הבלוגספירה הישראלית רועשת

הבלוגספירה הישראלית רועשת

"חנן כהן, בלוגר מתוסכל, רוצה שהעיתונות הממסדית תבין סוף סוף שבבלוגים יש סיפורים מעניינים החורגים מ"קמתי התרחצתי התאהבתי". הוא הקים את Webster, אינדקס בלוגים עברי בסיסי, אך אין לו התנגדות שאחרים יפתחו אותו הלאה" (להמשך) http://webster.co.il Webster אוסף ומציג פוסטים חדשים בעדכון של 15 דקות ממאגר בלוגים שהוכנסו באופן ידני למערכת, כביכול, בלוגים בעלי עניין מסויים ולא סתם בלוגים שנכתבים על חיי היום-יום.
גדי שמשון כותב על תגיות בבלוגספירה, על התגיות בתפוז ועל אתר הבלוגים המרכזי "טכנורטי". מה דעתכם על תגיות באופן כללי, והאם אתם עובדים מולן בבלוג שלכם? אם אתם כותבים בבלוג שבמערכת שלו אין כזו אופציה, האם אתם מרגישים שהיא חסרה לכם?
לאחרונה נשמעות צעקות רבות יותר על חוסר ב-"טכנורטי" (http://technorati.com ) שיתמקד אך ורק בבלוגספירה הישראלית. מה אתם אומרים? האם באמת חסר כזה דבר ברשת הישראלית?
- (תחרות) אינדקס הבלוגים הישראלי: בלוגר מביא בלוגר.
 

reedgreenwhait

New member
מקפחים

את הבלוגים על חיי היום יום
כאילו לא דרושה השקעה בשביל כתיבתם... נכנסתי לWebster. לא הבנתי איך יוצרים קשר עם המנהל...
 

ע ל ו מ ה

New member
לא רק שדרושה השקעה בכתיבתם

אלא שהם כלי בלתי נתפס להתפתחות וגדילה. יש להם חשיבות רבה, ואם כבר "מהפכת הבלוגים", הרי שהם הם האחראים למהפכה ולא הבלוגים הנושאיים. כי העובדה ש"לכל איש יש בלוג", החל מבן ה-9 וכלה בסבתו בת ה-90, היא משום שהם כותבים בלוגים על חיי היום יום. היכולת לנסח את החוויות, הצגת החוויות לאחרים, קבלת משוב עליהן, ואח"כ קריאה חוזרת שלהן (גם בזמנים אחרים אחרי חוויות דומות נוספות - reflection), יש בהן המון כדי לעזור להתפתחות הנפש, וזהו כוח אמיתי של הבלוגים.
 
אז ככה

גם בלוגים על חיי היום-יום הם מעניינים לדעתי, אבל יש מלא מלא בלוגים שדווקא לא עוסקים בהם. להגדיר אותם "סתם" זו טעות, מאחר והם אבי הבלוגים ומשרתים את המטרה להם מלכתחילה.
את האמת תגיות זה לא דבר שכזה חשוב לי, יכלתי להסתדר גם בלי. לא רלוונטי עבורי
קודם אצטרך הסבר מה זה, רק אחר כך אוכל לענות
אם אתה יכול לשלוח לי תיאור על התחרות במסר, אפרסם אותה ב-בלוג ביום ראשון.
 
העיתונות הממסדית כנראה כן מבינה

באופן כללי אני שומע די הרבה על אנשים שפנו אליהם מגורם תקשורת כזה או אחר לבוא ולהתראיין בעקבות הבלוג שלהם, כך שיש איזשהו מעקב על מה שקורה בבלוגוספירה. כמה מזה מתרגם לכך שתכנים עושים את דרכם מהבלוגים לאתרי חדשות? מעט מאוד, אבל לדעתי לא בגלל שחושבים שזה רעיון גרוע, אלא בגלל שהקמה של פרוייקט כזה היא משהו שכדאי לעשות בשיקול דעת: להחליט אילו מן תכנים מעניינים אותך, מה הקריטריונים, איך אתה מתכוון לשלם לכותבים (אם בכלל). בכל אופן, היוזמה הזו היא ראויה ביותר, כן ירבו, בגלל שהיא מציעה סוג של סינון לתכנים, מה שבעיני הוא הבעיה העיקרית: רק בתפוז יש כמעט 60,000 בלוגים - רובם המכריע לא פעילים. מתוך אילו שכן פעילים, יש מעט מאוד כלים לברור החוצה את אלו המעניינים (כשלכל אחד יש את הקריטריונים שלו עבור מה שמעניין אותו). הסיכוי שתדגום בלוג שתאהב באקראי מתוך רשימת הרשומות החדשות הוא פחות או יותר אפסי, והקטגוריות במקרה הטוב מדברות על תחום העניין הכללי של בעל הבלוג, אבל לא אומרות שום דבר על הכתיבה עצמה. ואם הוזכר טכנוקרטי בהקשר הזה, אז ממה שהתעסקתי איתו הוא כרגע פשוט לא רלוונטי לבלוגוספירה הישראלית, בגלל התמיכה העלובה שלו בעברית. בנוסף, כל הרעיון שממש תלך ותכניס את הבלוג שלך למנוע החיפוש הוא אולי הגיוני כשמדובר בפרוייקט קטן, אבל אם אתר מתהדר בתואר "מנוע החיפוש לבלוגים", הייתי חושבת שיעשו אילו מאמצים מצדו גם לצרף למאגר המידע שלו בלוגים בלי צורך בבלוגרים עצמם, כי אחרת מה שאתה רואה זו תמונה חלקית בלבד. בקיצור, לפני שבאים למישהו בתלונה על זה שאין התייחסות לבלוגים, כדאי להפוך את עולם הבלוגים לנגיש בנוחות גם עבור אלו שזה לא מהווה מוקד עניין עיקרי עבורם.
 
למעלה