הבלון של אורי

• פותח הנושא joy24
  • פורסם בתאריך

joy24

New member
הבלון של אורי ../images/Emo65.gif

כשהגננת לימדה בגן של אורי על צבעים היא נתנה לכל ילד לבחור בלון באיזה צבע שרצה.. מיכל בחרה אדום כמו כיפה אדומה יוסי רצה צהוב כמו שמש יעל רצתה וורוד כמו הפנתר הוורוד שהיא הכי אוהבת שירי רצתה כחול כמו השמיים והים ורק אורי רצה בלון שחור.. הגננת הביטה באורי בעיניים מבולבלות..מעולם לא נתקלה בילד שרצה בלון שחור..אפילו לא היה לה מן המוכן בלון שחור לתת לו.. אבל אורי כל כך התעקש שהיא הבטיחה לו שהיא תביא לו מחר.. למחרת הוא הסתובב כל היום מאושר עם הבלון השחור שלו ביד.. ולאן שלא הלך הסתכלו ילדים, ואנשים עליו בחוסר הבנה בלונים הם צבעוניים כאלו בצבעי הקשת .. למה שילד קטן יבחר בלון שחור..? גם אמא ואבא לא הבינו ,אבל הם הניחו לאורי.. כי לאחרונה הוא התנהג בכלל בצורה מוזרה.. הוא התקשה להירדם...ולמרות זאת התעורר נורא מוקדם בבוקר.. הוא כבר לא רצה ללכת לשחק עם חברים אחה"צ.. ופעם היה צריך ממש לגרור אותו הביתה חזרה מהגינה.. הוא כבר לא אהב לאכול טוסט..למרות שהוא הכי הכי אהב גבינה צהובה.. אז אמא ואבא חשבו שאורי סתם מתנהג מוזר וזה בטח יעבור לו האמת שגם ככה לא היה להם יותר מדי זמן להתעסק עם זה.. עם כל הבלאגן שהם חיים בו כבר... אבא של אורי איבד את מקום עבודתו וכל היום התהלך מודאג ואמא של אורי ניסתה לנחם את אבא שלו אבל הוא כל הזמן רק התעצבן מזה.. ובתוך כל הבלאגן הזה הם הניחו לאורי והשתדלו לתת לו לעשות כרצונו..כדי שלא ירגיש את הקשיים .. שלא יתעצב.. שיהיה לו קל ולא יהיו קשוחים איתו יותר מדי.. וכשאורי הגיע לחדר וקשר את הבלון שלו לאדן החלון.. הוא הסתכל על הרובוטריק שלו שכבר מזמן לא עבד.. והוא ידע שהוא מבין אותו.. והרובוטריק באמת הבין..כי הוא ידע שאורי אוהב את הלילה כי שקט בלילה וההורים כבר עייפים..הם לא רבים בלילה.. אורי אהב את הלילה ..אהב לצפות בכוכבים מהחלון.. וחיכה לחללית שתבוא משם ותיקח אותו לשם למשפחה אחרת.. משפחה שמדברת בשולחן..שלא משתתקים בה כל פעם שהוא נכנס לסלון ושההורים שם משחקים עם הילדים ומרימים אותם באויר כמו שאבא היה מרים אותו כשהוא היה קטן.. ולכן הרובוטריק לא היה מופתע בכלל שאורי בחר בלון שחור.. כי גם הלילה שחור ואורי אוהב הכי את הלילה..

joy24

New member
את ...לא אתה

וכן אני כתבתי את זה..ויש גם המשך...אבל אף אחד לא הגיב אז חשבתי שזה לא מעניין אתכם.. וחוץ מזה ..אם זה לא היה שלי הייתי כותבת מי כתב את זה - לא ? שיהיה לך יום מקסים.. שלך joy.

toooti

New member
ג´וי...

קודם כל, סליחה על הטעות. דבר שני, מה שכתבת הוא מקסים ואני אשמח לקרוא את ההמשך. סופשבוע נעים ושבת שלום

joy24

New member
חלק ב

אתמול כשאבא הביא את אורי מהגן, העיניים של אמא היו אדומות,היא אמרה לו שהיא בדיוק עשתה סלט וזה בגלל הבצל.. אורי הניד בראשו והתיישב לאכול, הוא אכל בשקט בשקט ואפילו גמר את הכל..אח"כ הוא הסכים להתקלח ולא ניסה לעשות בעיות למרות שכולם יודעים שאורי שונא להתקלח.. גם כשהיו במקלחת אורי שם לב שלאמא דמעות בעיניים והוא שאל אותה "אמא למה את בוכה ?" אז היא אמרה לו שהברז השפריץ עליה קצת מים בלי כוונה וזה רק נראה כאילו היא בוכה...אז אורי חייך לאמא אבל היא לא ראתה ולא חייכה חזרה.. והוא הפסיק לחייך.. אחה"צ אורי הלך עם אמא לגינה, הוא לא רצה ללכת ,אבל אמא אמרה שחייבים ללכת כי היא צריכה לפגוש מישהו שם. כשהגיעו לגינה חיכתה להם שם דודה יעל והן אמרו לאורי ללכת לשחק בנדנדות. אורי אהב מאד את הנדנדות, הוא תמיד חשב שיום אחד הוא יצליח להתנדנד כל כך גבוה עד שיגיע לעננים והם כבר יקחו אותו לכוכבים...מדי פעם אורי ראה שדודה יעל חיבקה את אמא ונתנה לה ממחטה לאף..בדרך הביתה אורי שאל את אמא למה היא היתה צריכה כל כך הרבה ממחטות אז היא אמרה שהיא סתם קצת מצוננת.. סוף סוף הגיע הלילה אורי ישב על אדן החלון וסיפר לרובוטריק שלו כל מה שעבר עליו, הוא אמר לו שאמא כועסת עליו נורא כי הוא צייר על הקיר אתמול בצהריים כשהיא ישנה ,ושגם שלשום הוא שבר את האגרטל של אמא כשהוא שיחק עם הכדור בסלון, היא כל כך כועסת שהיא כל הזמן בוכה ואורי לא ידע מה לעשות שהיא כבר לא תכעס עליו..אז הוא הבטיח להיות ילד טוב מעכשיו. אורי גם שאל את הרובוטריק שלו אם הוא יודע איפה זה "תקופת ניסיון" כי כשאבא דיבר עם אמא אתמול בשקט כשהם חשבו שאורי כבר ישן הוא אמר לאמא שהוא רוצה ללכת ל"תקופת נסיון" ואורי לא ידע איפה זה ואם זה רחוק ה"תקופת נסיון" הזה. אבל הרובוטריק שכבר מזמן לא עבד, רק ישב שם בעיניים עצובות ושתק. אורי גם סיפר לרובוטריק שלו שהוא חושב שאבא כועס על דודה יעל ובגלל זה אמא נפגשה איתה בגינה ולא עשתה לה כוס קפה בבית כמו שהיא היתה עושה כשאבא עוד היה הולך לעבודה ולא היה יושב בבית כל היום. אחרי זה אורי בכה קצת בשקט לתוך הכרית אבל הוא ביקש מהרובוטריק לא לספר לאמא כדי שהיא לא תכעס עליו עוד יותר...

joy24

New member
סוף

..שקט עכשיו בבית של אורי,אמצע הלילה ,כולם ישנים או לפחות כך נדמה... אמא של אורי התעוררה זה עתה משינה טרופה, שנתו של אדם עייף ומודאג והיא יושבת כעת במטבח ואוחזת בידיים רועדות ספל תה חם שאינו מצליח להרגיעה כפי שקיוותה... בלילות האחרונים היא מקיצה אל הסיוט שוב ושוב במקום להתעורר ממנו ..וככה היא יושבת, בכתפיים נפולות, מותשת, חושבת כיצד לפעול, נדמה לה שכל מה שהיא עושה לא מסתדר ,אם היא מדברת עם אבא של אורי על לקחת משרה מלאה במקום חצי המשרה שכרגע יש לה הוא מתעצבן, ואם היא לא אומרת כלום הוא אומר שלא איכפת לה , לעזאזל, היא חושבת, איך הוא לא רואה שאיכפת לה כל כך , והיא רוצה רק לאהוב אותו ולעבור איתו את התקופה הזאת, אבל הוא בשלו רוצה שייפרדו קצת ,רק לתקופת נסיון ,הוא אומר כי הוא "לא מרגיש שהוא יכול לתת לה את מה שהיא צריכה"..לא יכול יותר להיות בבית, 10 שנים באותו מפעל ועולמו חרב כשקיבל את ההודעה, ומאז הכל השתנה בו... זהו, עכשיו היא קמה.. מתקדמת לאיטה לכיוון חדרי השינה כשהיא נתקלת לפתע בטרקטור של אורי.. מחייכת, היא חושבת לעצמה.."הילד הזה, אורי , אור שלי.. מזל שהוא לא שומע ,מזל שהוא כל כך קטן ולא מבין"..מתכופפת מרימה את הטרקטור ואז שניה לפני שהיא נכנסת לחדרו של אורי לשים את הצעצוע במקומו היא נעמדת . הדלת בחדרו של אורי פתוחה מעט ונדמה לה שהיא שומעת קולות, נעצרת, היא מתבלבלת.. אורי ? ער בשעה כזאת ? ועם הוא מדבר ? ואז בעודה שולחת את ידה אל ידית הדלת מגיעות אליה מילותיו של אורי והיא קופאת על עומדה.. ומבעד לדלת,שם יושב אורי כהרגלו מדי לילה ומדבר עם ידידו הרובוטריק שכבר מזמן לא עובד.."אתה מבין " הוא אומר לו " אתה חייב להיות ילד טוב, אני חייב להיות ילד טוב,אמא כועסת עלינו וגם אבא, אתמול אבא רצה ללכת ל"תקופת נסיון" ומה אם אמא גם תרצה ללכת לשם ? מי ישאר איתי אז ?...אתה חייב להבין, אתה כבר ילד גדול, תאכל את כל האוכל ,אל תצייר על הקיר, אל תעשה רעש בצהריים, אל תביא חול בנעליים מהגן,אל תתפרע במקלחת, ואל תשכח את הצעצועים בסלון - זה לא מגרש משחקים !."..ואז קולו נשבר והוא נחנק משחרר יבבה חלושה.." לא רוצה להישאר לבד.. אני אהיה ילד טוב מבטיח !.." והכר,כבר מתורגל ,סופג את הדמעות לתוכו..כמו בכל לילה... אמא של אורי מאבדת לרגע את שיווי המשקל כשההבנה מכה בה כאחת, שולחת יד רועדת לאחור, נאחזת בקיר לא ליפול,והדמעות זולגות על לחייה, ליבה נצבט בקירבה.. כן אמא, כן אבא ואמא, אורי יודע, אורי שומע ,אורי רואה שמשהו לא בסדר,הוא מרגיש הוא רק לא יודע למה, וכשהוא מנסה להבין לבד הוא מבין הכל בעולם המושגים שלו..בעולם של אורי ,הכל סובב סביב אורי, לטובה ולרעה הכל קשור אליו, אין בעולם של אורי מושגים כמו חובות,משכנתא,אבטלה,מינוס בבנק או "תקופת נסיון"..ולכן במקום שאורי יבין לבד אולי עדיף שאמא ואבא ידברו איתו.. בגובה העיניים, במילים שלו..והוא יבין..וידע שאוהבים אותו אהבה ללא תנאים אולי עדיף שהם לא יתנו לו את החופש לעשות כרצונו לבד עם עצמו, אורי צריך את ההורים שלו גם אם הם מתקשים להיות שם זה עבור זה ,עליהם להיות שם בשבילו..כי אם ההורים יוותרו לו אורי עלול לחשוב שהם מוותרים עליו. זהו, מקווה שאהבתם, תודה לכם בכל מקרה על הסבלנות, joy

avielss

New member
היי

אני מצטער על החוסר יחס. פשוט המחשב שלי תפס עצמאות. מרגש. אהבתי מאודדדדדדדדדדדדד. לא יודע. שכותבים על ילדות זה בא עולה חוזר ולא נותן מנוח אני עוד מעט בן 25 ופתאום נהיתי אותו אורי קטן בפנים לא יודע נורא קשה לי להגיב על הודעות כאלה. אני נחנק קצת עדיין

joy24

New member
תנשום ילד..

כולנו ילדים בפנים , גם אני עוד אין לי 25 ועדיין ילדה ועדיין רוצה תמיד לתוך החיבוק של אמא שתהיה לך שנה מתוקה תנשום עמוק , זה בריא
אמממ..ותודה. joy

avielss

New member
נשמתי

ובקשר לחיבוק של אמא. לא ממש רוצה לא ממש צריך אפילו קצת דוחה אותי. אין בי שום כלום שום רגש כלפי ההורים אני "מוציא" הכל מול בנות הזוג שלי אבל חוץ מזה כלום

joy24

New member
טוב..סורי ..לא התכוונתי להעלות

משהו שלילי כל כך אבל כשאני אומרת חיבוק של אמא הכוונה היא לסוג החיבוק פחות למי שנותן חיבוק שגם אח או חבר או בת זוג יכולים לתת חיבוק של בטחון שמעביר חוזק ורגש בלי מילים... שיהיה לך שבוע טוב..

avielss

New member
אין סורי ואין כלום

לפעמים אנשים מעלים סיפורים ממלמלים מילה שפשוט מזכירה לי דברים לא ממש נעימים ריחות יכולים לעשות לי את זה זה חלק מהעבר שאיתו אני צריך ךהתמודד ומה זה שבוע טוב???. שבוע מצוין!!!!!!!!!!!!!!

זהר פלד

New member
../images/Emo7.gif וואוו....

והאייקון הזה לא נמצא שם במקרה... קצת טיפשי, אבל הנה אני בעבודה בוכה מול המחשב... פשוט וואוו...

בלבלה

New member
וואו

באתי רק בגלל שזה היה בהודעה המובחרת, ורציתי לבדוק... ואני חייבת להגיד שזה סיפור מהמם, ומאוד מרגש. שיהיה לך שבוע טוב

שומפי

New member
כנ"ל !!! סיפור ממש יפה ומרגש ! ../images/Emo4.gif

להוציא ספר ילדים מהר !!! בהצלחה !

BRAIDS

New member
אני בהלם!!!

וואו!!!!!! אני חייבת לציין שמישהי עם כשרון כמו שלך לא ראיתי כבר מזמן... אמא שלי המליצה לי לקרוא את הסיפור שלך (אני לא אכתוב מי זו...) וחשבתי שהיא סתם צוחקת, אבל החלטתי לקרוא בכל זאת, ואני, אפילו שברוך השם ההורים שלי עדיין ביחד, לא הצלחתי לעצור את הדמעות... ממש מדהים!!! שתהיה לך אחלה של שנה!!!

מרב.

New member
אני, אני מסיפור אחר

אני בכלל מפורום פוריות, אבל בעוונותי גם בת להורים גרושים. והמילים האלו בשלושה המשכים עשו לי הרבה רטוב בעיניים, דמעות שרוצות לצאת אבל קשה להן, כי אני לא יכולה עכשיו להשתטח במיטה ולבכות כאוות נפשי. חושבת גם על העבר שלי וגם על העתיד שלי, העתיד שאני רוצה בשביל אלו שיוולדו לי, וזה קצת מאיר לי את מה שהיה פעם, מה שאסור שיהיה. תודה ג´וי מרב

yellow cheese

New member
פשוט וואו!!!!!!! ../images/Emo63.gif

מרגש, מדהים, מיוחד, משגע..... מה שתבחרי!! זה ממש נגע לליבי!!!!!! אהבתי מאוד מאוד מאוד!!!!!! אגב: שאלה דיי אישית.... מבוסס על סיפור אמיתי?! גם אני כמו כולם נכנסתי מסקרנות "הבלון של אורי" השם עשה לי משהו...משך אותי...... הרגשתי שאני חייבת לקרוא..... ולא התאכזבתי!!!! שלך, שירלי מנהלת פורום אביב גפן

למעלה