הבטחת תשלום עבור שירות

מוסווית

New member
הבטחת תשלום עבור שירות

שלום לכולם

אשמח לטיפים / עצות מניסיונכם.

אני עצמאית, עוסקת פטורה, עובדת בשבועות האחרונים על עבודה שקיבלתי לידי ושצורכת השקעה מרובה, הן מבחינת כמות והן מבחינת זמן העבודה (כאמור כמה שבועות),
איך אני יכולה להבטיח את עצמי שאקבל תשלום עבור העבודה מבלי שיווצר מצב שהלקוח יברח ללא תשלום?

כמובן שמקרה זה הוא כללי והידע שאני זקוקה לו יעזור לי גם במקרים נוספים בהם אתן שירות.

תודה

מוסווית

New member
תמלול

כרגע יש כבר הסדר תשלום (אתמול נקבע) של העברת מכסה מסוימת של עבודה שנעשתה ותשלום עליה ובנגלה הבאה תשלום נוסף. - אז זו אופציה אחת.
אשמח לדעת לבאות אופציות להסדרי תשלום עם אנשים פרטיים (הלקוחה הקונקרטית היא פרטית ולא חברה)

בנוסף, רציתי לדעת, זו לקוחה ראשונה שלי ועד כה הכל הולך ממש טוב בתקשורת הבינאישית איתה, כשאסיים את העבודה והכל כבר יועבר אליה, מתי לעשות שיחת סיום איתה? - רגע לפני התשלום או לאחריו? - ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לשיחה הזו כדי להשאיר פתח או שבמידה ולא תחזור היא לבקש שאם היא מכירה לקוחות פוטנציאליים אז שתגיד מילה (כחלק משיווק מפה לאוזן). - השאלה היא איך להגיד את זה, מה לומר? מה כדאי לקחת בחשבון?

תודה אלכס.

Alexsushi

New member
יש לא מעט שיטות

אולם כרגע את ממש חדשה לכן הדבר העיקרי שהייתי ממליצה לך הוא לבחון היטב את הלקוחות ולא ללכת על פרויקטים גדולים שאת מסכנת עצמך.

כתלות בסוג הפרויקט את יכולה לבצע מספר טכניקות:
1. להגיש מסמך כאשר יש עליו "סימן מים" (water mark) שמכסה את כ התמלול
2. להגיש את המסמך המתומלל כתמונה כך שלא ניתן להעתיק
3. לבקש מקדמה
ועוד...

לגבי הלקוחה הראשונה, אני חושב שאין זה נכון כלל לעשות שיחת סיכום, לוקח לא מעט זמן ומאמץ להביא לקוחות, ואם העבודה בוצעה בצורה טובה אז קל לשמר את הלקוחות, לכן הייתי ממליצה לשמור על קשר עם הלקוחה, לשלוח מייל מידי פעם, ולעדכן בפרויקטים חדשים שביצעת.

בכל מקרה
שיהיה המון בהצלחה

מוסווית

New member
שאלת המשך לגבי תשלום...

כפי שהציע דורון שיטת גביית התשלום סוכמה ביני לבין הלקוחה לפי שלבים..
אני מעבירה כמות קבצים מוכנים - אני מקבלת תשלום עליהם
מעביר את יתרת הקבצים (ומסיימת את העבודה) - מקבלת תשלום נוסף וסופי..

בשבת שעברה - מוצ"ש, העברתי כמות ראשונה של קבצים, דיברתי בטלפון עם הלקוחה ביום ראשון וסוכם שיועבר אלי הסכום בהעברה בנקאית, לא סוכם מועד להעברה (אך ידוע שהתשלום הוא בכל אופציה אפשרית במזומן) - עד היום טרם הועבר אלי סכום כלשהו, ולא שמעתי ממנה (כאמור יש קבצים נוספים אצלי בעבודה).

השאלה שלי היא, מהו הטווח הימים המקובל להעברת תשלום בין אם מדובר בתשלום בשלבים ,ובין אם מדובר בתשלום חד פעמי, ומה נקרא חריג?
האם יש צורך ליצור איתה קשר כדי להבהיר את הנושא (שנותר אצלי כתעלומה)? - לא רוצה להראות קטנונית ולהשאיר טעם רע (מדובר בסכום יחסית קטן לשלה הראשון - אך העבודה מרובה).

תודה.

doron700

New member
תשלום עבור עבודה

יקירתי
הצעתי לך לקבל תשלום עבור העבודה שלך ולקבוע את התשלום ב-3 שלבים האחד דמי קדימה השני באמצע העבודה והשלישי בסיום העבודה-כך תבטיחי את השכר בעבורו את עמלה כול כך...זכרי כול הבלתי אפשרי אפשרי
דורון עמית
www.doronamit.co.il

מוסווית

New member
אלכס ודורון, תודה על תגובתכם עזרתם לי מאד

למעלה