הבייגלי ההונגרי-Dios-Makos bejgli
הבצק: חצי קילו קמח 250גר' מרגרינה ללא מלח 2 ביצים 50גר' סוכר 20גר' שמרים קמצוץ מלח למילוי 300גר' אגוזים 200גר' אבקת סוכר 100גר' צימוקים קליפת לימון 1 300CC מים למילוי 300גר' פרג 200גר' אבקת סוכר 100גר' צימוקים קליפת לימון 1 300CC חלב ראשית מכינים את הבצק לאחר הלישה מחלקים את הבצק לשני חלקים, מכסים עם מגבת לשעתיים מנוחה. בזמן הזה מכינים את המילוי. מהמים או לחילופין החלב והסוכר מבשלים סירופ, ואחורי זה מכניסים את הפרג......מבשלים על אש קטנה תוך כדי השגחה וערבוב מדי פעם. ניתן להוסיף גם לפרג וגם לאגוזים כמאה גרם של פירורים מתוקים, מעוגה ישנה או בסקוטים. את המילוי יש לרדד על העוגה במצב קריר. את הבצק מרדדים לעובי של כחצי ס"מ לצורה מלבנית. לאחר המילוי מגלגלים לרולדה את הקצבות סוגרים ומניחים בתוך התבנית. מעל מורחים ביצה ובמקום פושר מניחים לשעה שלמה. אחורי זה מורחים מעל חלבון של ביצה ומניחים במקום קריר (לא מקרר) לחצי שעה נוספת. ממש לפני האפיה מחוררים עם מזלג בצדדים ובתנור חם מחומם מראש אופים את העוגה כחצי שעה.אין לפתוח את דלת התנור בזמן אפיה. בתאבון!
הבצק: חצי קילו קמח 250גר' מרגרינה ללא מלח 2 ביצים 50גר' סוכר 20גר' שמרים קמצוץ מלח למילוי 300גר' אגוזים 200גר' אבקת סוכר 100גר' צימוקים קליפת לימון 1 300CC מים למילוי 300גר' פרג 200גר' אבקת סוכר 100גר' צימוקים קליפת לימון 1 300CC חלב ראשית מכינים את הבצק לאחר הלישה מחלקים את הבצק לשני חלקים, מכסים עם מגבת לשעתיים מנוחה. בזמן הזה מכינים את המילוי. מהמים או לחילופין החלב והסוכר מבשלים סירופ, ואחורי זה מכניסים את הפרג......מבשלים על אש קטנה תוך כדי השגחה וערבוב מדי פעם. ניתן להוסיף גם לפרג וגם לאגוזים כמאה גרם של פירורים מתוקים, מעוגה ישנה או בסקוטים. את המילוי יש לרדד על העוגה במצב קריר. את הבצק מרדדים לעובי של כחצי ס"מ לצורה מלבנית. לאחר המילוי מגלגלים לרולדה את הקצבות סוגרים ומניחים בתוך התבנית. מעל מורחים ביצה ובמקום פושר מניחים לשעה שלמה. אחורי זה מורחים מעל חלבון של ביצה ומניחים במקום קריר (לא מקרר) לחצי שעה נוספת. ממש לפני האפיה מחוררים עם מזלג בצדדים ובתנור חם מחומם מראש אופים את העוגה כחצי שעה.אין לפתוח את דלת התנור בזמן אפיה. בתאבון!