הביקורת הטובה ביותר ברשת לסיום הסדרה !

הביקורת הטובה ביותר ברשת לסיום הסדרה !

דורין כהן מסכמת 6 שנים נפלאות עם אבודים ויוצאת כנגד מחאת המעריצים המאוכזבים. מזמין אתכם לקרוא ולהגיב שם, ועל הדרך, אחרי שבמשך שנים אני קורא בפורום להיפרד ביחד אתכם מהסדרה האדירה הזו. http://www.nooha.co.il/05/אבודים-מול-אבודים/

ליעד1977

New member
ביקורת באמת מעולה

הרגע הגבתי שם. ממליץ לכולם להיכנס ולהנות מהכתבה המשובחת.

השורד

New member
הכותבת לא יודעת לקבל דעות שונות משלה

יש קהל גדול מאד של מעריצי הסידרה שהם בצד המאוכזב, והטענות שלהם לגיטימיות. לקרוא להם בכיינים ולענות ב"זה מה שכותבים רצו לענות עליו" או ב-"עזבו את כל הפרק, בואו נסתכל רק על הסצינה האחרונה" הן לא רציניות.

לא מסכים

אני חושב שהפרק כולו היה מדהים, ואני באמת לא מאמין שדיימון וקרלטון חייבים משהו למישהו. זה הסיפור שלהם אחרי הכל, מראשיתו ועד סופו. ההבדל הוא שבאמת בניגוד להרבה סדרות אחרות המעריצים היו כאן מעורבים כל כך, עד שלרגע מישהו התבלבל וניכס את היצירה הזו לעצמו.. לא צריך להבין כל דבר. זה בדיוק מה שיפה כאן. וברוב הספרות זה ככה. את יכול להסביר לי מה היה בדיוק החתול המחייך בעליזה בארץ הפלאות, או הזחל שמפריח טבעות עשן ? זה לא אמפירי, וזה נתון לאנטרפרטציה.. מה זה משנה לי מי בדיוק היה בבקתה ואיך הוא השחרר.. חברה תנו לדמיון שלכם לפעול. הסדרה הזאת תמיד גרמה לנו להפעיל את הראש, וזו הצוואה שהם השאירו לנו. את היכולת להבין את הדברים בדרך שלנו, ולקחת אותם לכיוון האינדיבידואלי של כל אחד. ואגב אתה מוזמן להגיב שם. היא מגיבה שם בעצמה ואני בטוח שתהיה מעונינת לשמוע דעות שונות משלה.

Optimus_Prime

New member
מספר דברים שלא ברורים לך (ועוד לרבים אחרים)

"זה הסיפור שלהם" - אתה הלקוח. לקוח מקבל מוצר, במקרה הזה - סדרת טלויזיה. סדרת טלויזיה שהייתה טובה מאוד בהתחלה (אחרת אני מאמין שאנשים לא היו ממשיכים לראות אותה) ומאכזבת ביותר לקראת הסוף, בייחוד בפרק האחרון. אף אחד לא ניכס את היצירה לעצמו. זה נקרא : "ביקורת", וזה הצעד המתבקש ביותר לכל יצירה אמנותית. לי לא איכפת מי היה בבקתה ואיך הוא השתחרר. הסדרה אכן גרמה לנו להפעיל את הראש, ובסוף, פשוט בחרה בפתרון המטומטם ביותר. עלה בדעתך שלאנשים אולי פחות איכפת מלמה בדיוק וולט הוא בעל כוחות מיוחדים, ויותר איכפת מאופי עקבי של דמויות? מהיגיון כלשהו בפעולות ובמעשים שלהם? פיתוח דמות נורמלי? עולם מד"ב עם חוקים הגיוניים? ואולי, לפעמים, אני אפילו מעדיף שלא יהיו תשובות בכלל (מבחינתי , למשל, עדיף שכל הפרק של ג'ייקוב וסמוקי לא היה משודר בכלל). עד שמייקל בדה את ההסבר האידיוטי הזה ללחישות - לא היה איכפת לי. מבחינתי זה היה אפקט קולי מגניב, משהו שהוסיף למסתורין - וזהו. ברגע שהוא *הופך* את זה למשהו פתיר - הוא מקלקל את כל המיתוס שנוצר סביב זה. במקרה הזה, היוצרים עצמם הם אלו שהרסו לי. אני מתכנן כבר כמה ימים להגיב פה תגובה ארוכה לכל אלו שטוענים לגבי הסוף - "זה מה יש, הסדרה היא על דמויות, מי אמר שיתנו לכם פתרונות?" וכו' וכו'. זה עוד יגיע. בינתיים תבין - מותר לבקר את הסדרה, מותר לא לאהוב את הסיום. ולהגיד שהם "לא חייבים משהו למישהו" זה לא באמת רציני.

אבי1985

New member
ולמה הם חייבים לך משהו?

כי הורדת כל שבוע את הפרק מהאינטרנט? כי היית צופה אדוק? הם עשו סדרה מופלאה, וסיימו אותה איך שהם מצאו לנכון. יש אנשים שלא אהבו את הסוף של הארי פוטר. אז? או את הסוף של משהו אחר. היוצר, וזו זכותו המלאה, לסיים את היצירה שלו בדרך שלו ובתנאים שלו. לא אהבת? סבבה. לגיטימי אבל מכאן ועד להגיד שהיוצרים חייבים לך או לכל צופה אחר משהו זה לא ענייני לחלוטי...ן

Optimus_Prime

New member
אתה מבין מה המשמעות של "לא רציני" ?

או לחלופין, אתה יכול להגיד לי איפה כתבתי שהם "חייבים" לי משהו? אתה מבין מה המשמעות של ביקורת? במיוחד בשביל טענות כאלו כתבתי את ההודעה - קרא את הפסקה השניה. זכותו המלאה(!!!) של כל יוצר, עלי אדמות, ליצור איזו יצירה, להתחיל אותה איך שירצה ולסיים אותה איך שירצה. זכותי המלאה גם לחשוב שהסיום גרוע, מחפיר, מזלזל וזכותי בהחלט לצפות למשהו. ואם באמת בא לך לדעת, יש גם מערכת יחסים בין יוצר לבין הקהל. נניח ובוב דילן מגיע לארץ, אנשים קונים כרטיסים, אך הוא מעדיף לבצע רק שירים של הגבעתרון - בטענה שהוא רצה לבצע משהו ארצישראלי בביקור שלו פה. זכותו. הוא מנגן בהופעה איך שהוא מוצא לנכון. זכותו לשיר בדרך של ובתנאים שלו. לא אהבת? סבבה.. הוא לא חייב לך כלום.. בהקבלה, אני קניתי כרטיס (צפיתי בסדרה בכל העונות מלבד אחת או שתיים בדרכים חוקיות בלבד, אם בא לך לדעת. בנוסף, לדעתי גם אלו שהורידו בהחלט יוצרים "קהל", אבל זה ויכוח משפטי/פילוסופי שלא נכנס אליו כרגע), ציפיתי לקבל משהו וקיבלתי הגבעתרון. עכשיו תחשוב מה אני מרגיש

אבי1985

New member
זכותך לא לאהוב

אם אתה עושה אנלוגיה אז תעשה אנלוגיה נכונה. כשבוב דילן יבוא להופיע אתה יודע מה אתה מקבל. שירים של בוב דילן. כשאתה קורה ספר או רואה סדרה אתה לוקח בחשבון שלא תאהב את הסוף. וכשג'יי ג'יי אברמס יוצר סדרה תיקח בחשבון שמה שנראה לו כסוף האולטימטיבי יהיה הסוף מעצבן ומאכזב בשבילך. מסקרים שאני ראיתי זה מתחלק לחצי חצי. יש חצי שמרוצים ויש חלק שמאוכזבים. זכותך להתאכזב ולהעביר ביקורת. וטעות שלי. אני קראתי והבנתי לא נכון וחשבתי שאתה מתכוון שהם חייבים לך משהו.

Optimus_Prime

New member
אפשר להמשיך..

כשאני קורא ספר או צופה בסדרה אני מצפה לסיום הגיוני או סביר. אני לא מצפה לסיום מחפיר שמרוקן מתוכן את כל חווית הצפיה שלי בסדרה. בהתאם, כשאנשים הולכים להופעה של בוב דילן - הם מצפים לשמוע אותו. השירים שהוא ישיר? זה משהו אחר. אם אתה רוצה, תשנה את הדוגמא של הגבעתרון לשירים מהדיסק החדש שלו (שאף אחד לא שמע עדיין) או גרסאות קאבר נדירות לדברים שהוא כתב לפני 40 שנה.

אבי1985

New member
דווקא מעריצים בדרך כלל כן רוצים שירים חדשים

אבל אני לא חושב שיש מישהו אחד שיכול להגיד שהסוף של הסדרה רוקן מתוכן את כל חווית הצפייה בכל העונות מסיבה אחת. אתה לא יכול לשנות את העבר (-; זכותך להתאכזב. מבין אותך וזה מבאס. אבל בוא נהיה כנים. הם לא המציאו את הגלגל. אין סדרה שנגמרה וכל המעריצים היו מרוצים מהסוף. תמיד יש מאוכזבים. ותמיד נראה שאכזבה הנוכחית היא הגרועה מכולם.

ליעד1977

New member
אני מנסה אחת ולתמיד להבין..

שיקום מי שהתאכזב, ויסביר בדיוק למה הוא ציפה. אני יכול להעיד על עצמי שצופה בסדרה מיומה הראשון, שלא יכולתי לבקש סוף מושלם יותר.

אבי1985

New member
זה שמעלי

אני חושב שהיה מושלם. עצם העובדה שאף אחד לא חשב על זה רק מראה כמה היוצרים תותחים. אבל יש כאלו שהתאכזבו וזו זכותם

ליעד1977

New member
דעתך דוקא מענינת אותי

אז אולי פשוט תנסה לסכם ולהסביר מה בדיוק לא אהבת, וכל כך מחפיר בעיניך ?

דוגמה קטנה לשאלות שלא צריכות תשובה

זוכר את דוב הקוטב שהתגלה בתוניס בעונה 4 ? ברגע שגילינו את הגלגל ושהוא משגר אנשים לתוניס הבנו שזה כפי הנראה מה שקרה לדוב. עכשיו אין לי מושג מה בדיוק קרה שם.. נתנו לו לסובב את הגלגל ? מתי זה קרה בדיוק ? האם דארמה הביאה את הדובים האלה לצורך זה ? מה הניע אותם להזיז אז את האי ? ניסוי ? מניפולציה נוספת של סמוקי ? .. האם היינו צריכים באמת לקבל תשובה מפורשת על זה ? זה משנה משהו בקשת הגדולה שהסדרה בנתה ? יש לזה איזשהי השלכה על משהו או מישהו מהדמויות שאהבנו כל כך ? מבין את התפיסה שלי ?

השורד

New member
אני לא מדבר על שאלות כאלו

גם לי ממש לא אכפת מדוב הקוטב (שבלי קשר, כמו שאתה אומר אנחנו יודעים איך הוא הגיע לשם) או מ-וולט המעצבן. אבל יש המון שאלות כן מהותיות שלא קיבלנו עליהן תשובה. כמו חלק מהשאלות שמוצגות כאן: http://www.collegehumor.com/video:1936291 לגבי להגיב לה - האמת שזה סתם עוד בלוג פרטי שמישהי כתבה, יש המון כאלו ברשת. אם כבר להגיב, אז באתרים גדולים יותר עם קהל רחב יותר (כמו פה).

למעלה