הביטוח לאומי הזה!!!

אולגה 7

New member
הביטוח לאומי הזה!!!

שלום רב! ברשותכם שאלתי: נפגעתי קלות (ב"ה) בתאונת דרכים במסגרת העבודה. ישבתי 3 חודשים בימי חופשת מחלה והיגשתי תביעה למוסד לביטוח הלאומי. שילמו לי תשלום ראשון ולאחר מכן הפסיקו וביקשו מן הקופת חולים אישורים רפואים אצל אורטופד ופיזיוטרפיה שעליהם לא הלכתי כי לא ראיתי צורך ותועלת מזה כאשר בעבר היתי במצב דומה. שאלה: האם ב"ל כאשר יקבל תשובה מן ההקופת חולים שלא ביקרתי אצל הרופאים הנ"ל, יכול בקלות לדחות את התביעה שלי או שזה "טריק" סטנדרתי של המוסד שנוהג לעשות כדי לאייש את התובעת? תודה מראש לחברי המלומדים. וישר כוח לפורום. אולגה

תאונת דרכים ועבודה

שלום רב, אני מניחה שהגשת תביעה לדמי פגיעה, וששילמו לך על תק' ראשונית, שבה נעדרת מעבודתך בהתאם למסמכים שהגשת. במידה ולא נעדרת ימים נוספים (אין לך על כך אישורים מרופאים) , הרי אין סיבה להמשיך לשלם לך דמי פגיעה. דמי פגיעה משלמים על העדרות בפועל, ושאין כזאת אין תשלום, ולכן - אין קשר לנסיונות המוסד לביטוח לאומי לייאש אותך כאן. בברכה,

תשובה

ברמת העיקרון, מאחר ומדובר בתאונת דרכים, אזי מגיע לך פיצוי מחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בביטוח חובה. מסכום הפיצוי שנקבע לך על ידי חברת הביטוח, מנכים את הסכומים אשר התקבלו על ידי המל"ל. לכן, גם אם המל"ל לא ישלם לך לפי מה שאת חושבת שמגיע לך, עדיין את הכספים הללו את תקבלי מחברת הביטוח, כך שאין זה משנה מהו גובה הסכום שהתקבל מהמל"ל.

למעלה