הביגבגים - תשובה מדיזי הפרפר
שלום לך,
אני הפעלתי את דיזי ב"ביגבגים". הבובות עוצבו ע"י שי צ'רקה ומתישהו הועבר הקרדיט על העיצוב ל - Uli Meyer מאנגליה. הבובות נבנו ב-Puppet Factory בבריסטול (אנגליה). הבובות נבנו מ - Foam Latex (סוג של גומי ספוגי) חלק מהגוף נמנה מיציקות פלסטיק. לדיזי (הפרפר) וצ'יק (החרגול) היו מנגנוני הפעלה לעיניים או למחושים. מכיוון שכך הבובות היו גדולות כבדות ומסורבלות.
כל הבובות הופעלו ע"י יד אחת שעברה דרך הגוף, לתוך הראש לצורך הפעלת השפתיים. ידו השניה של המפעיל הפעילה את ידי הבובה באמצעות מוטות. הידיים של אלה החיפושית היו יד אחת של מפעילת הראש ויד שניה של מפעילה נוספת.
את לואי הפעיל מיכאל וייגל, את בילי הנמלה שרון בר עזר. את אלה החיפושית איקי גלעד ויעל גודמן/דינה דקל. צ'יק החרגול ע"י אבי יקיר ודיזי הפרפר על ידי. הקולות של הבובות הושמעו ע"י המפעילים, גם בקטעים וגם בשירים (למעט קולה של "בילי" שהומע ע"י המפעילה שרון בר עזר, אבל בשירים ע"י הזמרת אופירה יוספי).
בפתיח של התכנית רואים את צ'יק מנתר ונוחת, לצורך כך נבנתה בובה קטנה יותר שהופעלה ע"י חוטים ע"י מפעילים באנגליה. החומר המצולם נדלח לארץ ושולב בפתיח יחד עם שאר הקטעים שצולמו כאן.
התכנית נמכרה ל-5 מדנות ברחבי העולם - הנה קישור לידיעה
יש אצלי עוד חומרים שיוכלו לסייע.
אשמח לענות על עוד שאלות. אפשר למצוא אותי במרכז תיאטרון בובות או במייל
[email protected]
בתמונה: דיזי ואני (אני כבר לא נראה כך, הוא עדיין נראה כך בדיוק...)