הבטחת הכנסה?

פוֹלי

New member
הבטחת הכנסה?

שלום, עברתי ניתוח די גדול עקב גידול בכבד. בניתוח היו סיבוכים מה שגרם להחלמה להתארך מ 3 שבועות לחודשיים. נכון לעכשיו יצא שכל אוגוסט לא עבדתי וכל ספטמבר אני לא אעבוד ואני חוזרת לעבודה רק בתחילת אוקטובר. מהעבודה הודיעו לי שמכסת ימי המחלה שלי תמה והמשכורת של אוגוסט תהיה בהתאם. מה שאומר שמשכורת ספטמבר לא תהיה בכלל. ביררתי עם ביטוח לאומי - ולאחר כל הפרוצדורה שלהם אני יכולה לקבל עבור חודש ספטמבר משהו כמו 1200 ₪ בלבד. אשמח לדעת אם בהמצא אישור רפואי מתאים על איבוד יכולת העבודה לחודשיים ניתן לקבל בדרך זו או אחרת משכורת מלאה דרך ביטוח לאומי או אם יש איזה חוק שעוקף את נושא ימי המחלה במקרה כמו שלי של איבוד יכולת עבודה זמנית. כל עצה תתקבל בברכה.

haimra

New member
ישנה איזו אפשרות של הגדרת נכה נזקק

לחודשיים האלה,אני צריך לבדוק זאת ואחזור אליך בתשובה.

haimra

New member
מצאתי! 2 פתרונות המתאימים למצבך

1. נראה לי יותר מתאים למצבך http://www.btl.gov.il/NR/exeres/35DE80F9-840C-4FA1-A593-F2D52AADA40A.htm?&sFather=y 2 .20 - בקשה להענקה מטעמי צדק קיימים מקרים בהם נאלץ המוסד לדחות תביעות לגמלה של מבוטחים או שאיריהם, גם אם נגרם בכך אי צדק בולט או עוול סוציאלי חמור. מדובר במבוטחים שלא מילאו את ההוראות הנדרשות בחוק במלואן או שעקב צירוף נסיבות, שאת תוצאותיהן לא ניתן לצפות מראש, נשללת מהם האפשרות לפעול לפי הוראות אלה. כדי לפתור מקרים אלו נוצרו ההענקות המוגדרות בסעיף 387 לחוק: "המוסד רשאי לפי שיקול דעתו מטעמי צדק לתת הענקות לאדם בכסף ובעין על פי מבחנים וכללים בשיעורים שנקבעו באישור ועדת העבודה והרווחה". הסעיף השני פחות מתאים,אבל כדי לנסות.

פוֹלי

New member
2 שאלות ברשותך

ולפני כן המון תודה על העזרה
1. מה משמעות המשפט - 'רצ"ב אישור המעביד במקום העבודה בו נפגעתי '- מבחינת הטופס הנ"ל ? כי על פניו זה נראה כאילו הטופס הזה הוא עבור מי שנפגע במקום עבודתו, וגם הטופס עצמו נמצא תחת קטגוריית "נכות מעבודה ותלויים" ואני לא נפגעתי במקום העבודה... 2. ועדה רפואית - איך אני ניגשת לועדה רפואית? זה משהו שנשלחים אליו דרך ביטוח לאומי? או דרך המרפאה? האם אישור המחלה מהרופא יספיקו במצב שכזה? שוב המון תודה!

haimra

New member
אכן זה טופס ששייך לנכות מעבודה אך

לעניות דעתי עליך לפנות בכיוון הזה,באם רצונך לא להפגע מבחינה כספית,מחר אני אמור לשוחח עם סניף הראשי בירושלים ואשאל על הנושא הזה במידה שתהיה לי תשובה מתאימה אכתוב בשרשור הזה. בכדי להגיע לועדה רפואית עליך להגיש בקשה להכרה בנכותך,ואני מעביר לך קישור לאתר המל"ל נכות,תעייני טוב בכתוב ותביני כיצד מגישים תביעה להכרה בנכותך להלן האתר: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/2972EB21-95EE-42CC-93C7-587ED5BFE929.htm#3ED48363_ED8E_4BA8_A464_D0C0C01F2AB9 ושיהיה בהצלחה והעיקר הבריאות,חיים.

למעלה