הבן יקיר לו, שוב פתח ג'ורתו לרווחה

חיא2

New member
הבן יקיר לו, שוב פתח ג'ורתו לרווחה

הישר מטוויטר:
מרתק איך חובבי הביבי דכאן, זו עם החדק, החתולה המופרעת מהפורום האח, וחביבי דיברגנט [ גם אהב ליבי כאח לי, שחוש ההיסטוריון ] קוראים, שומעים, מעידים על עצמם כמשכילים גדולים, ואף ציוץ לא יוצא מגרונם.
זו מבחינתי שיר ההשתעבדות התודעתית והנפשית, ממש התמכרות כמו לסם. אז כמו עם סמים, הם מובילים להדרדרות הגוף והנפש, ומי שחכם נגמל מהם מהר
[ זה מכוון אל דיברגנט ושחוש, שתי הבחורות המטורללות שבטח גם היו בהפגנה, לכאורה, וקיללו בכל ליבן הן מקרה אבוד לגמרי].

קלייטון.ש

Well-known member
הלכתי לחפש בגוגל מי זה לני ריפנשטאהל

יפה למר נתניהו הצעיר הידע הזה על ההיסטוריה של הנאציזם. לי בגילו בטח לא היה מושג בדברים האלה.

חיא2

New member
הבחירה שלו לא היתה מקרית, כפי שאתה מבין

כי סגנון עבודתה עיצב דור שלם של צלמי קולנוע וצלמי סטילס והאסתטיקה שלה עבדה גם בצילומי האולימפיאדה, בטח בצילומי השחורים באפריקה.

קלייטון.ש

Well-known member
כל הכבוד על הידע

הנה יש לך משהו משותף עם יאיר נתניהו - שניכם מכירים את עבודתה של הצלמת הנאצית הזו. אני גם אחרי שמצאתי את הערך עליה בויקיפדיה לא טרחתי ללמוד את קורותיה. אז אם שלושתינו ניפגש (לא ניפגש, אבל תיאורטית) לכם יהיה על מה לדבר ואילו אני איאלץ להסתכל משועשע מהצד.

חיא2

New member
אני מכיר את עבודותיה מהתחום ההומואי דווקא

והשפעתה על צלמי גברים בעלי אוריינטציה ברורה לגמרי. אני לא מוצא סיבה ללגלוג הקליל בדבריך,אלא אם כן הפכת למירי רקב-סיבוני הגאה בחוסר השכלתה.
ממש בא להיות גס רוח, אלים ודוחה כמו הבן של בהתיחסות למצב בו שלושתנו ניפגש, אבל ... החלטתי שלא מתאים לערב שבת,ובסה"כ אני מחבב אותך.

קלייטון.ש

Well-known member
חלילה אין כל לגלוג

להפך - אני מעריך השכלה, וגם אם אני לא מרגיש ממש אשם באי ידיעתי את תולדותיו של הקולנוע הנאצי (יש לי רתיעה מכל מה שקשור בהם), אני גם בהחלט לא גאה בכך. בורות היא לא בהכרח סיבה לבושה, אבל היא בטח לא סיבה לגאווה.
הנקודה שלי היא שאף שמר יאיר נתניהו מושמץ על ידיך ובכלל, לפחות בתחום הקולנוע הוא משכיל יותר - בכל אופן ממני. מכיון שנראה שהוא משכיל כמוך בתחום זה לפחות, וגם אתה משכיל בתחום זה יותר ממני, הרי שלפחות בתחום זה רב המשותף ביניכם על המשותף בין כל אחד מכם - וביני.
אז כמובן זה לא צריך להפריע לך או למישהו להמשיך להשמיץ את האיש, בכל זאת אני חושב שהנקודה שיש לכם משהו במשותף - ששניכם משכילים בתחום הזה - ראויה להילקח בחשבון.

חיא2

New member
הגיון מסובך בדבריך...

אם לני ריפנשטהאל היא נקודת חיבור ביני לבין הפה ג'ורה הצעיר, אז מצבי רע מאוד. כיוון שכמוהו, אני מניח, למדת קצת מויקיפדיה או המרשתת,הרי אתה יודע כמוהו לפחות, ואני לא בטוח שהוא באמת יודע על מורכבות הדמות הזו, ריפנשטהאל, אלא רק את עובדת הטריוויה, צלמת.
מה שצריך להילקח בחשבון היא דרכי התעמולה של הלשכה האפלה, כשמדי פעם מנהלה, הבן יקיר לו, משחרר חרצובות לשונו, ומצליח גם להלהיב את המטורללים שצרחו כמו משוגעים בהפגנה ליד מוזיאון ישראל וגם את מכורי הטוויטר, שלא יתנו לסטטוס אחד שלו לעבור ללא תגובה. [ אני מגיב כאן, אגב ]. שם בטוויטר מישהו הציע לו שתי ערימות- אחת של גדוילים ואחד של קטנים [ גם את זה אינך מכיר, אז תברר ] ואני בשימוש נרחב במילה -לכאורה - הבהרתי לו שיתכן והבן של חובב מקלחות חומות ומקלחות זהובות, לכאורה.

קלייטון.ש

Well-known member
יש עוד נקודת חיבור חשובה בינך ובינו

שניכם מסתובבים באותו חוג - הוא חוג הטוויטר.
ויש עוד נקודת חיבור שגם היא מאד חשובה: הוא מייצר התבטאויות עבורך ועבור הדומים לך, ואתם, שעבורם הוא מייצר את ההתבטאויות, שמחים לשתף פעולה, ומעניקים לו את התגובה לה קיווה וציפה (בטח גם ניבא מה יהיה תוכנה).
תאר לעצמך שהאיש היה מפרסם הזמנה: מי שרוצה לשמוע אותי מדבר שיבוא לדירה זו וזו, אני אשמיע את מה שיש לי להשמיע, ואז אלה שבאו יוכלו להגיב.
מה היינו אומרים על אלה שטרחו ובאו לדירה, האזינו בקשב רב למה שיש לו להגיד, חיפשו בויקיפדיה את המושגים שציין, ואז ניסחו תגובה? בוודאי היינו אומרים שהם והוא משתפים מכנה משותף רחב. הם גם מתעניינים באותה דברים, גם מוכנים לשמוע זה את זה, גם שווה להם להשקיע מאמץ במערכת היחסים הזו.
יש מי שיגיד "אבל הוא חוטף כהוגן על מה שהוא אומר", וזה נכון אבל זו המטרה שלו. הוא לא משנה לו מה יגידו נגדו ומה יגידו עליו, העיקר שידברו עליו.
אתם משחקים ישר לידיו ומרצפים לו את הדרך שלו לאן שהוא רוצה להגיע.

חיא2

New member
ההערה האחרונה סופר נכונה ◄

הענין שהוא מייצר עבור אנשים כמוני.
יש לי ביקורת חריפה על חבריי, וגם על עצמי בענין הזה. אבל הפורום דכאן, הוא מקום מפלטם של הימניים שלמעט אקטואליה, לא מגיעים או חסומים בפורומים דומים, ולכן אני מביא אותו, בתקווה שמרוב זוהמה לפחות דיברגנט או שחוש. ידידי האהוב עליי כאחי. יקראו ויתנקו בטקס שיעי פומבי של הצלפה עצמית

אבל ההערה האחרונה צודקת ביותר.

dory38

New member
רק במדינת עולם שלישי כמו ישראל סיבונה הופכת לשרת התרבות

עלבון לאינטילגנציה, פשוטו כמשמעו. היא הלני ריפטנשטאל של ביבי.

poseidon111

Active member
אז יאיר המהיר אומר שהתקשורת שלנו היא נאצית ואתה משבח אותו על

ידיעותיו.
מחר הוא יגיד שהמשטרה שלנו היא אס אס ואתה תתמוגג על השכלתו הרחבה. אין ספק שאתה יודע לברור את הטפל מן העיקר.
דרך אגב, בגילו.
כל אחד שסיים תיכון אמור לדעת מי זו לני לאור תפקידה המרכזי בתעמולה הנאצית,
כך שאל לך להתלהב יתר על המידה.

קלייטון.ש

Well-known member
ידיעותיו עומדות לזכותו בלי קשר לכלום

להשוות אנשים, ולא כל שכן מוסדות, לנאצים, זה דבר כל כך נפוץ ורגיל שכבר משעמם להתעצבן על זה. כשליבוביץ השווה את הממשלה לנאצים זה היה מעניין. אבל מאז זרמו מים רבים במערכת הביוב הישראלית והשוואות כאלה נסה ליחתן.

poseidon111

Active member
לא לא. להשוות מישהו לנאצי אומר שהמשווה בעצם טוען שנשוא

דבריו בעל השקפת עולם נאצית. זה לא עובר ככה בקלות כמו אצלך אלא חייב
בדיקה נפשית של המשווה.
לולא כך היה יכול נזר הבריאה לבית נתניהו להשוות את התקשורת לכל דבר אחר.
התקשורת הנאצית הכשירה את דעת הקהל ל"פתרון הסופי" בין השאר.
עדיין ההשוואה תקפה בעיניך?

דיברגנט חדש

Well-known member
כל השוואה היא לא תקפה!

האם השוואתו של ליבוביץ היא תקפה בעיניך? האם ההשוואות של ה0מולנים על חיילי צה"ל תקפות בעיניך? ועוד ...

קלייטון.ש

Well-known member
השוואות לנאצים משעממות

כולם משווים לנאצים את כולם והכלי הרטורי הזה איבד כל כוח שאולי היה לו בהתחלה, לפני עשרות שנים. יש אפילו בדיחה מפורסמת על השוואות לנאצים באינטרנט - חוק גודווין. אני חושב שבמערכת היחסים שבה פלוני מבצע השוואות לנאצים, ואלמוני מזדעזע ומייצר מזה דיון, זה שצריך לבדוק את עצמו הוא האחרון ולא הראשון.

poseidon111

Active member
חוק גודווין מדבר על משהו אחר. הוא מדבר על השוואה שלא במקומה

ככל שהשיחה מתארכת ומתוך מטרה לסיים את הדיון כי זה מהווה למעשה סוף
הדיון.
מי שמזכיר את הנאצים לבסוף מפסיד את הדיון.
אז דיון, הבן יקיר לנו יאיר, לא ערך כך שהזכרת גודווין בשרשור זה אינה קשורה בכהוא זה.
שנית, כשעושים השוואה, לא חשוב למה אבל כולל כמובן הנאצים, צריך לחפש נקודות משיקות, נקודות דומות, הבן של ביבי לא טרח כמובן לפני שקפץ לדוגמא הכי קיצונית והכי פוגעת שמוחו הקודח יכול היה לחשוב עליו.
תראה, הנאצים וכל מה שקשור אליהם יכולים להיות עבורך אפיזודה היסטורית כלשהי, עבור הרבה אנשים זהו סדין אדום.
אם הייתי מסביר זאת לרדנק אמריקאי לא הייתי מתפלא אבל העובדה שצריך להסביר זאת כאן ממחישה את העובדה שגם אנחנו לא חסינים ולימודי השואה
אמורים להיות מקצוע חובה בתיכון.

דיברגנט חדש

Well-known member
אני לא יודע מה הולך היום, אך אני למדתי את זה כחלק מבחינת

הבגרות בהיסטוריה.

למעלה