הבלרינה חזרה מסיבוב הופעות

גווניבר

New member
הבלרינה חזרה מסיבוב הופעות

טוב, אז רק שיעור אחד, למתחילות. הייתי אתמול בשיעור בלט, אחרי שהרבה זמן לא יכולתי ללכת. זה הספורט היחיד שבו משקעים כ"כ הרבה זמן למתיחת גידים וחיזוק שרירי הרגליים. לא משנה אם יש לכם בן או בת, תשלחו אותם ללמוד בלט. שכנה שלי נולדה עם ק"פ ברגל אחת, עברה ניתוח, והלכה לבלט מגיל שלוש. היום היא בת 18 ואין לה כאבים בכלל\ עד סוף גיל ההתבגרות עוד אפשר למתוח את הגידים, זה פתרון שעדיף על פני ניתוח אלפי מונים!! ד"ר לונדון מהדסה עין כרם המליץ על זה.

מחכים למסע הופעות ../images/Emo8.gif

ואת יודעת אולי איזה ספורט מומלץ לנושא? למקרה שהבן שלי לא יתחבר לבלט

גווניבר

New member
שחיה, למשל, תמיד מועילה...

אבל אם הוא יתפדח להיות בקבוצה עם המון בנות בבגדים ורודים, אני מציעה לך שתקחי לו כמה שיעורים פרטיים עם מורה לבלט שתלמד אתכם לפחות חלק מהמתיחות. כל שיעור אני מרגישה איך השרירים והגידים שלי 'עובדים' בצורה רצינית. שום ספורט לא עובד שלושת רבעי שעה מתוך שעה על מתיחות של גידי אכילס, וחיזוק שרירי השוק (שלעיתים חלשים לילדים עם ק"פ) אני משתדלת לא לחשוב 'מה היה קורה אילו', אם הייתי הולכת לבלט מגיל צעיר. לדעת שחלק גדול מהכאבים והקשיים שלי היו נמנעים
אחרי גיל ההתבגרות הגידים כבר לא נמתחים. אצלכם זה לא מאוחר מדי. כן מתחבר, לא מתחבר. תראי לו את 'בילי אליוט, שהוא יהיה מודל ההזדהות שלו סתם נסחפתי. לא צריך להכריח ילד לעשות דברים שלא בא לו. אבל מסגרת פרטית יכולה להיות פחות מאיימת. אל תקראו לזה 'בלט', אלא 'חיזוק הרגל לקראת משחקי כדורגל'. שדרך אגב, שחקני כדורגל גם עושים מתיחות של בלט לפני משחקים, אבל גם חימומים לחלקים אחרים בגוף.

נהדר. טיפ מעולה.

אני ארקוד עם אושרי. ומצטרפת לשאלה של אש"ת רק למקרה שפוצקי לא ירצה בלט. אני מבינה שהחלטת לנסות עוד אלטרנטיבה לניתוח. כל הכבוד, זו באמת סיבה טובה להתמיד עם הבלט. נתראה ברחובות העיר עישית

וואו לא חשבתי על זה...

למרות שלראות את תמיר רוקד בלט....בעלי היה פה קודם והראיתי לו את ההודעה,והוא אמר שגם כדורגל מותח את הגידים באופן דומה בזמן הבעיטה, יש משהו בזה, אבל נראה לי שמתיחות הבלט יותר אינטנסיביות.. אז לפחות נהנית? סתם שאלה אם יורשה לי, כמה עולה היום ללמוד בלט? מזל טוב לעידית האדומה, מגיע לך. שיהיה לכולם לילה טוב אורית

גווניבר

New member
כמו שכתבתי, גם כדורגלנים..

עושים כאלה מתיחות (בהודעה אחרת בשירשור), אבל הדגש אצלם הוא שונה. בלט אכן הרבה יותר אינטנסיבי. אני נהנת, למרות שיש קטעים קשים- לראות את כולן מקפצות ועושות תרגילים שלי אסור, כשאני צריכה לשבת באמצע השיעור כשכואב לי מדי (שלוש ארבע פעמים בשיעור). כשהמתנתי לד"ר לונדון, הראו בטלויזיה הופעת בלט, ואמרתי לעצמי שממש הייתי רוצה גם. כעבור 20 דקות הוא אמר לי ללמוד בלט. הרגשתי איך הקוסמוס מחייך אלי. המורה מאוד נחמדה. יש לי הרגשה טובה כשאני מתעמלת. אני מקווה שהרגליים יתחזקו, ויהיה לי יותר קל. אני לומדת ב'מחולה', ועשיתי מנוי, כך שיוצא שאני משלמת 30-40 ש"ח לשיעור. ברור שמורשה לך לשאול מה שבא לך!!
יש מקומות יותר יקרים, יותר זולים. יש במתנסים חוגים לילדים במחירים יותר טובים. ולמה עישית (
) אדומה??

גמישות

יש לציין גם את הקרטה ששם הגידים עובדים שעות נוספות או כל אומנות לחימה אחרת.

תשובה של פונזטי לגבי התעמלות

(תקציר בעברית בסוף ההודעה) There was a woman who popped in here asking about PT with this treatment because she was a PT by occupation and had a patient or something. She asked here and was told that it wasn't needed as far as anyone knew but she should contact Dr. Ponseti and ask him. She reported back about a week later that she had spoken to him and he said it was not needed. So there you have it. Third hand but from Dr. Ponseti himself :~} (I'm sure I could locate this in the archives, it's only been about 5 months since she was here asking this) ותרגום תקצירי: אין צורך בפעילות גופנית. במקום אחר נכתב כי הטיפול של פונזטי מרפא לחלוטין את הבעיה. העיניין הוא לשמור על התיקון ואת זה עושים בעזרת הבר, שהוא הכי חשוב. אך אין צורך בפיזיוטרפיה או התעמלות מיוחדת.

למעלה