"הבייתה לחזור..."

music freek

New member
"הבייתה לחזור..."

שולם עליכם!!! וואס הערצעך? אין לימשהו מיוחד לכתוב אז אל תצפו להרבה.... כי משעמם לי..... איזה באסה, יום ראשון יום כיפור ואני נאלצת לנסוע לחולון, ולצום שם, במקום לצום בביתי שלי...החיים קשים..... והיה לי היום את היום הכי מגעיל בביה"ס....פשוט נורא! ויש סיכוי שאני משעממת אתכם אבל לא אכפת לי, כי מישהו צריך להקשיב לי!! אם זה לא מעניין אתכם פשוט תסגרו את ההודעה, אני אחכה. טוב, אני רואה שכולם נשארו, אז אני אמשיך: היה לי היום מבחן בתנ"ך על שנה שעברה, ומן הסתם אם זה על שנה שעברה, נלמד מהסיכומים של שנה שעברה, אבל לא, המורים טיפשים אז הם לא חשבו על זה וציפו שנקרא רק מהספר, בעוד הספר זה הדבר הכי לא מובן בעולם. תודה על ההקשבה!!!!!!! כי אמא שלי לא הייתה מוכנה להקשיב, אותה רק עניין שלא הלך לי טוב והיא ואחותי אמרו לי שהייתי צריכה מההתחלה ללכת לספר. אה, מה הן מבינות..... טוב, אני אזוז.... אויף ווידער זעהן! א גוטע נאכט!!! עדי.

grinberg

New member
אני שמח לראות שמתחיל להיות פה

גם קהילה חברתית ולא רק ´אומנות היידיש´ מבחינתי אין שום בעיה עם זה ספרו על חוויות האישיות שלכם, ומומלץ לזרוק פה ושם איזה מילים ביידיש שיהיה איזה קשר לפורום. ואגב ה´אויף ווידער זעהן´ שלך (שכנראה למדת ממני) כבר אמרתי את זה אז, שזה יותר גרמנית מיידיש, אבל ביידיש לא מצוי לומר כל-כך ´להתראות´ אולי זה לא מספיק צנוע, אני לא יודע...

music freek

New member
לא נורא...

ואיזה כיף, כל הזמן אנשים שואלים אותי מאיפה אני יודעת יידיש!! ואם הלהתראות שלי לא טוב, איך אפשר להפוך אותו לתקין?

אויפ ווידער זען../images/Emo163.gif

זה "במלים של שבת". או כלשונך אידיש תקנית. את יכולה להשתמש, כמו בעברית, בשיחת יום יום. ב"צ´או" "ביי" "להת". אידיש שפה מאד סובלנית וסבלנית. תאמיני לי, לאף דובר אידיש. אין רגליים של תיש, או זנב.

למעלה