הביתה

קורנית

New member
הביתה

קודם כל מצטערת שלא כותבת כמעט.... אין לי כח לעודד. סליחה. (ולא רק "לכבוד" יום כיפור) חזרתי מארוחת ערב אצל אמא... אחותי באה, ואני, ושני בני. אמא מדברת בשברי אידיש, עברית ורומנית. וכל מה שהיא אומרת כל הזמן זה שהיא רוצה הביתה. לבית ילדותה, בכפר ברומניה. לאמא שלה, לעזור לה עם הקטנים. הלב נשבר, פעם אחרי פעם. אי אפשר "לזרום איתה". אי אפשר לתת לה מה שרוצה. אי אפשר להסכים איתה. אי אפשר גם להסיח את דעתה, כי היא נעולה על העניין, וחוזרת אליו כל הזמן, לא משנה על מה אנחנו מדברים. ואנחנו, כמו מנטרה, אומרים שזה רחוק, וצריך לטוס במטוס (לא בטוח שמבינה מה זה), ושאי אפשר לנסוע לשם, כי הכל סגור, או אין מטוסים, או שלא מרשים....אנחנו משתדלות לשכנע אותה שלא תדאג, כי אמא לא לבד שם, ואיתה כל הדודות שעוזרות לה...... וכלום לא עוזר. היא בטוחה שכשאני חוזרת הביתה אני נוסעת ל"שם", ולא לוקחת אותה כי אני רעה. ואז היא "ברוגז עלי". היא בוכה כל הזמן, אורזת בגדי חורף (בעזרת המטפלת המלאכית שלה, שאין לי מילים לתאר כמה היא נהדרת ואיזה טיפול מסור היא נותנת לאמא), שואלת שכנים איך להגיע לשם, מחפשת במלון הקרוב כרטיס לרומניה....אובססיבת לגמרי. אני לא מחפשת עצות, כי אין. גם לא נחמה - גם זה אין. סתם, מוציאה קיטור... וגם זה לא עוזר. כותבת, ומוחקת, וכותבת, ומוחקת... ומשאירה את המשפט הבא. טוב מותה מחייה.

נירה לב

New member
../images/Emo140.gifקורנית יקרה

|קראתי בכאב לב את מכתבך, באמת קשה וכואב עם מצבה של אמך. אבל, בבקשה אל תישברי עדיף באמת לכתוב ומחוק זה גם סוג של פורקן. אני מחבקת אותך ומאחלת לך ימים טובים, נ י ר ה

שריוש2

New member
קורנית יקרה, כמה שאני מבינה אותך...

מה שתארת, הזכיר לי לרגע את תחילת המחלה של סבתי. אני עדיין זוכרת את זה טוב מאוד, אפילו שהייתי אז רק בת 11, סה"כ ילדה צעירה ותמימה שלא הבינה עוד מחייה, מה הולך סביבה ומה קורה עם סבתא. זה התחיל כשיום אחד אני ואמי הגענו לסבתא, וראינו אותה, באמצע בישוליה [היא היתה כל יום מבשלת], פתאום מתחילה לארוז שקיות ושמה אותם על יד הדלת. לשלאתנו מה עושה, היתה תמיד עונה: "אני הולכת הביתה!". ואנחנו, שלא ידענו מאום על המחלה הזו, לא הכרנו אותה, ולא חשבנו שקיים דבר כזה ושזה הגיע לסבתא, בתמימותנו, ניסינו להסביר לה פעם אחר פעם שזהו ביתה. אבל היא, רק היתה הולכת ומתיישבת על הספה, בוכה... ובוכה. אפילו רצינו לקחת אותה לבית ילדותה בת"א, שתראה שלא קיים עוד, אך היא סרבה בתקיפות ורק המשיכה לבכות. היינו מנסים לעקב אותה. "חכי עד ש___ יחזור", "אין אוטובוסים עכשיו", "נצא מחר בבוקר כי עכשיו לילה" וכו' וכו'. אבל לרב זה לא עזר ולא היתה לנו ברירה אלא "לקחת" אותה הביתה [ז"א, היינו אומרים לה בסדר. נלך הביתה, בשעה שרק עשינו לה סיבוב עם המכונית בשכונה, וכאילו הגענו הביתה (החזרנו אותה לביתה הישן)]. כשזה לא היה עוזר, היינו מנסים להשכיח ממנה את העניין. אני זוכרת אפילו פעמים בהם ברחה מהבית. פעם אחת, בה דודי נאלץ להסתובב ברחובות הקרובים לביתה, שעה ולחפש אותה שחס וחלילה לא יקרה לה משהו. ואני ואמי, באותו הזמן גם מחפשים את סבתא עם המכונית. לכן אני מסוגלת להבין אותך. גם לבי נשבר אז. לראות את סבתא במצבה, את המראות שוברי הלב האלו, בגיל כ"כ צעיר, ולא להבין מה עובר עליה. מה פתאום היא רוצה הביתה? הרי ביתה בכלל לא קיים... למה לא מבינה זאת ובוכה? היא כ"כ סובלת, בוכה כל הזמן, מבינה שמשהו לא בסדר, אבל לא מבינה מה. ובלב זה כואב. כואב שאתה כ"כ רוצה להושיע אותה מסבלה, אבל לא יודע איך. לא מסוגל. גמר חתימה טובה, וצום קל!

שריוש2

New member
כמה דברים ששכחתי להוסיף...

קראתי את דברייך בעצב. האלו בי זכרונות כשסבתי היתה במצב הזה, כמה שזה היה כואב לראותה סובלת. יושבים חסרי אונים, עובדי עצות, מה לעשות כדי להרגיע אותה?רואים אותה סובלת, וכ"כ רוצים לעזור לה אבל לא יודעים איך. לא מסוגלים. לכן אני כ"כ מבינה אותך. אבל אל תשברי. תעזרי כוחות בשביל אמא. מחזקת אותך
לילה טוב ושבת שלום!

למעלה