הבטחתי עדכון לעוף עם קינואה

אמרלדה

Active member
הבטחתי עדכון לעוף עם קינואה

מעט שמן מרוסס או מרוח בתחתית קדרה רחבה ונמוכה (אפשר בכל סיר). שכבה ראשונה עיגולי בצל רבים (אפשר קצוץ למי שרוצה), שכבה שנייה תערובת מתובלת של 2 כוסות קינואה וחצי כוס אורז בסמטי - אפשר לשנות את היחס כרצונכם - אני תיבלתי כמו טבית, מלח, פלפל שחור, בהרת וקינמון. מעל להניח עוף מתובל. השתמשתי בכרעיים. שמתי מים רותחים כמו לאורז רגיל, והוספתי באמצע עוד קצת, כי פתחתי לקראת הסוף וראיתי שהקינואה שלמעלה לא מבושלת מספיק. הקינואה מתבשלת לאט יותר מהאורז וזקוקה לקצת יותר מים (במאכל הזה). סה"כ היה על הכיריים כשעתיים פלוס. ההמלצה שלי: פשוט להכין את זה כפי שאתם מכינים טבית פתוח (לא עוף שלם), עם קצת יותר מים. אגב, אם מבשלים חצי בישול את הקינואה אפשר לדעתי גם למלא עוף. טרם ניסיתי. טעים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמרלדה, נשמע מעולה. תודה! את חושבת שיהיה טעים אם אחמם

בשבת בצהריים? ככה כמו שזה, בתוך הסיר? לאחר שהתבשל על הכיריים?
 

אמרלדה

Active member
ודאי ודאי.


 

אמרלדה

Active member
מתהוללת, אחרי חימום נוסף ואחרי יום נוסף, רוצה לתקן את עצמי

&nbsp אני חושבת שהכי טוב להכין את התבשיל הזה כחמין. כל הלילה. ולבדוק אם צריך להוסיף מים רותחים בלילה לפני שהולכים לישון. &nbsp אם את לא רוצה חמין, אני ממליצה בכל זאת לבשל את הקינואה חצי בישול לפני שמתחילים את החגיגה. &nbsp (עדיין כפריקים של קינואה אדומה, מכל האופציות הכי טעים לנו לאכול אותה בסלט עם הרבה ירוקים, נוסח טאבולה. אני כותבת את זה כי שאלת כמה פעמים איך מבשלים או אוכלים אותה) &nbsp הופ. במחשבה שנייה, אולי עדיף להכין את התבשיל או החמין עם קינואה לבנה. בעצם, די בטוח. הפסקנו לקנות אותה כי אנחנו אוהבים את המרקם הנגיס. אבל בתבשיל הזה, במקום להיאבק, קינואה לבנה עם האורז נראה לי שלא תדרוש את כל התיקונים האלה. &nbsp וסליחה שכל האסימונים נפלו קצת מאוחר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
OK. אז חמין וקינואה לבנה. הבנתי. אבל, אם חמין אז אחכה לשבת

פחות חמה. אם תהיה כזו השנה?!?!?!
 

אמרלדה

Active member
חותכת בטטות לקוביות ומכניסה עם שמנז, מעט מלח ופפריקות

&nbsp לתנור. זה מאוד מצטמק, אז לקחת את זה בחשבון בכמויות. אפשר גם לטגן. &nbsp ואז לערבב יחד ולתבל.
 
למעלה