אתי אברהמי
New member
הבטחתי -מתכון לחזיר שלם סליחה על האחור
חזירון חלב ממולא – של השף רפי אגם "טיב טעם" המתכון מסיור שנערך לפורום אוכל של אורט. בשנת 2002 תודה לשף רפי אגם על המתכון. החומרים: תבנית גדולה לתנור מחבת גדול חזירון חלב במשקל 5-8 קג (אפשר חזיר בר) 1 בצל גדול 1 תפוח עץ בינוני להניח בולט מהפה -בהמשך. נייר אלומיניום בגודל התפוח נייר אלומיניום גדול לכיסוי מחט וחוט לתפירה או קיסמים ארוכים נייר סופג שמן זית כמות נדיבה שני בצלים גדולים גדולים קצוצים כבד וכליות מהחזירון עצמו קצוצים דק 1 חבילת קוסקוס מהיר קורט תבלין הברת 10 שיני שום כמה גבעולי מרווה קצוצים דק עלים מכמה גבעולי טימין שני עלי דפנה חמישה ראשי שום עשרה תפוחי אדמה גדולים ואדומים חצאי עגבניות מ-5 עגבניות מלח – בנדיבות -כמות לפי גודל החזיר אופן ההכנה מחממים תנור ל230 מעלות מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה על גבי השקית עם תיבול של בהרת. למלית: מאדים את הבצל הקצוץ בשמן זית, מוסיפים את אברי הפנים ומטגנים עד שהם משנים את צבעם. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקוסקוס המבושל+עלי הדפנה. שוטפים את החזירון היטב ומנגבים בנייר סופג. ממליחים היטב את החזירון מבפנים ונותנים לנוח להוצאת הריח. טוחנים יחד את שיני השום המרווה והטימין עם מעט שמן זית ומלח ומורחים בתוך החזירון. ממלאים את החזירון במלית ותופרים ,אפשר לקבע גם עם קיסמים. הופכים על הבטן בתוך מגש שנכנס לתנור ומברישים את העור בשמן זית בנדישות. בתוך הפה מכניסים נייר כסף מגולגל בגודל תפוח עץ. מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה בחום גבוה. מנמיכים לחום של 170 מעלות ואופים בערך שעה (לחזירון במשקל של 6 ק"ג –בערך שעה ) כ- ארבעים דקות לפני תום האפיה מוסיפים את תפוחי האדמה ועגבניות. כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-70 מעלות החזירון מוכן מוציאים את החזירון מהתנור ומכסים בנייר כסף רופף לרבע שעה נוספת. בתאבון
חזירון חלב ממולא – של השף רפי אגם "טיב טעם" המתכון מסיור שנערך לפורום אוכל של אורט. בשנת 2002 תודה לשף רפי אגם על המתכון. החומרים: תבנית גדולה לתנור מחבת גדול חזירון חלב במשקל 5-8 קג (אפשר חזיר בר) 1 בצל גדול 1 תפוח עץ בינוני להניח בולט מהפה -בהמשך. נייר אלומיניום בגודל התפוח נייר אלומיניום גדול לכיסוי מחט וחוט לתפירה או קיסמים ארוכים נייר סופג שמן זית כמות נדיבה שני בצלים גדולים גדולים קצוצים כבד וכליות מהחזירון עצמו קצוצים דק 1 חבילת קוסקוס מהיר קורט תבלין הברת 10 שיני שום כמה גבעולי מרווה קצוצים דק עלים מכמה גבעולי טימין שני עלי דפנה חמישה ראשי שום עשרה תפוחי אדמה גדולים ואדומים חצאי עגבניות מ-5 עגבניות מלח – בנדיבות -כמות לפי גודל החזיר אופן ההכנה מחממים תנור ל230 מעלות מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה על גבי השקית עם תיבול של בהרת. למלית: מאדים את הבצל הקצוץ בשמן זית, מוסיפים את אברי הפנים ומטגנים עד שהם משנים את צבעם. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקוסקוס המבושל+עלי הדפנה. שוטפים את החזירון היטב ומנגבים בנייר סופג. ממליחים היטב את החזירון מבפנים ונותנים לנוח להוצאת הריח. טוחנים יחד את שיני השום המרווה והטימין עם מעט שמן זית ומלח ומורחים בתוך החזירון. ממלאים את החזירון במלית ותופרים ,אפשר לקבע גם עם קיסמים. הופכים על הבטן בתוך מגש שנכנס לתנור ומברישים את העור בשמן זית בנדישות. בתוך הפה מכניסים נייר כסף מגולגל בגודל תפוח עץ. מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה בחום גבוה. מנמיכים לחום של 170 מעלות ואופים בערך שעה (לחזירון במשקל של 6 ק"ג –בערך שעה ) כ- ארבעים דקות לפני תום האפיה מוסיפים את תפוחי האדמה ועגבניות. כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-70 מעלות החזירון מוכן מוציאים את החזירון מהתנור ומכסים בנייר כסף רופף לרבע שעה נוספת. בתאבון