הבכנה ללידת ילד בריא

uziop

New member
הבכנה ללידת ילד בריא

כפי שהבטחתי -מצורף מסמף עם תמצית ההמלצות ללידת תינוק בריא בקרוב אוציא ספרון המרחיב בנושא עם המלצות ספציפיות . אכין גם מצגת והרצאה בנושא אם תהיה התעניינות בברכה

כל הכבוד ותודה רבה!

והספרון - יוזמה ברוכה. לדעתי יש התעניינות בנושא כי השאלה עולה וחוזרת לעתים קרובות.

מאמוצקה

New member
תודה וכמה שאלות

אם כבר אז כבר... על אילו תוספים אתה ממליץ בזמן הריון ובאיזה מינון? האם של חברה מסוימת? לא הבנתי את נושא חבל הטבור, האם יש זמן מוגבל שניתן להשאר מחוברים והאם יש סכנה בזמן ארוך מידי? ואחרונה- אחרי שהתינוק נולד על אילו חומרים אתה ממליץ לכביסה- אקובר? או שניתן בביביקלין או אבקה אחרת רגילה המיועדת לתינוקות? מה דעתך על מרכך - האם אקובר זה בסדר? המון תודה!

הי, דר' עוזי ליווה אותי לאורך כל ההריון שלי

ואני מאוד מודה לו על כך! אני אתייחס לחלק של הלידה - לפי המלצתו של דר' עוזי ביקשתי מהמיילדת לא לחתוך באופן מיידי את חבל הטבור אלא לחכות עד שיפסיק לפעום, התינוק שכב עליי מחובר לחבל הטבור במשך כ-40 דקות ואחרי שהתחיל לצרוח ביקשתי כבר לחתוך. ביקשנו גם לא לשטוף אותו מייד אחרי הלידה ,הם פשוט עטפו אותו בחיתול בלי לנגב. גם חתמנו בחדר הלידה על המסמך בו ביקשנו לא לחסן אותו בצהבת אלא לתת רק ויטמין K ולמרוח מישחה לעיניים . לגבי חומרי כביסה - התינוק שלי כבר בן שנה ואני עדיין משתמשת במוצרים של אקובר וכמובן מפרידה את הכביסה של הילדים מהכביסה שלנו.גם המרכך של אקובר מצוין.

uziop

New member
הכנה ללידה

שלום לכם לדבי חומרי ניקוי - השארתי קצור דרך למאמר של ד"ר מרקולה לגבי חומרי ניקוי "ידידותיים" - ההמלצה היא שלו ואין לי נסיון אישי איתם. אך נראה לי הגיוני. לגבי חבל טבור . בזמן ההריון אין לולד זרימה בכלי הדם הראתיים -היות ואינו זקוק להם. הוא מקבל דם טבורי מחומצן מהאם. ברגע הלידה יש רפלקס נשימה הפותח את המעבר ממוצא החדר הימני של הלב לעורקים הראתיים . זרימה זו מסעיית דם ב "ניפוח" הראות ולפתיחת האלבאולי של הראות . העניין הוא שברגע זה זקוק התינוק הנולד לעוד כ-50 אחוז הנפח הדם שלו היות ומחזור הדם הזה חיוני להשימה. דוקה ברגע גורלי זה בוחרים המרופאים/מילדות לחסום או לחתוך את חבל הטבור דבר שמונע מהתינור כמות דם משמעתית. אומנם אין זה מונע את פתיחת הראות וזרימת הדם בעורקי הראות -אבל על חשבון ירידה בנפח הדם הזורם -למעשה גורם לאנמיה אצל התינוק - דבר זה מודגש במיוחד בפגיםהזקוקים תכופות לעירוי דם נוסף. על כן ההמלצה ההגיונית הנ"ל . בברכה

uziop

New member
סליחה

מצטער על שגיאות הכתיב - כבר מאוחר לילה טוב

טל 0 0 0

New member
תודה עוזי על המסמך החשוב.

הלוואי והיה לי האומץ לאמץ הכל ולהביא עוד ילד. בנתיים - מאמצת דברים גם בלי להיות בהריון ומעבירה הלאה.

שריתה 2 1

New member
לעוזי- בקשר למיקרוגל ועוד

יש לי כמה שאלות, אודה מאד אם תוכל לענות עליהם. 1. האם תוכל להרחיב מהן הסיבות (מה המנגנון) שבגללן לא כדאי להשתמש במיקרוגל לחימום מזון? 2. אתה כותב שלא כדאי להשתמש בתרופות אנטי-דלקתיות. לכן רציתי לשאול, למרות שזה קשור בעקיפין- האם אתה בעד נטילת אומגה3? 3. האם תוכל להמליץ על רופא שיניים מוסמך להוציא את הסתימות אמלגם? מודה מראש

uziop

New member
תשובות

1) תנור מיקרו גל מקרין מזון באנרגיה אלקטרומגנטית חזקה בתחום של מעל גיגה-הרץ - אנרגיה זו מרטיטה את מולקולות המים (אך לא רק ) ומעלה את חום המזון - ריטוט מולקולרי זה אינו נפסק עם הוצאת המזון ועובר לגופנו דרך עיקרון ההידהוד (רזוננס) . קרינה בתדירויות אלו משומשים גם במכשירי רדאר צבאיים ואזרחיים ויש מספיק מידה זמין על הסכנה שבחשיפה אליהם. גם מכשירי טלפון סלולריים עובדים בתדרים אלו אם כי בעוצמה נמוכה יותר. פשוט איני רואה את הטעם בנטילת הסכון הנ"ל רק בשביל לחסוך כמה דקות של חימום קונבנציונלי בתנור רגיל. 2) תרופות אנטי דלקתיות החוסמות אנזימים שונים בעובר עלולים להזיק. כנ"ל שאר האנלגטיקה. לא רק שאיני מתנגד לאומגה שלוש אלא אף ממליץ בחום בשילוב עם ויטמין E ופוספוליפידים 3) לגבי רופא שיניים -עדיף להתעניין אצל אלו שעשו זאת כבר ידוע לי על רופא שיניים במרכז אך לא בדקתי את שיטתו לעומק. נא לברר עצמונית בברכה

שריתה 2 1

New member
תודה על תשובתך. לגבי המיקרו, שאלתי פיזיקאי

והוא אמר, הוא לא שמע על ריטוט מולקולרי שלא נפסק עם הוצאת המזון, ושעובר לגופנו דרך עיקרון ההידהוד (רזוננס). אני נוטה להרגיש שאכן מיקרוגל לא טוב, אך מחפשת את ההסבר המדעי לכך. והביטול שהפיזיקאי התייחס לדברים הללו, מבלבל אותי. האם תוכל להרחיב עוד קצת על הריטוט מולקולרי שלא נפסק, ועל עיקרון הרזוננס?

שריתה 2 1

New member
אני מעתיקה את תשובתו של הפיזיקאי. אשמח לשמוע

את דעתך. זה מה שהוא אמר: כל המולקולות רוטטות כל הזמן, ובגזים גם טסות לכל הכיוונים ומתנגשות זו בזו ובקירות המיכל. את הריטוט וההתנגשויות האלו אנחנו מכנים "חום" וככל שהריטוט חזק יותר והתנועה של המולקולות מהירה יותר, כך חם יותר. אפקט רזוננס קיים בחיי היום יום בקול, כך נוצר הקול בתיבת הקול שלנו, וכמובן במכשירים מוזיקליים. המיקרוגל עצמו פועל על אפקט רזוננס, במובן שהוא משדר בתדר שבדיוק מתאים לבליעה על ידי מולקולת מים כך שהמולקולות רוטטות יותר ויותר מהר, מתנגשות ומעבירות את האנרגיה של הרטיטה למולקולות מסביבן, וכך מחממות אותן. ברגע שההקרנה במיקרו נפסקת, נפסקת הזנת האנרגיה הזו למולקולות המים. בדיוק כמו שברגע שמכבים את האש נפסקת הזנת האנרגיה לסיר. תוך זמן אפסי, לפני שפותחים אפילו את דלת המיקרו, הרטיטה של המים נעלמה ועברה כולה לחום.

יופי של מסמך אך היה כדאי להרחיב בנושא התיסוף

היי דר' אופנהיימר, מסמך יפה וכוללני, אך בהחלט היה אפשר לתת קצת המלצות יותר כלליות גם בנושא תיסוף תזונתי ותזונה. המשפט שלך אומר " תזונה מתאימה עם דגש על מתן כל הויטמינים והמינרלים וחומצות השומן ". הכוונה היא לרוב לאומגה 3, מינראלים חיוניים מתוגברים, כמו אבץ למשל שמקטין סיכון ללידות מכשירניות או טראומטיות. תיסוף של פוליניק ואנטי אוקסידנטים וכמובן התייחסות למה שמסוכן, כמו עודפי ויטמין A למשל. מולטי ויטמין ללא נחושת ועוד. להתייחס גם לאנמיה ולברזל שניתן כהמלצה כללית לכל הנשים כמעט.. עוד נושא שחסר הוא התייחסות ללוח הזמנים. אשה שעושה החלפת סתימות אינה יכולה ממש אחרי כן להכנס להריון, אלא לטפל קודם בעודפי המתכות. כדאי גם לתת מידע על חשיבות פרופיל של בדיקות מטבוליות, כמו אלו של DDI ומטמטריקס שחשוב לבצע עם האנמנזה. כדאי להתיחס בנושא התזונה גם למזונות לא מתועשים כי המשפט- "להימנע מאכילת מזון לא בריא כולל הדחף לאכול מזון מסויים בתדירות גבוהה." - ניתן לפירושים אישיים מאד. לא כולם "סגורים" על מה זה לא בריא. והערה אחרונה - כדאי לפרט קצת יותר על נושא המתכות הכבדות וחומרים העוברים שלייה ולהכניס גם אזהרה על מזרון חדש במיטה ועל צביעה וריסוסים בבית. יש נשים שכחלק מתהליך הקינון שלהן בהריון, מתחילות להפוך את הבית ולארגן אותו מחדש וכמובן גם לצבוע ולשפצר.. וזה סיכון לא קטן. ולסיכום מצטרפת לסיכום שלך: "בעולמנו המורעל למכביר, עלינו להגן על ילדינו עוד טרם הולדתם. בידינו הדבר , וזה אפשרי . " תודה רבה על המסמך והנכונות, תלמה.

נצל"ש - בקבוקי פלסטיק דולפים BPA

בטמפרטורת החדר, על פי מחקר חדש מאוניברסיטת סינסנאטי. למי שזוכר את דיוני הפלסטיק שהיו כאן בפורום, הרי עוד חיזוק לדעה שעדיף להימנע.

uziop

New member
לתלמה

כמובן שכל מה שציינת נכון בהחלט. כפי שציינתי - המסמך שלי הוא רק ראשי הפרקים . אוציא בקרוב ספרון /הרצאה/מצגת שמפרט את כל מה שציינת כולל שמות ומינונים של תוספים , לוח זמנים ועוד. בברכה

למעלה