הבטחתי ולכן אקיים

רחל5

New member
הבטחתי ולכן אקיים

ביום ראשון היתה לי, לנטע ולרב בנימין דוד ממכון פוע"ה, פגישה עם ח"כ גילה פינקלשטיין מהמפד"ל. טענו באוזניה, בין השאר, כי מתקבל הרושם שנושא ההפריות לא נוגע למפד"ל. בכדי להפריך את טענתי, היא אמרה שתעביר לי מכתב אשר כתבה לפני כשבועיים לנתניהו בנושא ההפריות. אני מצרפת את המכתב כאן (מופיע עליו התאריך של היום, מכיוון שברגע שפתחתי את המסמך התאריך התעדכן אוטומטית. אני מניחה שהיה כתוב עליו תאריך של לפני שבועיים). בנוסף, היא העבירה לי מכתב ששלחה אתמול לשר הבריאות בנוגע להסדרת עניין תרומת הביציות. אצרף אותו בהודעה שתשורשר לכאן.

עינת 75

New member
../images/Emo45.gif על המכתב בנושא של תרומת

ביציות מחו"ל. הצעת החוק שדני נווה ינסה (אולי) לקדם,עוסקת במיסוד של תרומת ביצית מנשים בארץ שלא עוברות טיפולי פוריות. עד שחוק כזה יעבור,ועד שיתחילו להיות תרומות ויפתרו כל הבעיות ההלכתיות,ישנו מצב בלתי נסבל כרגע של זוגות שעוברים את הטיפולים באופן פרטי ובעלויות עצומות ,והבעייה הכי דחופה היא באמת חוסר ההשתתפות של הקופות בהליך למעט קופה אחת שכן משתתפת. הכללית למשל לא מחזירה כלום כמעט. התחלתי לאסוף חומר מבנות שכבר עוברות את התהליך לגבי מרכזים ועלויות ואני פשוט בדכאון מכל הנושא הזה. הנושא הכי בוער זה באמת הבלאגן מצד הקופות וההשתתפות שכמעט לא קיימת. מגיעים לעלויות של 30-40 אלף שקל לטיפול!

tglus

New member
תרומת ביציות בארץ

עם כל הכבוד לח"כ גילה פינקלשטיין (ויש), היא לא נגעה בנושא חשוב ביותר: הסדרת נושא תרומת ביציות בארץ. ואגב, קופ"ח הכללית למשל, מתחייבת להחזיר 100% ממחיר מחזור טיפולים עם החזרת ביצית בארץ שמבוצע במתקן שלה. הם "שוכחים" להגיד בהתחייבות שהם אינם מסוגלים לספק שירות זה, וכשפונים אליהם ושואלים באיזה מתקן שלכם ניתן לעשות את הטיפול הם עונים שכרגע לא ניתן, ואם רוצים לטפל דרכם אז צריך לחכות שש שנים!!! (לא עדיף כבר לחכות לאימוץ...???) מכיוון שכך, ומלפנים משורת הדין (???), קופ"ח הכללית מוכנים להחזיר מתוך מחזור הטיפולים את העלות של חלק הטיפול המתבצע בארץ (הפשרת עוברים והחזרתם בלבד). עלות זו זניחה - כ-2,700 ש"ח בלבד, מתוך עלות כוללת של כ-20,000 ש"ח. הגיע הזמן שנושא תרומת ביציות בארץ יוסדר, וכמו שיש בנק זרע שיהיה בנק ביציות, שישלמו לנשים התורמות סכום מוסכם כלשהו, כמו שמשלמים לגברים התורמים זרע, אם כי כמובן סכום גבוה משמעותית יותר עקב ההורמונים שהן ייאלצו להזריק וההרדמה בעת שאיבת הביציות. מחזירה רק כ-8%

למעלה