הבלוגיה של פורום אבולוציה #1

הבלוגיה של פורום אבולוציה #1

יש כמה בלוגים מדעיים (scienceblogs) שכל חבר מכובד בפורום אבולוציה לדעתי צריך להכיר ולהתעדכן בו. בנוגע לאבולוציה - ישנם פורומים שעוסקים ספציפית בנושא הכחשת האבולוציה, בפוסטים חמים על חזית מדע האבולוציה (מכל מיני כיוונים , מביולוגיה התפתחותית ,כמו בפרינגולה, ועד ביולוגיה מולקולרית, כמו evolgen) ועוד האמת היא , שאנחנו קצת מפגרים בחומר, ויש המון המון דברים שרוב חברי הפורום אינם מודעים להם, שמתרחשים כיום בחזית מדע האבולוציה. א.אז קודם כל - לנושא שייתכן שהוא בין הלהוטים ביותר לכותבי הפורום - נושא המאבק נגד הבריאתנות\תנועת התכנון התבוני - והגנת מדע האבולוציה - אני חושב שזה חובה עבור משתמשי הפורום להתעדכן בבלוג "Panda's thumb" (בוהן הפנדה, על שם ספרו של ס"ג גולד) Pandas Thumb בלוג עטור פרסים זה אינו מכיל רק דיונים בתכנים שמופיעים בבלוגים בריאתניים ובלוגי ID - אלא לעיתים גם בתופעות טבע חדשות ומעניינות, בסיפורים אבולוציוניים מרתקים ובדיונים מעמיקים במאמרים מדעיים (נעשה שם מעקב מרשים על מאמרים חדשים שמתפרסמים על השוטון הבקטריאלי, למשל). החבר'ה שכותבים בPT הם ברוב מוחלט (מעל ל70%) אקדמאים - ואחוז גבוה מאוד מהם בעלי תארים מתקדמים (דוקטורט ומעלה) - ובעיקר במדעי החיים - ניתן להתייחס אליהם בנוחות כברי-סמכא בנושאים בהם הם כותבים. כותב שם גם ניק מצקה, מראשי ה NAS - - National Academy of Sciences דמות מאוד בולטת שעשתה המון חיל בהגנת המדע כנגד מכחישיו ואלה החותרים כנגדו. ב.Evolutionblog בלוג זה גם עוסק בעיקר בויכוח בין הבריאתנות לאבולוציה. משום שהכותב אינו מדען שעוסק במדעי החיים - הידע שלו הרבה יותר נגיש לציבור ופחות נכנס לפרטים (כך שזה יהיה קל יותר לקרוא ולעיתים יותר כיף לאלה שלא אוהבים להסתבך בבוץ הביולוגי) הכותב הוא מתמטיקאי - כך שייתכן ויהיו שם ברבורים על נושאים מסוג זה מדי פעם אל דאגה, הבלוג עמוס לעייפה בפוסטים מרתקים על אבולוציה ועל הCulture wars בארה"ב ג.Pharyngula : ללא ספק אחד הבלוגים הכיפים ביותר באינטרנט. בלוג עטור פרסים זה נכתב על-ידי PZ מיירז האגדי, אמבריולוג במקצועו, ופרופסור באוניברסיטת מוריס, מינסוטה בארה"ב. פרינגולה הוא גם אתאיסט מיליטנטי קולני (לא תמיד לטעמי, אך הוא תמיד עושה זאת בשנינות) - כך שראו הוזהרתם אם אין זה הסגנון שלכם . PZ כותב הרבה פוסטים על עבודתו, ועל התחום שהוא עוסק בו - נכנסים פה לפרטים, אז אם זה הקטע שלכם - פשוט תדלגו על הקטעים האלה בבלוג. יש גם המון המון פוסטי תגובה לבלוגרים בריאתניים - והם נעשים בצורה מעולה וסופגים את הקורא בידע תוך כדי. זה ללא ספק הבלוג שאני הכי ממליץ עליו. אני אשאיר את ההודעה כך (עד שיצא לקונספט הזה לרקום עור וגידים יחד עם Wolverchenus) - אבל בנתיים - אני ממליץ לכולם לקפוץ לבקר בבלוגים. בהנחה שהרעיון יצליח, אני אוסיף עוד בלוגים (ויש הרבה בלוגים מדעיים מאוד מאוד מעניינים שאני מבקר בהם דרך קבע) בעתיד יפורסמו עוד בלוגים (אף בשרשור זה ) -
 

C H 4

New member
אם כבר שירשור קישורים..

קישור מעניין שאני לא חושבת שיש כאן http://www.darwinproject.ac.uk התוכנית של האתר היא להעלות את כל מכתבי דרווין לרשת, בינתיים העלו לא מעט.
 
אמ, לא נעשה משהו כזה כבר מטוגלן?

אני יודע שאת origin of species העלו ממזמן. אין על זה שום קופירייט או משו?
 
באמת? מאיפה החוק הזה?

זאת-אומרת שעוד 70 שנה אני אוכל להדפיס את הPDF של הארי פוטר ולמכור את זה??
 

C H 4

New member
או, להדפיס ולחלק..

זה לא תופס במיקרה של תירגום, למשל על התרגום של מוצא המינים קיימות זכויות יוצרים (כי הן שייכות למתרגם או להוצאה ולא לדרווין). יכול להיות שגם על הוצאה מחודשת יש זכויות (כלומר אסור לצלם את הספר שיצא בשנת 90 אבל את התוכן שלו מותר להפיץ בלי חשבון) בגלל זה הרבה פעמים בדיוק כשיש חגיגות 70 שנים למותו של... (זה קרה לפני שנה-שנתיים, לא זוכרת עם מי, אולי ביאליק) פתאום כל מיני הוצאות מוציאות קבצים חדשים של המחבר מתוך נסיון אחרון לגרוף קופה לפני שהציבור יגלה שזה עלה לפרוייקט גוטנברג (http://www.gutenberg.org) או אתרים אחרים (http://www.benyehuda.org)
 
לגבי תרגום אנ'לא בטוח אבל הדפסות מחודשות לא

משנות.אם יש לך הדפסה מחודשת של, נניח, A tale of Two cities של דיקנס את בהחלט יכולה לצלם את כל הספר, לכרוך, ולחלק ברחוב.אם יש תוכן נוסף כמו הערות וביאורים או חומר ביוגרפי אז מי שכתב אותו הוא הבעלים של זכויות היוצרים על *החומר הספציפי הזה*.
 
למעלה