מי שהוזה כאן זה אתה.
סתם הכנסת לי מילים לפה, דברים שלא כתבתי ולא רמזתי לגביהם. קודם כל, נכשלת- לא הוכחת לי עד כמה שאני "הוזה ולא צודקת". אין לי מושג על מה אתה מברבר, יש הרבה בעיות במה שאמרת, בעיקר לאור העובדה שהחסרת פרטים. אבל עזוב את זה, אתה באמת חושב שהקסאמים יופסקו ככה סתם? בין אם תהיה פעולה צבאית רחבה בין אם לא? אתה באמת לא מבין שהאמצעי הלחימה הראשי שלהם זה הקסאמים? הם יודעים עד כמה זה מטריף ומעצבן אותנו. רק אם ישרור שלום לא יהיו קסאמים, הם לא יוותרו כל כך מהר על הנשק שלהם נגדינו, נשק שמשפיע על המורל הישראלי. אנחנו נכה אותם- הם יכו בחזרה. הם יודעים שהרקטות מחלישות אותנו, מלחמת לבנון ה-2 הוכיחה את זה. אנחנו נלחמים בהם מהאוויר, והם נלחמים בנו עם הרקטות. זאת מלחמה, מה ששורר אצלינו, והנשק שלהם זה הקסאמים. אגב, אם כבר מלחמת לבנון ה-2, צה"ל עשה מהלך מבריק וניצל את ההליום של התקשורת על הצפון כדי לפעול מסיבי ברצועה. מבצע גשמי קיץ נשמע מוכר? זאת הייתה פעולה צבאית שלא "וויתרה" לכל מי שאחראי על חטיפת שליט וירי הקאסמים (במילים אחרות: חמאס). הקסאמים לא הפסיקו. למה שיפסיקו? גם את החייל לא החזירו לנו. ומה שניסיתי להגיד, זה בעצם שאתה לא יכול לצפות מהפסלטינאים לשבת בחיבוק ידיים ולא להגיב לשום דבר שמעצבן אותם. בלי להכנס לפרטים מי כאן לא בסדר, אבל במלחמה יש 2 צדדים, והפלסטינאים לא מתכוונים להיות הצד הכנוע. החזרת שליט תמורת מחיר לא הולם זה לא משהו שהם יקבלו אותו, וכמובן גם בקשר לקאסמים- הם לא יוותרו על ה"זהב" שלהם כ"כ מהר. אם אנחנו לא רוצים שיתקפו אותנו, במקרה הנ"ל הרקטות, אנחנו צריכים לנוע לכיוון השלום. בכלל, נניח שהצלחנו למצוא פתרון לקסאמים- אלה כבר ימצאו שיטה אחרת להרוג אותנו.