מספר דברים שלא ברורים לך (ועוד לרבים אחרים)
"זה הסיפור שלהם" - אתה הלקוח. לקוח מקבל מוצר, במקרה הזה - סדרת טלויזיה. סדרת טלויזיה שהייתה טובה מאוד בהתחלה (אחרת אני מאמין שאנשים לא היו ממשיכים לראות אותה) ומאכזבת ביותר לקראת הסוף, בייחוד בפרק האחרון. אף אחד לא ניכס את היצירה לעצמו. זה נקרא : "ביקורת", וזה הצעד המתבקש ביותר לכל יצירה אמנותית. לי לא איכפת מי היה בבקתה ואיך הוא השתחרר. הסדרה אכן גרמה לנו להפעיל את הראש, ובסוף, פשוט בחרה בפתרון המטומטם ביותר. עלה בדעתך שלאנשים אולי פחות איכפת מלמה בדיוק וולט הוא בעל כוחות מיוחדים, ויותר איכפת מאופי עקבי של דמויות? מהיגיון כלשהו בפעולות ובמעשים שלהם? פיתוח דמות נורמלי? עולם מד"ב עם חוקים הגיוניים? ואולי, לפעמים, אני אפילו מעדיף שלא יהיו תשובות בכלל (מבחינתי , למשל, עדיף שכל הפרק של ג'ייקוב וסמוקי לא היה משודר בכלל). עד שמייקל בדה את ההסבר האידיוטי הזה ללחישות - לא היה איכפת לי. מבחינתי זה היה אפקט קולי מגניב, משהו שהוסיף למסתורין - וזהו. ברגע שהוא *הופך* את זה למשהו פתיר - הוא מקלקל את כל המיתוס שנוצר סביב זה. במקרה הזה, היוצרים עצמם הם אלו שהרסו לי. אני מתכנן כבר כמה ימים להגיב פה תגובה ארוכה לכל אלו שטוענים לגבי הסוף - "זה מה יש, הסדרה היא על דמויות, מי אמר שיתנו לכם פתרונות?" וכו' וכו'. זה עוד יגיע. בינתיים תבין - מותר לבקר את הסדרה, מותר לא לאהוב את הסיום. ולהגיד שהם "לא חייבים משהו למישהו" זה לא באמת רציני.