הבטחת מזונות

הבטחת מזונות

שלום רב יש בידי פס"ד למזונות .ניגשתי עם הפס"ד הזה לבטוח לאומי כדי לממשו.להבטחת מזונות. בקשתי נדחתה בטענה תושב חו"ל.אבי הילדה אמנם נמצא בחו"ל אך הוא אזרח ישראלי. האם אין זה תפקידו של הבטוח לאומי להבטיח את הבטחון הכלכלי של הילד.ולעשות את כל הפעולות הנדרשות כדי לגבות מהחייב.אני מרגישה פגועה.והחייב יהנה מכך כי לי בטח אין את הכוח והאמצעים לרדוף אחריו מבקשת תשובה מה באפשרותי לעשות.האם יש עוד כאלה שנתקלו בבעיה הזו ומה עשיתם?תודה

haimra

New member
העתקתי עבורך את התשובות הרלוונטיות

לשאלתך,מה שאליך לעשות לערער על החלטתם,בטענה שאין לך קשר עם הבעל,והוא מתעלם הפס"ד,ולא מעביר את דמי המזונות, אני מאמין שהשופט ישתכנע מטענותייך. מי זכאי לתשלום מזונות מהביטוח הלאומי? אישה או ילד, תושבי ישראל, שיש בידם פסק דין למזונות, והם אינם מתגוררים עם החייב, והם אינם מקבלים את התשלום מן החייב במזונות, כפוף למבחן הכנסות. פסק דין שהוצא בחו"ל, האם ניתן לממשו באמצעות הביטוח הלאומי? יש לפנות קודם לבית המשפט לענייני משפחה או בית דין מוסמך בארץ, כדי שייתן תוקף לפסק הדין שניתן בחו"ל.

המשך שאלה ל-haimra

ראשית רציתי להודות לך על עצתך.שנית רציתי לברר איתך :האם נתקלתה במקרים דומים וגם אם ידוע על פיסקי דין בנושא ,או לכוון אותי אך להשיג פיסקי דין בנושא הזה תודה מראש וברכות.

המשך

לפי ההודעה הראשונה שלי ציינתי שאכן בקשתי נדחתה בטענה שהחייב תושב חו"ל,בהודעתי השנייה שאלתי האם נתקלתה במקרים דומים או אך אוכל להשיג פיסקי דין בנושא .תודה

haimra

New member
ליביליבי עם כל הסימפטיה

עניתי לך ואף הפנתי אותך לאן לפנות על מנת לקבל פסקי דין בנושא.

סליחה

סליחה לא ממש ברור לי אם תוכל לחזור שוב לאן לפנות כדי לקבל פס"ד בנושא באתר בטוח לאומי או בלשכת עורכי הדין סלח לי אם אני נודניקית הנושא מאוד חשוב וניראה לי שאני המקרה היחידי במדינה עם הבעיה הזאת.תודה

haimra

New member
ליביליבי לפנות ללשכת עורכי הדין

באזור מגורייך,או ללשכה לסיוע משפטי ולבקש סיוע בערעור על החלטתם,או לכל עו"ד העוסק בדיני מזונות הבקי בנושא,אין לי ספק שאחד מהמקורות האלה יוכל לעזור במציאת פס"ד בנושא,מצטער אני לא משפטן. קודם לכך אני מציע לך לבדוק באם את עומדת בכל ההתניות שמציב המל"ל.בהצלחה.

למעלה