הבטחתי להכין ולכבד אתכם בלחמניות תירס

  • פותח הנושא pirge
  • פורסם בתאריך

pirge

New member
לחמניות תירס בקלי קלות

לחמניות תירס שקיבלתי מפורום תזונה צמחית - מקור המתכון: post punk kitchen מקור התמונות:פירגה כ"כ רציתי להכין את הלחמניות לבעלי.מאז שחזר מארה"ב כל הזמן ביקש ולא הצליחו לי. הפעם קניתי קמח תירס אורגני מעדן טבע ויצאו מעולה. את המתכון הביאה לפורום ביום: p e b b l e ☼ 20/08/10 06:29 תודה רבה. ושימו לב שכל מה שבסוגריים אלו שינויים שלי שיקלו עליכם להכין. מצרכים: 2 כוסות קמח תירס 1 כוס קמח לבן 2 כפיות אבקת אפיה (שמתי שקית שלמה) ⅓ כוס שמן קנולה 2 כפות סירופ מייפל (שמתי דבש) 2 כוסות חלב סויה (שמתי מים) 2 כפיות חומץ תפוחים שמתי רגיל) ½ כפית מלח אופן ההכנה: לערבב רכיבים יבשים לערבב את הרכיבים הרטובים במשך 2 דקות בעזרת מקצף. לערבב את הרכיבים היבשים עם הרטובים, למלא שקעים בתבנית מאפינס ולאפות 20-25 דקות. (ערבבתי הכל ביחד) עם מקצף ידני עד לאיחוד המרכיבים יצקתי ל-17 תבניות מאפינס סיליקון רק 3/4 גובה כי הם תופחים. אפיה בתנור שחומם מראש לחום 175 כ-20 דקות המאפים נשארים זהובים מגישים עם המון דבש תהנו
 
נראה פשוט סופני!!!

האם אפשר במקום קמח לבן קמח מלא או כוסמין? (תגידי לי שכן...)
 

1winnie

New member
אני חושבת שקמח כוסמין יתאים...

לא הייתי הולכת על קמח מלא, אבל קמח כוסמין אולי כן. קמח כוסמין הוא דל בגלוטן, וזה אומר שדווקא למאפינס או עוגות בחושות יש לו יתרון. כאשר מערבבים תערובת עם קמח רגיל, תמיד צריך להיזהר לא לערבב יותר מדי כדי לא לפתח את רשת הגלוטן - כי זה מקשה לאחר מכן את המאפה (בניגוד ללחם שזה נותן לו יציבות ורשת הגלוטן חשובה ביותר) לכן נראה לי שקמח כוסמין בהחלט יכול להיות רעיון טוב במקום הקמח הלבן אגב - דודה שלי מחליפה כך את הקמח בהרבה עוגות בחושות.
 
באמת נראה סוף ../images/Emo99.gif

ואם שמת דבש אני מניחה שאפשר גם להשתמש בסילאן, נכון?
 

pirge

New member
תודות עם ../images/Emo24.gif ומסקנות:

קודם כל ברור שאפשר להמיר את הדבש בסירופ מייפל/סילאן הכי טעים להגיש חם מיד אחרי האפיה עם כמות נדיבה של חמאה+דבש אחרי יום כבר די יבש. לא ניסיתי להקפיא ולחמם שוב כי הקמח הוא גרגרי ולא חלק,אז אני לא בטוחה איך יצא. בכל אופן,שימחתי את בעלי וזה מה שחשוב. שנה טובה
 

pirge

New member
קושיות:

יש קמח תירס שהוא קמח לכל דבר? לא גרגרי? ממש אבקה. האם קמח פולנטה טוב גם להכנת לחמניות? תודה
שנה טובה
 
יש קמח תירס

שהוא לא גרגירי ומתאים יותר לאפית לחמים ולחמניות. הגרגירי מתאים מאוד להכנת טוריטיות יאמי אני לא יודעת אם יש בארץ אבל תחפשי באנגלית fine maize אגב אני מכינה לבן הזוג את המתכון הזה שהוא נהדר והלחמניות תירס שלו טובות גם למחרת אני טעמתי אבל מאחר ויש בזה שמנת חמוצה לא מכינה את זה לעצמי:( פעם אחת הכנתי את זה עם חלב סויה ובלי בשר כמובן ויצא לא רע בכלל. הלחמניות עומדות יפה גם בלי הצי'לי
 

pirge

New member
תודה רבה אני אשתדל למצוא כדי להגיע לשלמות.

 
אני יודעת.

אני עושה את הלחמניות מקמח לא גרגירי הבחורה שהבלוג שלה משתמשת בקמח שאת עשית את הלחמניות לא יודעת אם יש משמעות אבל אני בדקתי בחנות שקניתי את הקמח ונאמר לי שם שהקמח "האבקתי" יותר מתאים לאפיית לחמים ולחמניות:)
 

pirge

New member
ואואווו אני ממש אשמח לדעת מה לקנות.אם יהיה

לך את הקמח האבקתי ותוכלי לשים תמונה שלו אפילו פה בפורום,אשמח מאד. אני מבקרת בפורום הזה יום יום למרות שאני לא משתתפת הרבה. תודה ועזרת לי מאד.
 
אין לי כרגע

את הקמח אבל כשיהיה אצלם אני גרה באירלנד בגלל זה אמרתי לך שאני לא יודעת אם יש בארץ בעקרון זה נראה כמו קמח חיטה לבן רק צהבהב:)
 

pirge

New member
תודה.אמשיך לחפש כמובן. מה פשר המילה פולנטה?

 

1winnie

New member
הם ניראים נהדר ../images/Emo127.gif

ונישמע לי מעולה עם חמאה ודבש יאמייייייייייייייייי
 
למעלה