הבית אשר בו יבחר ה'

סוריאל

New member
הבית אשר בו יבחר ה'

בוקר טוב, האם מישהו מחברי הפורום מכיר התיחסויות לישו בתור הבית/המקום/המקדש אשר בו יבחר ה', כתחליף לירושלים הארצית? האם יש חיבורים שבהם יש זיהוי בין ישו לירושלים? תודה מראש

1ysrat

New member
בחלטת יש

שמו בעולם הוא ישוע ונא בבקשה להשתמש בשמו אמתי ישוע ניצלב לירושלים נקבר בירושלים וקם לתחיה בירושלים

lion 7

New member
יש את ירושלים החדשה במקום הארצית

אם הבנתי את השאלה, תקרא על זה בחזון יוחנן לצערי הספרות שיש לי רק בערבית, (שהיתה) יש גם שלטון האלף שנה עלי אדמות תחת פיקודו (זה חוות דעת הפרשנים) לפני השריפה הגדולה שבה תשרף הארץ והשמיים נ.ב אני מניח שאתה התרגלת לכתוב את שם ישוע (כהרגל לא יותר ) בלי האות עין, אז זה מתבקש כאן בפעם הבאה (לפי התקנון) תודה

סוריאל

New member
תודה. לצערי, זה לא מה שאני מחפש

ירושלים החדשה היא עיר ממש שאמורה להחליף את ירושלים הנוכחית (שבימי יוחנן כבר נחרבה, אאל"ט). אני מתכוון לתפיסה מטפורית של ישוע בתור ירושלים (או תחליף שלה). באגרת אל העברים יש לפחות רמז לכך שקהילת המאמינים מחליפה את בית המקדש, אבל גם זה לא ממש מה שרציתי. ולגבי ישו/ישוע: סביר להניח שבזמן שהוא הסתובב בגליל כך בוטא השם, בהשמטת העי"ן הסופית. מה לעשות, הגיית הגרוניות אז לא היתתה כ"כ טובה, לפחות בחלק מאיזורי א"י. המדרש האנטי-נוצרי הידוע הוא המצאה הרבה הרבה יותר מאוחרת. אבל אם אתם מבקשים, אין בעיה.

למעלה