הבן שלי בן חמש

אבא גאה

New member
הבן שלי בן חמש

ואנחנו גרים בקנדה. אני מדבר איתו עברית אבל הוא עונה באנגלית. הוא מבין כמעט הכל אבל השפה שלו איננה עשירה. אני מחפש ספרים שאוכל להקריא לו, משהו עלילילתי, פרקים פרקים שכל ערב אוכל להקריא לו פרק חדש (אני מעדיף שבכל פרק תתחיל עלילה ותסתיים משהו בסגנון של קופיקו) יש לכם המלצות? זיכרו שהעברית שלו לא מליצית לכן אעדיף ספרים שכתובים בעברית יומיומית קלה. (רוצה שתהיה לו חוויה נעימה) וגם - מחפש ספר-קלטת באותו סגנון שנוכל לשמוע ברכב בנסיעות הארוכות. תודה.

ברוך הבא!../images/Emo140.gif

אני דוקא חושבת שאפשר להתחיל בספרים קצרים יותר ולא המשכים, גם כי מה שכן מתאים לדעתי להקריא בהמשכים בגיל הזה (כמו פו הדב, למשל) לא נכתב בעברית במקור והילד שלך יכול להבינו באנגלית. אני ממליצה לך להיכנס עם הילד לאתרwww.dafdaf.co.il יש שם ספרים שלמים וקטעי ספרים בעברית ומשחקים- חלק לילדים גדולים יותר אבל אני נכנסת לשם עם ילד בן 5 שנהנה מאוד. יש מליון ספרים- לא יודעת מה נגיש לך שם... כנ"ל דיסקים - יש סדרה נחמדה עם סיפורים קלאסיים שמקריא גידי גוב, יש (בכל זאת...) דיסק בו אבירמה גולן מקריאה את התרגום החדש של פו הדב. יש כל כך כל כך הרבה ספרים- דיסקים וגם וידאו- תצמצם קצת את ההגדרה, אולי...

גם אני חשבתי על פו הדב

בתרגום של אבירמה גולן וגם על בילבי אולי (צריך לבדוק את התרגום, אבל נדמה לי שזאת השתוללות שמתחדשת כל פרק, ולא לגמרי ספר שלם) ואם ספרים באורך מלא אז באמת צ'רלי והשוקולדה שהציעו לך שם, ואולי אפילו "קרשינדו", אני לא יודעת אם יתאים בגיל (אני קראתי בערך בגיל שמונה או תשע) אבל סיפור מתוק על חלומות (לינה משותפת זה ארכאי?) ועל ילדה עם דמיון. יצא בשנת 2000 בהדפסה מחודשת.

sagiberg

New member
ברוך הבא../images/Emo9.gif אני הייתי מנסה

את ספרי איתמר של דוד גרוסמן. הם גם בעלי "אפקט" של סידרה, גם האיורים יפים וכמובן -גרוסמן במיטבו

אבא גאה

New member
תודה תודה

אני אעשה חיפשוים מחר על כל ההצעות שלכם ואנסה לשלוח את הורי לקנות כמה דברים. נשיקות (בעיקר לאחרת אותה אני אוהב כבר ממזמן
)

למעלה