הביצועים המרגשים ביותר אותי.......

הביצועים המרגשים ביותר אותי.......

הם הבצוע של נכדו של נתן אלתרמן לשיר של סבו,והשיר או הלחן של יאיר רוזנבלום ז"ל למילים מהמסורת הנאמרים בתפילת יום-הכיפורים שבוצע ע"י הסולן האלמוני מבית-השיטה נדמה לי!!בשני הביצועים אני מרגיש סכין בלב,השירים מרגשים בצורה בלתי רגילה בהתחשב בנסיבות הסובבות את היצירות והמבצעים!!מי מסכים איתי??

trilliane

Well-known member
מנהל
אני תוהה...

הנכד של אלתרמן - האם הכוונה לנתן סלור? (מקווה שלא טעיתי בשם). כי שמעתי שהוא ביצע את "בלדה על נערי שגדל" שזה דווקא שיר של תרצה אתר (ואני מאד מקווה שאני לא עושה פה סלט). לגבי יאיר רוזנבלום - אתה מתכוון לשיר "ונתנה תוקף" ששר חנוך אלבלק. את הביצוע הנ"ל ניתן למצוא בלקט השני משיריו של רוזנבלום - "זה השיר שלך". האוסף מצויין מומלץ בחום (49 ש"ח בחנות הדיסקים הקרובה לביתך). עינת

בינגו!!

נכדו של אלתרמן ובנה של תירצה אתר הוא אכן נתן סלור,שמבצע את השיר הנפלא,האם גם את סבורה כי הביצועים יפים ומרגשים או שאני רגשן יותר מדי??

trilliane

Well-known member
מנהל
את הראשון אני לא מכירה (בביצוע הזה)

וכיוון שהוא אכן שיר של תרצה אתר, הרי שמדובר בנכד של אלתרמן מבצע שיר של אמו, ולא של סבו... את השני אני אכן אוהבת
(אם כי אני לא נוטה להשמיע אותו לעצמי בימי חול - הוא מתקשר חזק מדי ליום כיפור). אם כבר יום כיפור, אז שיר שממש מרגש אותי חזק (ומתקשר גם הוא ליו"כ) הוא "סתו יהודי" ששר אריק איינשטיין (למילים של אברהם חלפי ולחן מדהים של יוני רכטר).

ונתנה תוקף..................

אם את זוכרת את הסרט שהקרינו בערוץ הראשון לפני שנים ובו הושמע השיר ברקע להלויות של חללי מלחמת יום-כפור בקבוץ בית-השיטה ששיכל כ11 מבניו אם איני טועה במלחמה,הלחן של יאיר רוזנבלום הוקדש לקיבוץ באחד מימי הזכרון הראשונים לאחר המלחמה,כמו כן יש לציין את הטנור-חנוך אלבלק,שהקול שלו הרטיט את כל השומעים אז כן כיום!!

שקמי

New member
הצלחתם לבלבל אותי..

מי ששר את נתנה תוקף, בלחן של יאיר רוזנבלום, זה נתן סלור? או שיש עוד ביצוע? האמת, שמעתי לפני יום כיפור ביצוע נוראי של זמר חסידי לשיר. ונסנה סוקף. ממש לא אהבתי.

ST

New member
את ונתנה תוקף שר חנוך אלבלק. ../images/Emo29.gif

dearj

New member
ונתנה תוקף - הגבעטרון וחנוך אלבלק

חנוך אלבלק הטנור הגבוה של הגבעטרון והוא מקיבוץ בית השיטה הוא אמנם הסולן בשיר ונתנה תוקף של יאיר רוזנבלום (9 דקות + !). הגבעטרון (בהם גם אשתו של חנוך) מלווים אותו ביצירה מדהימה זו.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ראיתי את הסרט הנ"ל

הנה מה שכתוב על השיר ("ונתנה תוקף") בחוברת הדיסק של יאיר רוזנבלום (הלקט או הזכרתי): "היצירה הולחנה ע"י יאיר רוזנבלום לטקס יום הזכרון בקיבוץ בית השיטה והושרה לראשונה ע"י חנוך אלבלק בערב יום הכיפורים 1990. מאז הושמעה פעמים רבות ברדיו ובטלויזיה (בסרט הנושא את אותו שם), ובבתי כנסת אחדים בארץ ובחו"ל צרפו אותה לתפילת יום הכפורים. כמו ביצירות קודמות שאותן הלחין או עיבד ("הבן יקיר לי"), הקים גם כאן רוזנבלום גשר בין חילונים ודתיים והוכיח שוב שזעקה היוצאת מהלב תמצא דרך ללב כל אדם באשר הוא אדם וכל יהודי באשר הוא יהודי. הקלטה זו של השיר, בעיבודו של עדי רנרט, הושלמה לאחר מותו של יאיר רוזנלבום (1996)." עינת

למעלה