הבייגלי ההונגרי-Dios-Makos bejgli

טומי*

New member
הבייגלי ההונגרי-Dios-Makos bejgli

הבצק: חצי קילו קמח 250גר' מרגרינה ללא מלח 2 ביצים 50גר' סוכר 20גר' שמרים קמצוץ מלח למילוי 300גר' אגוזים 200גר' אבקת סוכר 100גר' צימוקים קליפת לימון 1 300CC מים למילוי 300גר' פרג 200גר' אבקת סוכר 100גר' צימוקים קליפת לימון 1 300CC חלב ראשית מכינים את הבצק לאחר הלישה מחלקים את הבצק לשני חלקים, מכסים עם מגבת לשעתיים מנוחה. בזמן הזה מכינים את המילוי. מהמים או לחילופין החלב והסוכר מבשלים סירופ, ואחורי זה מכניסים את הפרג......מבשלים על אש קטנה תוך כדי השגחה וערבוב מדי פעם. ניתן להוסיף גם לפרג וגם לאגוזים כמאה גרם של פירורים מתוקים, מעוגה ישנה או בסקוטים. את המילוי יש לרדד על העוגה במצב קריר. את הבצק מרדדים לעובי של כחצי ס"מ לצורה מלבנית. לאחר המילוי מגלגלים לרולדה את הקצבות סוגרים ומניחים בתוך התבנית. מעל מורחים ביצה ובמקום פושר מניחים לשעה שלמה. אחורי זה מורחים מעל חלבון של ביצה ומניחים במקום קריר (לא מקרר) לחצי שעה נוספת. ממש לפני האפיה מחוררים עם מזלג בצדדים ובתנור חם מחומם מראש אופים את העוגה כחצי שעה.אין לפתוח את דלת התנור בזמן אפיה. בתאבון!

orlu

New member
טומי??אלו מתכונים פרטיים

מימיי בקונדיטוריה שלך?

טומי*

New member
חלק מהמתכונים תירגמתי מהנט....

ההונגרי וחלקם מימיי העבודה שלי כקונדיטור. את הבייגלי אפילו עשיתי גם בבית...דרך הגב העוגה הזאות נקראת בארץ פראסבורגר. שבת שלום!

שלום לטומי ולפורום המקסים../images/Emo39.gif

קודם כל אני מקוסמת (כבתם של הונגריה וטראנסילוואני) לגלות את הפורום הזה. הבייגלי מזכיר לי את העוגות שהדודות שלי אפו בילדותי ועל כך אני מודה לך מאד טומי. וגם על המרשם המגרה של הריגו יאנצ'י. מותר לי לבקש ממך מרשם שנערה חמודה שאלה אותי בפורום מתכונים אם אני מכירה? אנו מבקשות מרשם לעוגת ערמונים שסבתא של הנערה מתגעגעת לטעם שלה. מצאתי לה מרשם בפורום הונגרי לעוגת ערמונים אבל העוגה ההיא היא לא עוגת שכבות. אני אצרף כאן את המרשם שדווקא עושה רושם טוב ובכוונתי לנסותו בקרוב. המון תודה ושבת שלום. מתכון: עוגת ערמונים רכיבים: 50 גרם חמאה 500 גרם פירה ערמונים ממותק שליש ספל [40 גרם] אגוזים קצוצים גס 1 כף קליפת לימון מגורדת שליש ספל חלב 100 גרם שוקולד מריר מגורד רבע ספל [35 גרם] קמח 3 חלמונים וחלבונים חצי ספל [110 גרם] סוכר אופן הכנה: לבחוש במיקסר: חמאה, ערמונים, אגוזים, קליפת לימון, חלב, שוקולד וקמח – עד לקבלת תערובת אחידה. בכלי נפרד, להקציף חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת מוצקה, אותה מוסיפים לתערובת הערמונים. מקציפים חלבונים ומוסיפים לתערובת. שמים את התערובת בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 20 סמ' ואופים בתנור למשך שעה בחום בינוני. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. הגשה: ניתן לקשט באבקת-סוכר או קצפת או גלידה.

טומי*

New member
צהריים טובים.....

לצערי לא היה לי מתכון של עוגת ערמונים. בדקתי בנט ההונגרי ובידיוק המתכון שרשמת ראיתי.כידוע לך בארץ כמעט ולא עושים פרט לפירה ערמונים שום כלום מערמונים. אולי בגלל העבודה הרבה, שיש צורך קודם לבשל ואחורי זה לקלף את הערמונים.אם בכל זאות אדע משהו אפרסם כאן בפורום שבת שלום!

תודה רבה טומי

קודם כל תיקון שגיאת מקלדת בהודעה הקודמת שלי. הכוונה כמובן למוקסמת... ואכן, אני עד עכשיו הכנתי פירה ערמונים או מוס ערמונים בלבד. אם תמצא בכל זאת מרשם לעוגת שכבות אודה לך מאד. שבת שלום ומבורך

ברק 188

New member
לדוציקם

בהקשר ליד נתן, באמצע שנות 50 גרנו במושב סגולה ואחי ז"ל למד ביד נתן להורי היו שם הרבה ידידים האם משפחת פרידמן מהתקופה ההיא?.

הדוציקם

New member
לברקבמושב סגולה הונגרים?

אני ממושב תפרח קצת יותר דרומה כן משפחת פרידמן מאותם ימים עלינו ארצה בשנת 57 ומאז הם ביד נתן והורים שלי בתפרח

5רותה

New member
הדוציקם, האם את

מכירה את רוחל'ה מתפרח היא צריכה להיות היום בת 44 בערך אני לא זוכרת את שם משפחתה אבל מה שאני זוכרת מימי ילדותי שאימה נפטרה בגיל צעיר ורוחל'ה גדלה אצל הדודות שלה במושב בני דרור בשרון. יש לרוחל'ה אח ואחות יותר גדולים. לאח קוראים רפי ואינני זוכרת את שם האחות.

הדוציקם

New member
5רותה את מדברת על רחל פינש יש 2

אחים גדולים האח קוראים לו חיים ולאחות קראו שרה היא לא בין החים

הדוציקם

New member
מה הקשר שלך?לרחל היא לא נשואה

היא חיה בתפררח היאבודדה האח שלה נשוי לא רחוק מתפרח אני במקרה בקשר עם רחל

ברק 188

New member
אז היו הונגרים ורומנים היום כמה ...

שידוע לי המושב מאוכלס ברובו ע"י תימנים נכון. בכול אופן יש לי סיפור חיים מאותם הימיים שהינו גרים בסגולה הפעם אמיתי לא כמו המזחלת עם הסבא (ראה סיכום חנוכה.)הינו שלושה ילדים כבני חמש שנים +- ההורים יצאו לעבודות בשדה ואתנו הילדים אני ושני הילדים שהיו אח ואחות השארנו לבד בקצה השדה ,זכור לי שאיזה סוס ברח והמבגרים היו עסוקים בנסינות לתפוס אותו ,אנו הילדים התחלנו לשחק אבא(אני)אימא(הילדה)ואחיה הקטן(הילד)מצאנו ליד השיבר הגדול צנצנת עם בוטנים (אני זוכר את זה כמו אתמול למרות שמאז עברו 45 שנים בערך)הסתבר לאחר מכן שבוטנים אלו היו רעל עכברים כמובן בערב הרגשנו כאבי בטן, הובלנו בדחיפות לקפלן ,שכבנו שם הרבה זמן האח הקטן לצערי נפטר, מה שאני זוכר שאחותו נשרו לה השערות, ואני יצאתי בשלום עובדה אני פה וכותב לכם זיכרנות מסגולה די עצוביים, לגבי משפ' פרידמן אשאל את אימי אולי מכירה אותם.

אלהלה

New member
ברק - שאלתי את אח שלי../images/Emo13.gif

ונכון שהיו לומדים אז ביד נתן כיתות א-ב אבל כיוון שזה היה כל כך מזמן
הוא לא זוכר מי למד איתו אז שם
וכיוון שההורים שלי כבר לא בין החיים אז ממש כבר אין את מי לשאול.

עב

New member
איזה סיפור נורא

גם היום ילדים נפגעים מתאונות בית.

טומי*

New member
ברק איזה סיפור קשה ועצוב...../images/Emo16.gif

מחפש את המילים איך להביע את השתתפותי ביגון והצער..בטח גם אחרי כל כך הרבה שנים. בתקופת ילדותי עוד בהונגריה זכורה לי מקרה דומה, של ילדה מבית הספר שמצאה משהו בחצר הבית...טעמה ונפטרה אחרי יומיים. זו הייתה ההלוויה הראשונה בחיי שהשתתפתי בתור ילד-נער. שבוע טוב!

למעלה