הבטחתי לחזור לדווח

הבטחתי לחזור לדווח

היו לי שבועיים מהמפגש הקודם עם היועצת ועד למפגש של השבוע, שבועיים בהם הבטחתי לעצמי שהקטן ידע לינוק בלי בעיות. (להזכירכן - תאומים בני חודש וחצי, הגדול יונק מלא והקטן מסרב לפתוח את הפה ולינוק - מעדיף בקבוק)
אלא שהתכנונים לא יצאו לפועל כי כל פעם שהקטן קם , גם הגדול קם והעדפתי לתת לו בקבוק.
במהלך השבועיים האלו הצלחתי להשיג את הלקטינה - ממש ברכה. גם יש תמיד מנות במקרר, גם התוצרת עלתה ואפילו הצלחתי להקפיא מנה אחת לעיתות מצוקה.
הגעתי השבוע למפגש עם יועצת ההנקה, בפגישה הוא ינק מעולה - ושוב קיבלתי אנרגיה לנסות את זה.
כאשר הוא קם והשני ישן (בידיעה שהשני לא אמור להתעורר) אני מניקה אותו.
הבעיה היא שהוא יונק חצי ארוחה ומתעייף ואת החצי השני הוא מקבל שאוב.
1. האם אני טועה? להכריח אותו לינוק ארוחה מלאה ואם לא להשתעבד להנקות צפופות?
2. יש ארוחות שהוא מתחיל לינוק יופי ויש כאלו שאני בכלל לא מצליחה להביא את הפה שלו לשד - למה זה? איך אפשר לפתור את זה?
3. איך אני אמורה להתמודד כאשר שניהם ערים בהנחה שאני רוצה שיינקו מלא? (היום אני מניקה אחד ובמקביל נותנת לשני מבקבוק) חבל לי לקנות את הממסיטה רק בשביל הניסוי...

לליבלה1

New member
היי יעל

יפה לך שאת לא מתייאשת .אני יכולה רק לספר לך שהבן שלי לא ידע לינוק והבת ינקה טוב מאוד על ההתחלה וכמוך לא האכלתי אותו בקבוק שאוב עד שהחלטתי לתת לה בקבוק ולהתרכז רק בו ליום יומים ואכן בסופו של דבר הוא קלט והיום הוא יונק מעולה.
הוא מתעייף פחות ויונק עד הסוף . אני החלטתי שאני לא יכולה להשתעבד להנקות מאוד רציתי הנקה מלאה אבל רוצה גם לישון לא פחות חשוב ושבעלי יוכל לתת להם. ולכן הפסקתי לשאוב השאיבות אצלי הורידו את החלב היניקה הגבירה והוספתי תמל. תנסי להניק את שניהם יחד זה לא קשה כל כך ואת לא צריכה כרית הנקה מיוחדת אני מניחה אותם על שתי כריות רגילות כל אחד מצד אחר והם יונקים יפה אבל זה רק אחרי שתלמדי אותו לינוק טוב לבד ברוגע.. בהצלחה

שיפור ההנקה

הי יעל

תודה שאת מעדכנת.
אם את בליווי יועצת - אני לא אוהבת להתערב, כמו שכבר כתבתי.
אבל אני רק אכתוב כמה דברים באופן כללי.
אני לא יודעת עד כמה אפשר להכריח תינוק לינוק. מה שכו - את יכולה להפשיט אותו לפני הארוחה וכך הוא יגיע ערני מעט יותר לארוחה.
כמה הוא שוקל עכשיו ? הוא כבר אמור לינוק ארוחה שלמה בלי להתעייף. זה לא אומר שהוא לא צריך לנוח ולנמנם קצת תוך כדי.
לא ברור לי מה זאת אומרת שאת לא מצליחה להביא את הפה שלו לשד.
נסי לתרגל את ההנקה המשותפת עם כריות רגילות ואז אם זה יעבוד טוב, תקני לך כרית הנקה.

היועצת אמרה שלדעתה תספיק עוד פגישה אחת

אני מבינה אותה, כי תמיד במפגש ביננו הוא יונק יחסית יפה, אני רגועה כי יש מי שירים וירגיע את אחיו והכל הולך חלק
כשעובדים על זה בבית זה לא תמיד כך ולעתים נראה לי שעצם זה שהוא מקבל חלב שאוב זה מספיק ואולי כדאי לי לוותר (אני מודעת לכל יתרונות וחסרונות הנקה - החל מזה שזה לא תמיד זמין אם לא מכינים מראש, תמיד צריך לחמם וכו')
היום הוא כבר שוקל לדעתי 4 וחצי ק"ג, הוא גדול, ערני, מבקבוק הוא אוכל יפה ומהר.
הקושי העיקרי איתו הוא הפתיחה של הפה. הוא לא פותח פה גדול - הלסתות שלו יחסית קרובות ואם משהו נכנס לפה זה רק קצה הפטמה.
גם כשהוא כבר מכניס (אחרי אילוצים רבים) הוא מוצץ את הפטמה ולא יונק אפקטיבית.
מיותר לציין שאחרי כל הנקה כזו אני כואבת.
בבית החולים אמרו לי שילדי עכוז, יש להם פה פחוס.
אוף
ממש על סף יאוש.|מזל שלפחות השגתי לקטינה|

למעלה