הבן אדם הוזה

הבן אדם הוזה

חבר הכנסת חיים אורון (הג'מוס) אמר: "האחרים הולכים ומידרדרים, הציבור מגלה סימנים גוברים של מיאוס מהפוליטיקה. מנגד, נוצר סיכוי לשלום שאסור לפספס, ויש צורך במרצ חזקה עם כוח לשנות ולהשפי" ואני שואל את אדוני חבר הכנסת איזה סיכוי לשלום נוצר פתאום היום שאסור לפספס שלא היה קודם? הקאסמים הופסקו? שליט הוחזר?

הקסאמים יופסקו רק בתנאי של שלום.

וכנ"ל לגביי שליט, זה בדיחה לשחרר כמות גדולה של אסירים עם דם על הידיים שרק יגבו מאיתנו עוד ועוד סבל וקורבנות. זאת דעתי. נכון, יש את הפן הצבאי, אבל זה לא יפסיק את פעולת השיגור עצמה... הצבא שלנו טוב, אבל אפשר להגיד הוא פועל כמו תכשיר נגד חצ'קונים- פותר את הבעיה ספציפית ונקודתית. הם פוגעים בחולית משגרי קאסמים אחת, קמה השנייה.

את גם הוזה?

אם כל הכבוד לפני עידן הקאסמים ושליט שזה שנת 2000 בערך לא היה שלום עם הפלסיטנים אז כמו שבשנת 2000 לא היו קאסמים גם בשנת 2007 לא צריכים להיות קאסמים מה את חושבת חמודה, שאם נרוץ כולנו לכיוון עזה עם שלטים! שלום עכשיו ודי לכיבוש אז פתאום יועילו בטובם הפלסטינים החמדים להחזיר את שליט ולהפסיק הקאסמים? מה את פאטתית? האם את עושה רציונליזציה לטיעונים שלך? ואני יוכיח לך טוב מאוד כמה שאת לא צודקת ישראל עשתה מהלך אדיר לעבר השלום והוא התנתקות מחבל עזה והקאסמים נמשכו ואפילו התבגרו, וחטפו לנו חייל. ישראל הגיע להודנה אפילו ל2 הודנות נדמה לי עם החאמס לפני ההתנתקות ואחרי ההתנתקות שאנחנו נפסיק מצידנו את האש והם יפסיקו את הקאסמים והם הפרו אותם. "הקסאמים יופסקו רק בתנאי של שלום." אז לא רק שהמשפט הזה מגוכך הוא גם משפט שיקרי, תביני , החירות היא -להגיד ש2 ועוד 2 זה 4 ומזה נובע הכל. שליט יוחזר כאשר החאמס יחזיר אותו, או ע"י פעולה נועזת מוצלחת של בעזה ע"י צה"ל או ע"י החזרת טרורוסיטים מהכלא, אפשרות שצה"ל יצליח לא ראלית נדמה לי, שהחאמס יחיזר אותו בחינם לא נראה לי כך שהאפשרות השלישית היא הראלית. פעולה צבאית זה נכון שלא בטוח שפעולה צבאית תפסיק לחלוטין את הטרור ואגב אני לא בטוח כל כך שמצב קיום אפשרי לחסל את הטרור עד הסוף. אבל אין בררה לא ניתן לשבת בחיבוק יידים ולצפות בקאסמים נופלים ואז לשיר "להתראות שמיים כחולים" זהו הצבא שלנו עשה עד היום בעיקר פעולות פלסטר נוקדתיות פה חיסול קטננציק, בעזה אין מנוס מאייזשהו מבצע חומת מגן כפול ומכופל. ואגב אין כל ספק שמצבע כזה יגבע קורבנות מחיילים מצידנו אולי אפילו הרבה, אני מניח שזה כמה עשרות חיילים לפחות ילכו לעולמם, אבל אין בררה!, עזה היא קן צרעות היא מלא מחבלים מלמעלה מלמעטה, מתחת ומעל האדמה, איפה שלא תפילי פצצה ימות שם טרוריסט, צריך ליבש את הביצה הזאת. אגב כפי שהבנתי בקרוב החאמס יצליח להעיף קאסמים בתדירות גבוהה לא סתם לדרום אשקלון אלא ממש לאשקלון מרכז.

מי שהוזה כאן זה אתה.

סתם הכנסת לי מילים לפה, דברים שלא כתבתי ולא רמזתי לגביהם. קודם כל, נכשלת- לא הוכחת לי עד כמה שאני "הוזה ולא צודקת". אין לי מושג על מה אתה מברבר, יש הרבה בעיות במה שאמרת, בעיקר לאור העובדה שהחסרת פרטים. אבל עזוב את זה, אתה באמת חושב שהקסאמים יופסקו ככה סתם? בין אם תהיה פעולה צבאית רחבה בין אם לא? אתה באמת לא מבין שהאמצעי הלחימה הראשי שלהם זה הקסאמים? הם יודעים עד כמה זה מטריף ומעצבן אותנו. רק אם ישרור שלום לא יהיו קסאמים, הם לא יוותרו כל כך מהר על הנשק שלהם נגדינו, נשק שמשפיע על המורל הישראלי. אנחנו נכה אותם- הם יכו בחזרה. הם יודעים שהרקטות מחלישות אותנו, מלחמת לבנון ה-2 הוכיחה את זה. אנחנו נלחמים בהם מהאוויר, והם נלחמים בנו עם הרקטות. זאת מלחמה, מה ששורר אצלינו, והנשק שלהם זה הקסאמים. אגב, אם כבר מלחמת לבנון ה-2, צה"ל עשה מהלך מבריק וניצל את ההליום של התקשורת על הצפון כדי לפעול מסיבי ברצועה. מבצע גשמי קיץ נשמע מוכר? זאת הייתה פעולה צבאית שלא "וויתרה" לכל מי שאחראי על חטיפת שליט וירי הקאסמים (במילים אחרות: חמאס). הקסאמים לא הפסיקו. למה שיפסיקו? גם את החייל לא החזירו לנו. ומה שניסיתי להגיד, זה בעצם שאתה לא יכול לצפות מהפסלטינאים לשבת בחיבוק ידיים ולא להגיב לשום דבר שמעצבן אותם. בלי להכנס לפרטים מי כאן לא בסדר, אבל במלחמה יש 2 צדדים, והפלסטינאים לא מתכוונים להיות הצד הכנוע. החזרת שליט תמורת מחיר לא הולם זה לא משהו שהם יקבלו אותו, וכמובן גם בקשר לקאסמים- הם לא יוותרו על ה"זהב" שלהם כ"כ מהר. אם אנחנו לא רוצים שיתקפו אותנו, במקרה הנ"ל הרקטות, אנחנו צריכים לנוע לכיוון השלום. בכלל, נניח שהצלחנו למצוא פתרון לקסאמים- אלה כבר ימצאו שיטה אחרת להרוג אותנו.

והמשך בנוגע לשליט,

"החזרת שליט תמורת מחיר לא הולם זה לא משהו שהם יקבלו אותו"- ז"א ההקרבה שנצטרך לתת תהיה גדולה, והסיבה שכנראה החייל לא שוחרר עד עכשיו היא כי בממשלה אף אחד לא מוכן להקריב את המדינה ככה, שחרור אסירים רבים עם דם על היידים, מנהיגים אנטי-ישראל למיניהם, זה איום ממשי על המדינה. זה לא מה שיגרום לשלום, ולכן הפתרון השני שיש לנו זה דיבורים על שלום, שזה כנראה מה שאולמרט מנסה (אנאפוליס), אבל זה לא ריאלי כרגע בגלל הבעיות הפנימיות הרבות במדינה.

*+במדינה שלנו ואצל הפלסטינים.

ולא התכוונתי שאולמרט נסע לאנאפוליס בגלל החייל החטוף, אם תנסה לתפוס אותי במילה.

השלום באנאפוליס היה יותר ראלי

ויהיה יותר ראלי, לא בגלל ביעות פנימיות וכוכ תאמיני לי שאם היו מפסיקיםן לירות קאסמים ומחזירים את שליט הרבה יותר אנשים בציבור היו תומכים באנאפוליס ובניסיון עכשיו להגיע לשלום.

אינני חושב כך

אני לא חושב שהקאסמים יופסקו ככה סתם, הם יופסקו רק ע"י כך שנגרום להפסיק להפסיק להעיף אותם אלינו וזה רק ע"י פעולה אקטיבית. ממש גילית לי את אמריקה, כאילו שאני לא יודע שאם יהיה שלום לא יהיו קאסמים. הם אולי לא יוותרו כל כך מהר על הנשק שלהם נגדינו אז? מה את מנסה להביא בטיעונים האלו? הנשק הזה לא משפיע על המורל הישראלי, אי תגובתנו משפיעה על המורל הישראלי. אנחנו אלף לא צריכים להכות אותם אנחנו צריכים לייבש אותם חשמלית לייבש אותם מאוכל פרט למים , לחם וקצת פירות או ירוקות. ולקטר את הרצועה, אני ממש לא בעד פעולה צבאית ישר, אני בעד לנסות לייבש אותם מבחוץ. במה הרקטות מחלישות אותנו? מה מלחמת לבנון ה2 הוכיחה? א. את כותבת אנחנו נלחמים בהם הרבה פעמים, אנחנו נלחמים בהם מהקרקע, מהאוויר וכו... למספר פעולות הקטנות העלובות האלו את קוראת לחימה? שאני כותב לחימה אמיתית אני מתכוון לעשרות מטוסים למאות טנקים לחטיבות ואוגדות של חיילים למאות מסוקים. צה"ל טיפה פעל מסיבית ברצועה. מה אני מאמין לנרטיב הפלסטיני כמוך? מה אני פלסטיני? אני צריך לצפות מהם למשהו ? לא אני צריך להלשליט סדר ולהגדיר פה מי הבוס, ושאני אומר להם תחזירו את שליט והפסיקו הקאסמים הם צריכים להפסיק ואם לא, אז שידעו שהם עלולים לשלם מחיר. מה כבר יכול לעצבן אותם? עקרנו משם כל יהודי, זה שטח ריק מיהודים, הם יכלו לפתח את הכלכלה את החקלאות הכל! וזה מעצבן אותם? הפלסטנים לא מתכונים להיות הצד הכנוע ואני גם לא רוצה שהם יהיו כנועים מטרתי היא יחידה להחזיר את שליט ולהפסיק הקאסמים. ושוב את כותבת דברים ששאני כנראה לא מבין, מזה לנוע לכיוון השלום? עם מי? איך? כיצד? מתי? איך תנועי לכיוון השלום כאשר שליט לא הוחזר ואת סופגת קאסמים? מתי תביני? אולי רק שיעוף על ביתך קאסם? אולי עד שאותך יחטפו החאמס?

תמיר1991

New member
אסף, אתה גם תומך במישהו או במשהו,

או רק מתנגד? לימין, לשמאל... תחליט :|

בטח

אני לא אנטי ורק נגד, למרות שזה הרבה יותר קל . ואגב להיות נגד משהו זה גם משהו. אני כ4רגע לא הכי תומך כי אין בחירות באופק ואני לא חבר בתנועה מסויימת. אבל עקרונית אני תומך בלאומי בציונות אני תומך במרכז המתון בכלכלה ליברלית ובחברה ליברלית. אז כך שאני בהחלט תומך.

תמיר1991

New member
אני יודע שאתה גם תומך,

אבל ניכר שכאן בפורום אתה בעיקר נגד... אגב, אולי תחזור ל"היהודי הנאמן"?

StrengthHonor

New member
במי יש לתמוך היום?

אני לא זוכר שהמפלגה הריאקציונרית הוקמה עדיין.. P: ולא צריך לתמוך בימין כדי לראות את האובסורד בשמאל , כל סוג של שמאל.

StrengthHonor

New member
הסיכוי שנוצר לשלום

נראה לי שהחברה האלה ממכון וויצמן פיתחו סוג חדש של נפאלם.

כנס לראש שלו ותבין

הוא חושב שאם תביא להם הכל הם יפסיקו וככה הוא מתנהל וחי באשליות

למעלה