הבן שלי בן 3.5 חודשים וסובל מעצירות

הבן שלי בן 3.5 חודשים וסובל מעצירות

עידן שלי סובל מגזים כמעט מאז שהוא בן שבוע וחצי והיום שיהייה בריא הוא בן 3.5 חודשים וסובל מעצירות קשה מאוד שמתבטאת בהתכווצויות, בכי קורע לב, מתיחות ברגליים כיווץ בטוסיק.... ואני לא יודעת מה עלי לעשות??? הוא ניזון מיסימלאק, ואוכל כל 3-4 שעות, אני רוצה להוסיף לו משהו לתזונה ואני לא ממש יודעת מה כדאי לי....יציאות יש לו יום כן ויום לו והיא תמיד ירוקה מאוד ורכה אנא מכם פתרונות

אם היציאות רכות זה לא עצירות! נקודה

תינוק בגיל שלו לא עושה קקי כל יום. תתפלאי. הוא יכול לעשות קקי כל יומיים וזה בסדר. יתכן ומערכת העכיול שלו עדיין לא הבשילה לגמרי ולכן הוא נורא סובל מגזים. רק בגיל 4 חודשים בערך, לפעמים פחות, נוצר האינזים בגוף שמפרק את הגזים. עד אז, מאוד לא נעים. יש תחושה של חוסר אונים עם הבכי של התינוק שנמשך ונמשך. הכי טוב זה ידיים ולנענע אותו. ככה הגזים זזים ומתפרקים. את תראי שפתאום כל הבכי יעלם. תשתדלי שהוא אחרי האוכל יעשה גרעפס כי זה מוציא הרבה בועות אויר. בכל מקרה, עצירות זה לא. אם נראה לך שאני טועה, לכי לרופא כי פה יענו לך עוד שנה

גזים

בעית הגזים יכולה להיות מאוד מטרידה ואין לזה תרופה פלא. הנה מספר הצעות האמורות לעזור במידת מה: • נסי לשפר את אופן ההאכלה תוך ניסיון למנוע בליעת אויר. אם התינוק ניזון חלב מבקבוק, אפשר לנסות אחד מסוגי הבקבוקים המוצעים בשוק והאמורים להקטין את בליעת האוויר. הקפידי על הוצאת האוויר לאחר הארוחה, ואולי גם במהלך הארוחה. • אפשר לנסות לשנות את סוג החלב אולי לנסות חלב על בסיס סויה • בעת התקף השכיבי את תינוק על ביטנו, תוך עיסוי קל על גבו ועל ביטנו . אפשר לנסות לחמם את ביטנו ע"י חיתול מחומם. • החזיקי את תינוקכם בתנועה, ואפילו קחי אותו לסיבוב בעגלה או ברכב ברחובות השכונה. תנועה חד-גונית מרגיעה. גם אם מאמציך נכשלו, נא לא להתייאש. תופעת הגזים או ה"קוליק" היא תופעה רגילה אשר תחלוף תוך3-4 חודשים. אם הנך חשה מותשת מהבכי הבלתי פוסק של התינוק, קחי לך הפסקה. בקשי מבן הזוג, קרוב משפחה או ידיד, להחליפכם למספר שעות. בחזרה תרגישי הרבה יותר רגועה ומסוגלת לשאת במשימה הלא קלה . דר' מילה ברק

למעלה