הבן שלי גנב ממני כסף

judita

New member
הבן שלי גנב ממני כסף

היום גילית לתדהמתי שבני הבכור בן ה-12.5 לקח לפני מס' חודשים 120 דולר שהיו מונחים במגירה של בעלי בתוך ארנק, שמר אותם בשקט אצלו, והיום הלך לחנות המרת מט"ח והמיר אותם לשקלים. לנו הוא סיפר סיפור שמצא מעטפה ובה 120 דולר והוא החליט להמיר אותם לש"ח. זאת פעם שניה שהוא לוקח מאיתנו כסף ללא רשות. אני כל פעם מבקשת ממנו לא לשקר אלא לומר את האמת, ומבטיחה לו שעדיף לו לומר את האמת , אולי אני אכעס, אבל על שקר אכעס יותר. בסוף הוא הודה, אבל אני לא יודעת כיצד להתנהג. נראה שדיברוים הגיוניים לא עוזרים אבל גם עונשים לא מרתיעים אותו. למישהו יש כיוון לתת לי?

cha ching

New member
1. יש לך ילד! משהומשהו!!

לילד יש חוש עסקי מצוין. חכי חכי אם הוא לא יקים איזה בנק או מינימום חברת השקעות. 2. אנ משערת שזה יעבור לו. את פשוט צריכה לתת לו הרגשה שיש לו הכל והוא לא צריך עוד, שלא יחמוד, שיסתפק במה שיש לו.

BEIZI

New member
אמממ

לדעתי אם תיתני לו מה שהוא צריך. אז הוא לא יגנוב.

נועה בת

New member
../images/Emo88.gif לא מקובל בשום פנים ואופן

יוזמות כאלה של לקיחת כספים של הורים,חיטוט , עלי אישית לא מקובל בכלל. לא הייתי מענישה עדיין אלא פונה לאפיק אחר - לא שיחות של הגיון ,אלא בדיקה רצינית , מעקב אפילו , למה הילד זקוק לכסף , לשמוע את ההסבר שלו אבל לא להסתפק בזה. יש מספיק ילדים שמנוצלים ומאויימים אם לא ישלמו לאיזה בריון. קודם כול לשלול אופציה זו. אחכ בדיקה למה הכסף משמש ? מה הוא קונה בו ? האם הוא מרגיש מחסור בבית ולכן מפצה עצמו בחוץ ? אחכ לעזור לו להרויח כסף. אם תשטוף את הרכב תקבל 5 שח. משהו סימלי, כה הוא יעריך שכסף מגיע מעבודה קשה. שישמור בביביסיטר. לא חסרים רעיונות אני מאמינה שזוהי הדרך .. שיהיה לכם בהצלחה.

winnie5

New member
לא לבוא בהאשמות לילד!!!!

להסביר קודם את הדאגה בגובה העניים (סליחה על התגובה)

הסכמה מלאה

אנחנו מאוד מסכימות איתך. גם לנו נראה שיש כאן סימפטום למשהו הרבה יותר חמור מ"סתם גנבה". למה ילד כה צעיר זקוק לכל-כך הרבה כסף? כדמי כיס הוא היה מסתפק בסכום הרבה יותר קטן ואוךי אפילו לא מורגש. אנחנו היינו מרגישות הרבה יותר מודאגות מאשר כועסות. וכמו שאמרת- חייבים לבדוק את הסיבה להתנהגותו זו.

אולי הילד בבעיה שמפחד להגיד ..|המלצ

צריך מהר לבדוק אולי הילד מאוים ע"י מישהו ונאלץ לשקר ולגנוב. לא שזה בסדר,אבל זה מצריך בדיקה בגישה תומכת למיקרה שיש איזה שהיא בעיה בסיגנון,חשבת על זה????????

Fuhor

New member
צריך לברר את הסיבה

120 דולר זה הרבה כסף! מעניינת אותי היכולת של ילד בן 12.5 ללכת ל-Change ולהמיר סכום גדול לשקלים - האנשים שם לא חשדו במשהו? וכמו שנאמר, צריך לבדוק מה הוא עושה בכסף: האם חסר לו משהו? האם הוא מאויים? מה הוא קונה - האם אלו דברים שעושים אותו יותר "מקובל" בכיתה? לא רוצה להיות השלילי, אבל האם ייתכן והוא מעשן סיגריות (ואולי אף גרוע מזה...)? וגם נושא הפלישה לפרטיות שלכם לא תקין. בנוגע לכיוון: אולי הדרכה מקצועית (יועצת, פסיכולוג - כשמתחילים עם שקרים על דברים כאלו, זה אף פעם לא נגמר בטוב - זה רק גדל), תנסו להעסיק אותו יותר בדברים שמעניינים אותו (חוגים למשל) או שיהיה יותר עם חברים. ותנו לו הרגשה שאתם רוצים בטובתו בכל מקרה. בהצלחה!

עינת

New member
../images/Emo45.gif

ילד בגילו שגונב כזה סכום כסף מעורר אצלי ישר נורה אדומה וכשזה הגיע כבר לפעם שניה גם הפעמון מצלצל!!! ראשית ולפני הכל עליך לברר כמובן את כל אותן שאלות שהעלה Fuhor , נסי לברר איתו דבר ראשון ,ללא איומים אלה בשיחה פתוחה מלב אל לב. אם תרצי , תחזרי לספר לנו וביחד לפי תגובותיו אולי נצליח להבין. רק אחר כך חושבת שתדעי ללבחור את הדרך בה עליך לנהוג (כאשר בכל מקרה עונש לא נראה לי בשלב זה כפתרון אלה רק חבישה מדומה).

אני מעצמי, יודעת, בתור אחת

שהייתה לוקחת מההורים כסף בלי רשות, שזה נבע בעיקר מהתחושה הלא נעימה של לבקש כסף, ולהימנע מהפרצוף שההורים עשו כל פעם שהייתי מבקשת כסף. צריך להבין, שילדים צריכים להרגיש שיש להם, וכשהם מבקשים, אז לתת להם, כמה שרק אפשר ולא לתת להם להרגיש שחוסכים מהם. אני לא אומרת תנו לילד הכל. אבל לפעמים זה קורה, כי פשוט לא נעים, וההורים גורמים לך להרגיש שאתה חלק מהנטל הכלכלי, וזה בחיים לא נגמר טוב. אז כשהילד שלך מבקש ממך משהו, תתני לו, בלי פרצופים, ואם לא אז לא, אבל לא להתחיל להתפתל ולהפוך את כל זה לעניין גדול, כי זה יגרום לו להרגיש שלקחת את הכסף בלי רשות הרבה יותר קל ונוח מאשר להתמודד עם תחושת האשמה, שבאה לאחר מראה הפרצופים של ההורים. לפחות ככה אני הרגשתי.

עינת

New member
../images/Emo46.gif סליחה אבל מה שאת בעצם אומרת זה

שיותר קל לגנוב מאשר לבקש!!! מצטערת אבל אני לא מוכנה לקבל את התגובה שלך - ילד יכול לבקש הורים יכולים להגיד לפעמים גם לא ולילד אסור לגנוב מהוריו לדעתי זה אינו שונה מלגנוב מכל מקום אחר!!! לא נעים לך לבקש? את כבר בת 18 מה דעתך ללכת לעשות בייביסיטר או לעבוד בבורגראנץ למשל??? צר לי אבל הקפצת לי את הפיוז

faith2

New member
לא רק...

שהתנהגות כזאתיכולה לגרור התנהגויות כאלה בעתיד....גנבה מהבוס וכדומה. שאת גדלה עם תחושה שזה "לא בסדר אבל גונבים"...לאט לאט הגניבה הופחת למשהו פחות חשוב, וזה הופך למשהו שמותר לעשות.... מקווה שהעברתי את המסר הצורה טובה. ואין לא נעים לבקש מההורים, הם ההורים שלך, וברגע שהם אומרים לך "שמעי אנחנו לא יכולים" צריך לכבד את זה...מה גם, שתמיד נחמד לעבוד, ולקבל את שכרך שהרווחת בעצמך
|רותם שמחפשת עבודה
|

lady d23

New member
ממש ממש לא!!

זה לגדל את הילד להיות פוץ מפונק שיחשוב שמגיע לו הכל. אמרו למעלה ללמד אותו שהכסף בא מעבודה, ע"י משימות כמו שטיפת רכב ובייביסיטר, עליהם יקבל תשלום סימלי. מה פתאום לתת לו כמה שאפשר ויש? למה? אח שלי קיבל הכל, והיום הוא בן 12, אחד הילדים הכי מפונקים שפגשתי!! רק אתמול הוא רב עם אמא כילא הסכימה לקנות לו חולצה ב80 שקל, והיום קנה אותה מהכסף שלו.

joshh

New member
לפני שקובעים

האם משהו מאיים עליו או לא . לדעתי אם משהו היה מאיים עליו הוא לא היה מראה לכם את הכסף. הסיבה שהוא הראה לכם את הכסף כי הוא רוצה מצפון נקי (מצפון ילדים) כך הוא יודע שאתם חושבים "כאילו" הוא באמת מצא את הכסף, ולכן שהוא יקנה משהוא הוא סגר פינה אחת (מאיפה היה לו את הכסף).

רן לו

New member
צריך להיזהר...

תיראי בימינו אסור לתת לילד לעשות שום פשע כי עם החברה של הילדים והנערים כיום הוא יכול להידרדר ומהר!-פקחי עין היום המודה זה להיות גנגסטאר -אז אני מציע לך באמת להציב גבולות אבל שיהיו הגיוניים -אחרת הוא יוכל היתוכח -עם הוא יבין שזה רע הוא לא יעשה את זה וגם תיבדקי למה הוא היה צריך ת'כסף... כי אני באופן אישי גנבתי כסף מאבא שלי -אבל זה ביגלל שלא היה לי אוכל...(עזבי ...סיפור ארוך)

גם אני הייתי עושה דבר כזה...

אולי לא הייתי גונבת 120 דולר, אבל הייתי גונבת.. אל תעניש אותו, הוא ילד - לפעמים ילדים לא יודעים מה הם עושים ולך תדע מה הוא היה רוצה לעשות עם הכסף הזה.. מה שבטוח, אל תעניש אותו אני בטוחה שהוא למד ממה שהוא עשה תחכה, תראה מה הלאה, אבל אל תמהר להסיק מסקנות...

הסכמה עם נועה בת

אנחנו מסכימות עם תגובתה של נועה בת, ולכן את תגובתנו הפנינו אליה.

nurithcohen1

New member
תקשורת עם הילדים- נורית וזהבה

אנו מבינות את תדהמתך ואת התחושה הקשה שלך עקב הצורך להתמודד עם בעייה קשה כזו. אנו מעודדות אותך להמשיך בדרך של יצירת תקשורת ובניית אמון בינך לבין בנך. אנו ממליצות כי תמשיכי לעשות הכל להעביר לו את המסר ותעשי הכל לשמירת האמון ביניכם למרות אירועי הגניבה הקשים.בהצלחה!

למעלה