הבטחתי לעדכן
אז חזרתי

justpo

New member
הבטחתי לעדכן
אז חזרתי

כאמור, הייתי במיונים של בודק ביטחוני בנתב"ג (בהמשך לשרשור הזה).
שמח להגיד שעברתי אותם, קודם כל
מיועד לטכני.

בהקשר של הידע הכללי, פשוט ישבתי בסופ"ש וקראתי על תחומים כמו ארגוני טרור, מדינות ערב, ערי בירה, ממשלה נוכחית ועוד ועוד (בהמשך למה שאמרו פה וגם חבר שאמר לי).
וזה אכן מה ששאלו. על "ארגון טרור שעולה לאחרונה בכותרות" (דאעש), איזה מדינות גובלות בישראל ומה ערי הבירה שלהם, זרקו עוד איזה 10 ערי בירה שהייתי צריך להגיד את המדינות שלהם.
עוד כמה שאלות על ארגוני טרור ו"צוק איתן". וכמה שאלות על הממשלה (נשיא, ראש ממשלה ועוד).

מה שלא ידעתי:
מדינה שעיר בירתה "יאנגון". זה היה מיאנמר, אבל בדיעבד אני יכול להגיד שלמעשה זו בכלל לא העיר בירה שלה. היא הייתה רק עד 2005 ועכשיו זה נייפידאו.
מדינה שבירתה "בוקרשט". רומניה, כנראה פיספסתי אותה.
ארגון טרור במצרים - לא הכרתי. היא אמרה שזה ג'בת א-נוסרה. שוב, בדיעבד שאני בודק עכשיו נראה שזה ארגון שפועל בכלל בסוריה. אז מה הולך?
היא רצתה הרחבה על המלחמה בעזה - מקומות שנלחמנו וכו', אמרתי שאני לא בקיא בזה מספיק אז היא רק ביקשה הסבר על צוק איתן (שזה היה סבבה).

לסיכום - אין ספק שהייתי צריך להתכונן לזה, אבל כמו שאמרתי, לא משהו שהוא בלתי אפשרי (אם כי לא חשבתי שאצליח...)
עכשיו השאלה מה יהיה בהמשך (קורס/תפקיד, בהנחה שאתקבל סופית) - אני מאמין שגם בסדר.

תודה על העזרה פה.
(ועכשיו אני יודע מה זה פרל הארבור
)

נחמד לשמוע (לקרוא
)

שיהיה בהצלחה ואתה מוזמן לעדכן בהמשך.

אגב, מסתבר שיש לנו מאמר רלוונטי, בשלב הזה הוא כבר פחות רלוונטי עבורך, אבל לא יזיק לעיין.

justpo

New member
האמת שראיתי אותו

עוד לפני, דרך גוגל אני חושב

עדיין עוזר כי עשיתי רק יום מיונים אחד (למרות שהמראיינת אמרה לי כבר "עברת, הקורס מתחיל ב___", שזה היה מוזר) ונקבע לי הבא.
גם חשבתי שעברתי את מכשול ה"ידע הכללי" לבנתיים, אבל לפי מה שרשום שם זה רק אחד מתוך שלוש
. מעניין כמה זה רלוונטי (יש שם נתונים שכבר לא).
ושלא נדבר על הקורס האינטנסיבי.....

בקיצור... נראה מה יהיה. תודה, נמשיך לעדכן

lily1404

New member
כיף לך

לי היה משהו מוזר במיונים...
עברתי את האנגלית ואז בחלק של הראיון האישי והכללי ראיינו אותי שני גברים ששאלו אותי המון שאלות במשך כ-10 דקות (לא ידע כללי), אח"כ אמרו לי לצאת החוצה ואז קראו לי שוב פנימה ואמרו שלא עברתי כי אני צריכה לצבור ביטחון (אירוני משהו).
העיקר כל הסופ"ש למדתי את בירות העולם

justpo

New member
ואו

הייתי רק מול מישהי אחת..... באמת מוזר.
שאלות על החיים? גם את זה שאלו.
בטח היית מיועדת למאפיינת שזה באמת דורש יותר ביטחון אני מניח.
בכל מקרה באנגלית הוא אמר לי שאני "שקט" ושאני אשים לב לראיון... אז נכנסתי בראש של "יאללה"....

אמרו לך אם אפשר להיבחן שוב בפעם הבאה?

lily1404

New member
מה זאת אומרת

חשבתי שרק בסוף הקורס אתה אמור לדעת אם אתה מאפיין או בשיקוף.
ויש מצב... כי באנגלית היא שאלה אותי בסוף גם איך אני מרגישה שהאנגלית שלי ואמרתי לה שסבבה אבל שאני טובה יותר בכתיבה וקריאה, אז היא אמרה שהאנגלית שלי אכן מספיקה ואחלה אבל שבתפקיד יש יותר דיבור אז שאני אתאמן או משהו כזה.

justpo

New member
לא,

הרי טכני ומאפיין אלו שני קורסים שונים... היא פשוט בסוף הראיון אמרה לי שאני לטכני, ובהתאם לזה גם קבעו לי את היום מיונים הבא.
באנגלית הייתי סבבה, רק הוא אמר לי שאני שקט... אין לי מושג לפי מה החליטו ללכת על טכני, חוץ מזה שקצת דחפתי לזה בטפסים... אבל זה באמת הרבה יותר מתאים לי.

lily1404

New member
וואלה

חשבתי שזה אותו הקורס ורק בסוף ממיינים... זה מה שהבנתי מכל מיני כתבות שקראתי בנושא.
טוב אני מניחה שעם העבר הצבאי שלי (מאבחנת מדעי ההתנהגות) באמת רצו לשלוח אותי למאפיינת.
אבל מה שהיה היה.
שיהיה לך הרבה בהצלחה!

justpo

New member
אה אוי, זה באמת נשמע מושלם

מבחינת הרקע שלך

אני עם רקע של מודיעין... שרוב הזמן מול מחשב, אז גם כן מתאים.

לגבי הקורסים, זה מה שאני הבנתי לפחות... אולי אני טועה?

בהצלחה גם לך!

lily1404

New member
וכן, אמרו לי שאני יכולה

אמרו לי להתבשל קצת ואז לבוא למיונים הבאים או למיונים שאחריהם.
זה אומר משהו?
בכל מקרה זה לא עוזר לי... אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר 15 ככה שאם הייתי מתקבלת לקורס הקרוב זה היה יוצא לי בול על ההתחייבות של השנה (אולי עם כמה חודשי עבודה בזמן הלימודים) וככה יכולתי להחליט אם להמשיך או לא במידה והשילוב של העבודה והלימודים יהיה קשה מדי...
אבל אם אני אלך לקורסים הבאים זה כבר יהיה ממש התחייבות לעבודה בזמן לימודים. וגם ככה אני צריכה עבודה לבינתיים.
בקיצור - ביאסו לי את החיים :)

justpo

New member
אה, יפה מצידם!

אל תתבאסי - לפחות ניסית.

ממה ששמעתי זו דווקא עבודה ממש נוחה בזמן לימודים. זה תלוי מתי הקורס הבא.... יכול להיות שעדיין יהיה לך סבבה.
וגם אני מראש רציתי להגיע לשם, והקורס היה רחוק אז נכנסתי לעבודה אחרת בנתיים (שאני בה עכשיו, רק איזה חודש וחצי, ואם אתקבל אצטרך לעזוב...).

justpo

New member
הייתי במבחנים פסיכוטכניים...

היה לי קשה, אני לא מצפה ליותר מדיי.

למעלה