות-השבט ע"י אמרגן תאי המקורב לממשלה - וזאת לצורכי מסחר פרופר. תיירים מגיעים אל ה"כפר" שבו נמצאות בנות הפאדונג, משלמים דמי-כניסה, מצטלמים איתן בעבור תשלום וכ"ו. דבר זה אינו גורע מאותנטיות העניין !! בנות הפאדונג הן אכן בנות הפאדונג והטבעות הינן טבעות. עצם ישיבתן בתאילנד מאפשרת לתיירים לראותן - כי אל מקום מושבן בבורמה אין נגישות לתיירים. ומהו סיפור הפאדונג? גרסאות רבות שמעתי בהקשר לכך. יש את ספור הברבור (יפה, צוואר ארוך), יש את ספור ה"הגנה על צווארי הנשים מחיות טורפות" ועוד. הסיבה - כפי שמופיעה באונברסיטת צ´יאנג מאי - המכון לחקר השבטים - הינה: שבט הפאדונג מאמין כי נשותיו - לאחר מותן - תהפוכנה לדרקון. לכן מכינים אותן עוד בחייהם למשימה זו : בכל כפר של הפאדונג ישנה אשה מבוגרת המומחית להצמדת טבעות אלו לצוואר הנערות. יש 2 סוגי מתכת, כל כפר וסוג המתכת המקובל עליו.המתכת הקלה יותר הינה פליז. וכך, בהגיע ילדת הפאדונג לגיל 7-9 (לא מכריחים באם לא רוצה - ואכן רבות מנערות הפאדונג ללא טבעות) מצמידה אותה אשה 7 טבעות אל צווארה. בכל מספר שנים יש טקס בו מורידים לנערה - אשה - את הטבעות ו"מלבישים" על צוארה עוד טבעות , אבל הפעם עוד 7. השיא שאליו הגיעו הינו 35 (!) טבעות. את הטבעות אין להוריד - ובנות השבט יכולות רק לשחרר קמעה למספר דקות לצורך רחיצת הצוואר בעזרת מטלית כלשהי. בבדיקות וצילומי רנטגן נמצא ש הצוואר אינו ארוך יותר - אינו מתארך - כי אם העניין הוא שמשקל הטבעות גורם לשקע בכתפיים - וכך, ביחד עם הטבעות עצמן - יש טעות ויזואלית שהצואר ארוך יותר. בכתבה ששודרה בטחביזייה לפני זמן לא רב (בישראל) - נטען - וואף הראו - שניתן שלהוריד הטבעות מבלי לגרום למותה של אותה אשה, בניגוד למידע עד עתה שאי-אפשר להוריד הטבעות יותר, כי ההורדה תגרום למותן. העניין הוא שבכתבה אותה בחורה שהורידו לה הטבעות - לאחר מספר שעות ביקשה לחזור אל הטבעות... אבל, לדעתי, אפשר לסמוך על אותה כתבה ששודרה באחד הערוצים הגאוגרפיים ולוותה בהסברי מומחים רפאויים וכ"ד. מה עוד? כקוריוז אני יכול לספר לכם שבאחת ההזדמניות שאלתי את אחת מבנות הפאדונג (מאנה מאיזור טאטון) למה אי-אפשר להוריד את הטבעות. תשובתה: זה לא יהיה יפה, כי הצוואר יהיה לבן והפנים ומתחת לצוואר חום-שזוף.... איזו נאיביות... שאלתי אותה גם מה הדבר הקשה ביותר בעניין הטבעות ותשובתה היתה כי השינה קשה - והן צריכות לישון "על הצד". כשהולכון לעולמן בנות השבט - הקבורה חייבת להיות במקום מסויים בבורמה שמקודש לפאדונג, בסמוך לגבול עם תאילנד, באיזור מה-הונג-סון. לכן הפאדונג נמצאים באיזורים אלו.

סנאגל

New member
איזה מלך !

תודה על ההסבר המעמיק..לנו לא הסבירו הרבה, רק " יש לכם 15 דקות לצלם, לקנות ויאללה לג´יפים"..כך שבאמת רואים את המסחור. מה עיסוקך אדון אווירון ? אולי ראיתי אותך בלי לדעת בעת שישבתי ב"קשר" כי ישבתי שם הרבה..דרך אגב, תמיד עלה לי 5-10 באט האינטרנט..הייתי שולח זריז במיוחד, אז התאילנדי היה צריך לקחת משהו, אז 5-10 באט. תמונות נוספות בהקדם.. יום מקסים לכולם !!!

aviron

New member
יותר סביר...

שראית אותי בצפון. מתגורר בצ´.ראי , מסתובב בצ´.מאי, עובד במה-הונג-סון,אבל גם בבנגקוק ובאיים... אני מדריך תיירים בתאילנד , עובד בעבור חברת תיירות גדולה. דרך-אגב: ב"הקשר" האינטרנט בחינם כעת. וזאת בעקבות מתן שירותי אינטרנט בעברית חינם ע"י ה"זולה" - מעברו השני של הקאוסן.(תחרות ). ובכלל: את אולם המסעדה של הקשר קשה לעבור בגלל ענן עשן הסיגריות - ואני, שלא כל-כך-עלם צעיר- קשה לי עם הקטע הזה...

תותי ו-סנאגל

תמשיך להביא עוד תמונות כאלו הן יפות מאוד וכל מה שתביא יצורף לגלרייה. ולך תותי אין מה להגיד רק שחתימה שלך היא קורעתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח דובי זובי משה !!! אתה לא קיפוד

אלינור*

New member
מצטערת להדחף לשרשור אבל...

בכל זאת ...ברי בקשה אישית אי אפשר לתפוס אותך בשום מקום אחר מזל שקיים הפורום הזה ה"בייבי" שלך.... תדליק בבקשה לרגע את הפלאפון או שפנו לרגע את הקו בבית כי אני חייבת להגיד לך משהו מאוד חשוב... כן עד כדי כך חשוב בשביל שאני אכנס לפורום שלך ואכתוב לך הודעה "כזו" מהסוג שאתה כל כך שונא אז מצטערת לא יקרה שנית תעשה רגע מה שביקשתי זה חשוב תודה.

aviron

New member
שימו-לב ל....

הגג ברקע התמונה המקסימה הזו. הגג עשוי מעלים יבשים של עץ הטיק . מחובר ממש כמו רעפים ואינו עביר לגשם !

למעלה