הבטן והזוגיות

הבטן והזוגיות ../images/Emo23.gif

ככה מבדיקה שיטחית עולה לי שבמפגש הראשוני של בני זוג תחושות הבטן משדרות לנו את האמת. מישום מה גם כשתחושות הבטן אומרות לנו שזה לא זה אנחנו נכנסים לזוגיות והגילוי שזה לא זה מגיע רק אחרי תהליך. האם כך הדבר? מה מניע אותנו ללכת בדרך הקשה הזו? מה מביא אותנו להתעלם מתחושות הבטן? האם הדבר נכון רק לזוגיות או לעוד דברים בחיים

chenby

New member
ומה קורה

שתחושת הבטן שלי צועקת ממני - זה זה!! וזה לא קורה?? למה גם פה יש התעלמות?

כי..

אולי אלו לא תחושות הבטן אלא רגשות אחרים שצפים ולא נותנים להקשיב לאינטואיציה. ואולי זה זה אבל התוצאות הצפויות אינן בהכרח התוצאות הנצרכות. הכל אולי

הרצון אולי......./images/Emo4.gif

חשוב לא להתעלם מהבומים האלו שהבטן משדרת לנו ובכל זאת אנו נוטים להתעלם מהם .... כי הרצון לחוות חזק מאיתנו... והשאלה "אולי זה זה ??" חזקה מהתשובה שהבטן משדרת לנו... שזה לא ממש זה..... אני חושבת שזו גם הנטייה לתת צ'אנס וסיכוי למרות הכל {שזה לא רע גם אם קיים ספק כולשהו}... אולי????

הבומים האלו.

סבא שלי אמר לי שהאמת הפנימית מגיעה כמסר נקי, קצר, ממוקד. מסר שיש בו בומים, מסר שיש בו רגשות מגיע ממקום אחר.

לי לא תמיד היו תחושות בטן כשנפגשתי עם מר בחור

וחוץ מזה, למה לא למצוח וללמוד עוד מזה?

סוזי10

New member
דוגמא אישית

אני נפרדתי עכשו מבן זוגי אחרי 10 שנים. התעלמתי מתחושת הבטן שלי בהתחלה, ידעתי שזה לא זה ,פשוט ידעתי ובכל זאת נכנסתי לקשר, ואני זוכרת שאפילו אמרתי את זה לעצמי במילים בקול. הקרבתי הרבה מעצמי בקשר הזה וגם קיבלתי, אבל הנה עובדה זה לא היה זה,.בכלל במהלך החיים היו לי הרבה תחושות בטן ולצערי לא תמיד הקשבתי להם ואכלתי אותה. צריך ללמוד את הדבר הזה שנקרא תחושת בטן או אינטואיציה. ושאני אומרת ללמוד אני מתכוונת לניסיון. כי לא האמנתי שבתחושות בטן שלי או האינטואיציות שלי נכונות.(לדעתי זה חלק חסר בבטחון עצמי שלנו) זה קרה ממרום גילי וניסיוני.

כמו שאמרת

"במפגש ראשוני" ומבחינתי לפחות, במפגש הראשוני יש את המסר הנקי ביותר,,, בשאר המפגשים זה כבר מתערבב,,, אני יכולה להעיד על עצמי שבמפגש הראשוני והמיידי כשפגשתי את בעלי, ידעתי אם זה זה או לא זה,,,פשוט ידעתי. והייתי מאוד מאוד רחוקה מכל תחום רוחני כזה או אחר, אבל מסתבר שגם אז אפילו הייתי מחוברת לתחושות שלי בלי שאהיה מודעת שזה כך,,,

סוזי10

New member
הי קטורת

דוקא לא במפגש הראשוני אלא לאחר כמה מפגשים. זה מביא אותי לשאול באמת אם לכולנו יש את האיטואציה הזאת או לא לכולם. האם ניתן לפתח למי שאין , או שזה מגיע כמו שכתבתי ממרום גיל וניסיון.

היי סוזי יקירה

אמרתי "במפגש הראשוני" מתוך דבריו של איתן בפתיח,,, "ככה מבדיקה שיטחית עולה לי שבמפגש הראשוני של בני זוג תחושות הבטן משדרות לנו את האמת" ואם את שואלת את דעתי, אינטואציה נקיה ,,אותה חישה שעולה לנו ברגע הראשון,,היא, היא האמיתית ביותר לדעתי,,כי אנחנו לא מערבבים בה רגשות ורצונות מה שקורה מאוחר יותר במפגשים נוספים,,,זו דעתי האישית,,, (איתן מבין הרבה יותר, ואולי יגיד את דברו) לגבי מה ששאלת, לדעתי בהחלט לכולנו יש אינטואציות,,,אני חושבת שצריך רק קשב לעצמנו,,, מה שאני עושה בכל אופן ,זה לשאול את עצמי מיידית מה מרגיש לי מול האדם, או מול הסיטואציה,, תתפלאי עד כמה שנוכחתי לדעת עד כמה שאני מרגישה נכון, וחבל שלפעמים אני מפספסת את זה בדרך, כי אני מנסה לעקוף את התחושות,,, חפרתי לך קצת,,חחחחחחח קבלי חיבוק

סוזי10

New member
לפעמים האינטואציה

קצת לא יודעת לאיזה כיוון ללכת, כי את רוצה את המשהו הזה. אז פגישה שתיים נוספות מחזקות, כי אם בקשר ראשוני את רואה פיזית ומה שאת רואה מוצא חן, אז את רוצה כי היה נחמד במפגש הראשון, אבל פתאום יש לבטן הסתייגות ואת אומרת לבטן שתקי עכשו עוד מעט, אני ידעתי , רק פשוט כל כך רציתי שהזזתי הכל הצידה וקפצתי למים, האמת שאני לא מצטערת לשניה כי הרבה טוב יצא לי מן הקשר הזה, ועד היום, ואגב עד היום, שנינו מאד אוהבים אחד את השני, אבל לא מסתדר לנו, עד היום אני זמינה לו מתי שצריך והוא לי. (ללא יחסי מין כמובן) יש את המשפט "אוהב/ת אבל עוזב/ת. פעם לא הבנתי אותו היום אני מבינה ועוד איך מבינה.

אני חושבת סוזי

שברגע שאת מאפשרת למראה עיניים ושאר מאויים להכנס בפנים, אז באמת האינטואיציה לא נקלטת נקי, ונוצר בלבול,, אולי צריך לעשות הפרדות בין מה שרואים ורוצים לבין מה שמרגישים מבפנים,,,ולא תמיד זה פשוט,,, כך בכל אופן לי נראה,,, מאוד מרגש לקרוא שאתם אחד בשביל השני עם הרבה אהבה גם כשאתם לא יחד מתוך בחירה,,מדהים,, ואני כל כך מסכימה איתך שאין על מה להצטער, כי כמו שאומרים , הכל לשם למידה וצמיחה, ומעז יצא מתוק,,, שיהיה לך כל טוב ותודה על דברייך

shandror

New member
../images/Emo204.gifואני מאמינה ש...

כל אדם שנכנס לחיינו, אמור היה להכנס, אין פה זה זה !! או לא זה!! מה זה אומר ה"זה"!! הזה? אותה בחורה נחמדה שהרגישה בבטן שזה לא זה , פתחה מערכת יחסים עם אדם 10 שנים!! 10 שנים מהחיים זה נקרא "לא זה"???? אני מאמינה שכל אדם בא אלינו (לא במקרה) ונשאר עד שמסיים את תפקידו .. לא שניה לפני.. ואין טעויות!! אין נכון או לא נכון, אנשים נכנסים לזוגיות מבחירה, וכל זוגיות גם הקשה , היא דרך למידה והתפתחות שהיתה אמורה להתרחש והיתה מאוד חיונית (כביכול) לאותו אדם!

הגישה מענינת

על פי מה שאת אומרת, אותו אדם זומן אלינו כנראה ללמד אותנו שיעור מסויים. ומה קורה כשהשיעור נלמד? ומה קורה כשהשיעור כרוך בסבל רב? האם השיעור צריך להלמד בכל מקרה גם אם תחושת הבטן הראשונה אמרה לנו שזה לא זה?

סוזי10

New member
בן יומו ירח

שוב מהסיפור הפרטי שלי, בן זוגי לשעבר זומן לי אני בטוחה ומשכונעת בזה היום, למרות שבתקופה שהיינו יחד לא הבנתי מה אני עושה שם ולא בהנךךתי למה אין לי כוח להגיד זהו, מספיק, היום אני מבינה הכל . כשויקטור שלי היה חולה כמעט 3 שנים מי שתמך בו הכי הרבה היה בן זוגי, אני לבדי לא חושבת שהייתי מצליחה לעבור, הוא היה לו למשענת בכל התקופה הקשה, והעובדה היא שלפני שמת, בן זוגי היה היחיד מכולם שויקטור נפרד ממנו והודה לו על כל מה שעשה למענו במשך כל הלילה . למחרת היום התאבד. אז אני אומרת שהוא בפרוש זומן לי כדי לעזור לנו בתקופה הכי הכי קשה בחיים, מלבד זה שהוא עזר ועדיין עוזר ל 2 ילדי, קשוב להם תומך בהם עוזר להם הן כלכלית והן נפשית והם רואים בו את המשענת מה שלא היה להם כל החיים, וכמובן שגם אני, כך שלמרות שחשתי שהוא לא מתאים לי לזוגיות בכל זאת נכנסתי אליה , ואני לא רואה ב 10 שנים האלה כבזבוז אלא כרווח , זכיתי באדם נפלא בחיים שלי.

shandror

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי

שזה אכן היה "זה"!! מה זה ה"זה " הזה - שוב? האם זה אומר שרק אם אנו חיים עם אותו אדם עד המוות, בשמחה ואושר אז זה היה "זה"? כמה כאילו חויים את זה? וכמה לא? כשהשיעור עם אותו אדם נלמד, הוא עושה משהוא או אומר משהוא, או קורה משהוא שגורם לזה להגמר.. לטוב או לרע, קשר לכל החיים משמעו - שיעור לכל החיים... תחשבו על זה...

shandror

New member
ברור

אם הוא גורם לנו איזה שהוא קושי מסויים - כנראה שיש שם משהוא להלמד!! משהוא להבין על עצמינו .. הקושי הזה בסופו של דבר יגיע ממקום אחר, הרי הוא לא באמת קשור לאותו אדם , אלא הוא משקף קושי שלנו כלפי עצמינו.. אם לא הוא יראה לנו את זה , יעשה את זה דבר אחר, אדם אחר.. מתוך הקושי תגיע ההבנה, הצמיחה.. אני לא אמרת לחפש את הקשרים הבעייתיים שגורמים לנו סבל כדי שנלמד ממנו משהוא.. אבל אם יש מערכת יחסים , שאנו נמשכים ונשאבים לתוכה (גם ללא רצון) , גם אם הבטן וההגיון אומרים שזה לא "זה", משהוא שם מושך אותנו כל כך ולא נותן לנו להרפות, כנראה שיש שם משהוא שצריך להלמד.. ועד שיפול האסימון .. נהיה שם ..

אממממ...לא חושבת../images/Emo6.gif

שזוגיות שמבוססת על אהבה מגיעה מפמפגש ראשוני. מפגש ראשוני, יכול לגרום לפרפרים בבטן,למשיכה גופנית... וגם לאכזבות מאוד קשות. תחושת בטן ,בתיקשור- היא חלק מקו האמצע = האיטואיציה ,בתחושה בין צ'אקרתהבסיס- הטבור ומקלעת השמש. יש תחושות בטן, שמונעות על ידי דפוסים ישנים שלנו, האם ננהג על פיהם ? וכמובן הכל תלוי במוכנות שלנו לזוגיות נכונה , וכך לגבי כל דבר . אני זוכרת לומר מאילו מניעים נכנסתי לזוגיות כשהייתי רווקה ... אך היום רוב אלו שמגיעים אלי ליעוץ מונעים מדפוסים של עבר , ורצון למלא חלל הבדידות ולגבי שאר הנושאים, לא תמיד תחושה ראשונה נותנת תמונה מלאה , כמו שותפות עיסקית ועוד, שדורשים בדיקה עמוקה יותר. שבת מבורכת אהבה אריאלה

קצת סטית מהנושא

ובכל זאת בנושא. הענין הוא לא ביסוס הזוגיות או הפרפרים בבטן שמגיעים ממקום אחר. במפגש ראשוני יש המון אלמנטים שעולים בהם רגשות, תשוקות, התאמת מראה והתנהגות לתבניות שלנו, זכרנות, נסיון עבר.... כל אלו לעיטים מקהים את תחושת הבטן . היתכן שתחושות הבטן אמר לנו שמשהו לא תקין במיסוד זוגיות עם מן דהו ואנחנו לא הקשבנו אלא הלכנו שולל אחרי שאר התחושות?

למעלה