הביתה 2?

nir1975s

New member
הביתה 2?

אני חדש בפורום הזה ומאוד מתוסכל אז למרות שראיתי שיש כבר פוסט כזה, החלטתי לכתוב אחד משל עצמי. אני מטפל בדודתי הערירית שלפני מספר חודשים אובחן אצלה לראשונה אלצהיימר. למרות שאנחנו ידענו שיש בעיות זיכרון, היא הכחישה ותירצה אותן במיני תירוצים. לפני כחודש וחצי היא נפלה ואז התגלה לי שקופת חולים אבחנה אצלה אלצהיימר כבר בחודש אוגוסט. דודתי, מבחינה גופנית, הייתה דיי עצמאית. אך, כנראה עקב בעיות הזיכרון, לא לקחה תרופות באופן סדיר וגם ירדה במשקל בצורה מסוכנת. היא כמובן הכחישה כל הזמן שהיא לא אוכלת. לאורך כל התקופה, היא סרבה לקבל כל עזרה או לעבור לדיור מוגן. בערך בסמוך לנפילה, היא התחילה לחשוב שפרצו אליה הביתה והייתה מתקשרת אליי שוב ושוב עשרות פעמים ביום ושואלת איך לפעול והאם לפנות למשטרה, כאשר בביתה לא היו כל סימני פריצה ואף לא היה חסר דבר (לאחר שחיפשתי איתה את הדברים). לאחר הנפילה, המצב החמיר, היא הייתה מתקשרת בכל שעות היממה עם כאבים מהנפילה, מבולבלת ולא יודעת היכן היא נמצאת ומה קרה לה. בשלב זה הבאתי ביוזמתי פסיכוגריאטר אשר בדק אותה ואישר שהיא חולה באלצהיימר והמליץ כי לא תישאר ללא השגחה. לכן שכנעתי אותה לעבור לתקופת החלמה מהנפילה בדיור מוגן. בהתחלה היא הייתה בחדר במחלקת העצמאיים, אבל עשה רושם שהיא לא משתלבת שם, היא הייתה מסתובבת ולא יודעת היכן היא נמצאת ובאופן כללי הייתה במצוקה ולכן הועברה למחלקה הסיעודית, בין השאר כדי לקרב אותה לאחיות ולסייע לה בעניין הכאבים מהנפילה. כעת היא נמצאת שם כבר למעלה מחודש ובכל יום אני מנהל איתה שיחות קורעות לב, כאשר היא טוענת בפני בבכי שאין לה כל בעיה ושהיא רוצה "היום" ללכת הביתה. היא לא מוכנה לקבל כל הסבר על כך שהיא לא יכולה להשאר לבד, היא מכחישה שיש בעיה וטוענת שהרופאים משקרים ושלא בדקו אותה כלל (מה שלא נכון, אני נכחתי לפחות בפגישה אחת של הפסיכוגריאטר איתה). אני מודע לכך, שמבחינה גופנית, מצבה יותר טוב מאשר שאר המטופלים במחלקה ולא תמיד יש לה עם מי לדבר שם. בקיצור, אני מתוסכל נורא, אני לא יודע אם המקום מתאים לה או לא, ומה המקום שכן מתאים לה, היא טוענת לפעמים שהיא מרגישה בודדה כי היא נותקה מהאיזור שבו היא גרה, אבל היא לא מוכנה שתהיה איתה מישהי בדירה (גם אין כל כך איפה לשים את המישהי הזו וסביר להניח שעם כמות הפעילות שלה, אותה מישהי לא תחזיק מעמד...דודתי לא ישנה כמעט בלילה). מה עושים?! בכל העניין הזה אני דיי לבד, המשפחה לא ממש עוזרת לי, לכל אחד יש את הסיבות שלו, ורוב שיחות הטלפון שלה הן אליי. ואני זה שמבקר אצלה ודואג לעניינים שלה.

ענתי44

New member
שלום ניר ../images/Emo140.gif

ראשית, תבורך על זה שאתה ניצב לצד דודתך. הכי קל להפנות עורף. ההכחשה שיש מחלה ונסיון נואש להצמד לחיים שלפני, הוא חלק מהתגובה הנפוצה של החולים. ולכן אל תתרגש מזה שהיא טוענת שלא בדקו אותה, לא נתנו לה לאכול או שהכל בסדר ואין לה בעיה. גם הדימיונות והאשמות שפרצו לה וגנבו לה הם חלק ממה שהמחלה מעוללת.אל תנסה להתווכח איתה כי מבחינתה פרצו ולקחו. פשוט תזרום עם זה. טוב עשית שהכנסת את דודתך למקום מוגן. היא לא יכולה להשאר חמש דקות לבד!!!!!!! ( אתמול אני הלכתי לחדרי לגרוב גרביים ואמא נשארה בסלון. היא חשבה שברק התינוק התעורר. זה תינוק שטיפלה בו לפני קרוב לעשרים שנה. היא פתחה את החגורת בטיחות בכסא הגלגלים ורצתה ללכת אליו, ונפלה. שתי דקות בדיוק אחרי שעזבתי אותה לרגע) אם אתה מרגיש שהמקום לא מתאים אותה אני מציעה לך להשאיר אותה בינתיים שם. אולי אלו קשיי הסתגלות. ובינתיים תבדוק מקומות חילופיים אחרים או את האופציה לכפות עליה עובדת זרה. בתנאים הנוכחיים פעלת מעולה ושירתת בנאמנות את הצרכים של דודתך. אני יודעת שזה קשה וכל מה שאנחנו עושים יש תחושה שאולי לא עשינו נכון. זה חלק ממה שאנחנו- בני המשפחה חשים.

zs1957

New member
שלום ניר

תבורך על פעילותך למען דודתך. אני חושבת שנהגתה כשורה שהכנסת אותה לדיור מוגן. היא חייבת להיות בהשגחה ואינה יכולה להיות לבד בבית. במידה ולא תסתגל לדיור המוגן הנ"ל ניתן למצוא דיור מוגן אחר שתרגיש בו טוב. חשוב שתהיה לה אוזן קשבת טיפול מקצועי. לגבי נדודי השינה ומחשבות השוא יש תרופות שניתנות לחולים ע"י פסיכוגריאטר או נוירולוג. תהליך ההתאקלמות ארוך לפעמים ופעמים רבות החולים מבקשים לחזור לביתם. לבסוף הם מתרגלים ונשארים במחלקה.חשוב מאד שיתנו לה ריפוי בעיסוק , פיזיותרפיה והמון תשומת לב כדי שתרגיש טוב במקום החדש. חשוב שתבוא לבקרה לעתים קרובות שלא תחשוב שנזרקה מביתה. אני יודעת שזה מאד קשה אבל אין ברירה אתה כמו בנה מכיוון שהיא ערירית. אשמח לסייע בכל עת. זהבה שחם

nir1975s

New member
:-תודה על התגובות וקבלת הפנים היפה

אני אכן עושה כמיטב יכולתי להגיע אליה כמה שאפשר (אני בסופו של דבר בחור צעיר בתחילת דרכו המקצועית והגמישות שלי מבחינת העבודה מוגבלת). הבעיה העיקרית שלי עם המקום היא שאין להם פסיכוגריאטר משלהם וכיוון שזה מחוץ לעיר, אני נאלץ להביא פסיכוגריאטר בעצמי מה שמאוד מייקר את העניין ובוודאי לא מאפשר תגובה בזמן אמת לבעיות שמתעוררות. אני גם לא יודע עד כמה שומרים עליה "עסוקה" שם...יש פעילויות, אבל לאישה שהייתה פחות או יותר עצמאית ופעילה להיות בפעילויות של מסגרת סיעודית, זה לא מספיק. מצד שני, להתחיל להעביר אותה עכשיו למקום אחר, כשהיא כבר קצת למדה להכיר את המקום (היא חושבת שהיא הולכת לשם להבראה כבר שנים, אבל כנראה זוכרת את המקום מהתקופה שאימי הייתה שם ומצב הזיכרון שלה היה מעט יותר טוב).

אורנה119

New member
מחלקה סיעודית

המחלקות הסיעודיות בבתי האבות הם מקומות קשים מאוד ואם דודתך מסוגלת להיות עצמאית מבחינה ללכת לשירותים לבד לרחוץ את עצמה וללכת בכלל, אז זה באמת מקום קשה בשבילה אבי שהוא מרותק לכסא גלגלים ולא צלול אחרי ארוע מוחי קשה שהוא רואה את השכנים שלו , הדיירים האחרים הוא אומר שזה לא מקום בשבילו שמצבו יותר קשה משל כולם שם וכול הזמן מבקש הביתה יש בתי אבות שיש להם כמה מחלקות של סיעודים והם עושים הפרדה בין סיעודי מרותק לכסא גלגלים או חולה אלצהיימר שמסוגל לתפקד פיזית אני מציעה לך לחפש מקום כזה שהיא תהיה עם אנשים שנצאים במצבה הפעילות והתעסוקה הם בהתאם לצרכים שלהם כך היא לא תכנס לדיכאון ויהיה לה יותר קל להשתלב אל תחשוש ממעבר לבית אבות אחר, במחלה שלה היא לר תרגיש בזה הרבה והכי חשוב שאתה לא תילחץ, תמיד המשפחה במצבים אלה יותר סובלים מהחולה בגלל שהם צריכים לקבל את החחלטות ולראות את בני המשפחה במצבים קשים אני מחזקת את ידיך ובטוחה שכול החלטה שתקבל היא החלטה טובה בהצלחה

למעלה