הביקורת בתנועה הציונית כלפי הרצל

reshef

New member
הביקורת בתנועה הציונית כלפי הרצל ../images/Emo53.gif

אם שואלים אותי מהי הביקורת שהועלתה בתנועה הציונית כלפי הרצל - מה אני צריך לכתוב? (אם אתם יכולים תרשמו לי גם את הסיכומים עצמם - תודה)

yelly

New member
ניסיון לעזור

אחד העם- טען התוכנית של הרצל היא בגדר אשליה בלבד שארץ ישראל לא יכולה לאכלס בבת אחד עלייה המונית הוא טען שיש צורך בעליה איטית והדרגתית בנוסף הוא רצה להקים בישראל מרכז רוחנית, לעומת הרצל שרצה את ישראל כארץ חילונית שיש בה הפרדה בין דת למדינה אחד העם גם טען שצריך להכשיר את האנשים לפני שהם עולים לארץ , ומשום כך הוא הקים את אגודת בני משה הוא חשף את מערכת היחסים המעוערת שייתה בין הפקידים הצרפתים לבין בני העליה השניה

Idan91

New member
יש עוד שני גורמים מותחי ביקורת פרט

לאחד העם: -נמתחה עליו ביקורת בתנועה הציונית בגלל העלאת הצעת אוגנדה שמהווה בגידה ברעיון הציוני- א"י, וסטייה חדשה ממצע באזל. -ביקורת מצד הציונות המעשית שטענה כי הרצל מזניח את העלייה לא"י, הציונות המעשית.

Idan91

New member
יש עוד שני גורמים מותחי ביקורת פרט

לאחד העם: -נמתחה עליו ביקורת בתנועה הציונית בגלל העלאת הצעת אוגנדה שמהווה בגידה ברעיון הציוני- א"י, וסטייה חדשה ממצע באזל. -ביקורת מצד הציונות המעשית שטענה כי הרצל מזניח את העלייה לא"י, הציונות המעשית.

אין לי סיכומים אבל הנה בקצרה...

במערב אירופה-התכחשו לקיום הדת היהודית ולכן פחדו שהרצל יגרום לסיום האמנסיפציה הרבנים במערב אירופה ראו בו משיח שקר במזרח אירופה-טענו שהוא לא ריאלי,ופחדו שהוא יגרום לברון רוטשילד להפסיק את הזרמת הכספרים לרוסיה. אבל הייתה גם ביקורת חיובית-שנגעה בעיקר בקרב צעירים ציונים שראו בו דמות להערצה ורצו להגשים את חזונו.הרצל פתח להם דרך לאפיקים חדשים. אחד העם,מראשי חיבת ציון העביר גם הוא ביקורת על הרצל: 1.הוא אינו מקושר לדת ולרוחניות היהודית. 2.הרצל מתמקד יותר בפיתרון הבעייה מאשר בבעייה עצמה. 3.גם אם יושג הצ´רטר להתיישבות בא"י,אי אפשר יהיה להעביר את היהודים למדינה בגלל שלא יוכלו לדאוג לפרנסה לכמות כה גדולה של אנשים. מקווה שעזרתי.

Bloody Miri

New member
ביקורת

העלו ביקרות על הרצל בתנועה הציונות בגלל שהוא שלט באופן אוטקרטי אני חושבת שזאת המילה לא שיתף אחרים כאשר הלך לפגוש אנשים חושבים...ולא שיתף מספיק אחרים באופן הנהגת התנועה

Idan91

New member
אהההממ..

אני יודעת שהעלו את הביקורת הזאת על אהוב ברק.. אבל על הרצל?? בחיים לא שמעתי על זה..

למעלה